I väntan på Champions League och övriga europeiska turneringar blir måndagens Topptips en perfekt mjukstart på veckan. Londonderbyt mellan Crystal Palace och Chelsea sticker ut då de förstnämnda är i stort behov av poäng. Kupongen går i mål i Sydamerika. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1:  Crystal Palace – Chelsea | Speltips: 2

Vi inleder med ett Londonderby från Selhurst Park där Roy Hodgson har problem. Crystal Palace har närmat sig bottenstriden med stormsteg och inför derbyt mot Chelsea ser Eze, Olise och Guéhi ut att saknas. Det är avbräck som verkligen drar ner helhetsbetyget. Chelsea imponerade i FA-cupen mot Aston Villa där Pochettino knäppte Emery på näsan i den taktiska kampen. Lyckas argentinaren med det även mot den kritiserade Hodgson ska Chelsea kunna lämna måndagen med ytterligare en trepoängare. När tvåan handlas till vettig procent är spiken ett faktum.

Match 2: Juventus – Udinese | Speltips: 1X2

Efter 1-1 mot Empoli föll Juventus med 0-1 i Derby d’Italia mot Inter. Där gick troligen också tåget i kampen om ligatiteln. Allegris gäng har gjort det väldigt bra under säsongens gång, men när luften riskerar att ha gått ur “Den gamla damen” är den kraftiga streckningen på ettan inte berättigad. Udinese kan mycket när de har sin dag och “Zebrorna” har tidigare under säsongen visat att de trivs bra mot topplag. När streckningen ter sig extremt vänstervriden måste alla tecken följa med från start. Håll en tumme för X2.

Match 3: Almería – Athletic Bilbao | Speltips: 1X2

Athletic Bilbao fick en drömstart på Copa del Rey-semin mot Atlético Madrid. Den första av två akter gick i baskernas favör, men det innebär också att gästerna riskerar att dras med slitna ben borta mot Almería då mötet med Atlético ägde rum förra veckan. Almería har inte rosat marknaden men med fördelaktiga fysiska förutsättningar vill vi inte blunda för den väldigt spelvärda vänstersidan i Andalusien. Den vågade chansar bort Athletic helt och hållet. Den försiktiga vänder sig mot hela spannet.

Match 4: Valladolid – Albacete | Speltips: 1

Fem inspelade poäng på de tre senaste är ett kvitto på att Real Valladolid är på rätt väg. När Ronaldos gäng blir lite mer effektiva i sin offensiv kommer de att klättra i tabellen och den effekten kan mycket väl komma när Negredo anslutit på fri transfer. Anfallaren vet var målet är beläget och hemma mot Albacete ska de lilavita ses med fin segerchans. Albacete har underpresterat Expected Points med bred marginal, men prestationerna skvallrar också om att gästerna agerar utan självförtroende. Ettan spikas till solid procent.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Saint-Étienne – Troyes | Speltips: 1X2

Viktiga poäng står på spel i botten av Ligue 2 där Saint-Étienne och Troyes återfinns. De förstnämnda är som bekant en slumrande jätte men inte heller den här säsongen kommer Sainté att ta steget upp i finrummet. Väldigt snart riskerar säsongen att gå över i en transportsträcka och med ett mer motiverat Troyes på andra sidan vågar vi inte spika ettan. Gästerna kan mycket i sina bästa stunder och så länge de lyckas ligga rätt i sina positioner är mycket vunnet. Alla tecken åker med på större system.

Match 6: Arouca – Porto | Speltips: X2

Bara 0-0 mot Rio Ave kan mycket väl ha varit resultatet som såg till att Porto sågades av i kampen om ligatiteln. Sporting och Benfica har dragit iväg från Conceicaos manskap som dessutom går en tuff måndag till mötes när Arouca möter upp. När Porto riskerar att redan nu ha fokus på kommande veckas CL-möte med Arsenal vill vi inte spika tvåan. Arouca är i grund och botten ett klart sämre lag, men när tvåan sticker iväg vill vi inte blunda för krysset. X2 räcker hela vägen till grön bock.

Match 7: Instituto de Córdoba – Talleres de Córdoba | Speltips: X2

Tungt rivalmöte från Córdoba där Instituto drabbar samman med Talleres. Bägge lagen har inlett Copa de la Liga Profesional starkt och det råder inget tu tal om att det kommer att vara små marginaler som avgör rivalmötet natten mot tisdagen. Instituto gynnas såklart av hemmaplan men spelare för spelare är Talleres det tveklöst bättre laget. Två raka segrar med sex gjorda mål är en fingervisning om att gästernas formkurva är på väg åt rätt håll. Tvåan är en tänkbar spik. Vid gardering räcker det med krysset.

Match 8: Newell’s Old Boys – Racing Club | Speltips: 1X

Newell’s Old Boys är en jätte i den argentinska fotbollen och starten på Copa de la Liga Profesional har varit strålande. Fyra raka segrar med totalt 7-1 är oerhört imponerande siffror och det råder inget tu tal om att Newell’s är en het kandidat till titeln. Natten mot tisdagen kommer Racing Club på besök, en uppgift som de hemmahörande bör kunna lösa utan större problem. Racing håller inte samma nivå som kombattanterna och får nöja sig vid händelse av en poäng. Etta eller 1X. Mer än så behövs inte.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Chelsea

Chelsea imponerade i FA-cupen mot Aston Villa och ska definitivt kunna montera ned ett skadeskjutet och formsvagt Crystal Palace. Tvåan står stadigt på egna ben i derbyt.

CHANSNINGEN: Almería

Athletic Bilbao matchas tufft just nu och med slitna ben blir måndagens uppgift mot Alméria inte så enkel som tipparna tycks tro. 1X måste finnas med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se