Champions League är tillbaka med spännande returer från London och Barcelona på menyn. Arsenal spås göra processen kort med Porto medan Barcelona kan få problem mot Napoli. Engelsk fotboll tar sedan kupongen i mål. Häng med på resan mot åtta gröna bockar!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1:  Arsenal – Porto | Speltips: 1

Arsenal gick som bekant på pumpen i Portugal med 0-1. Porto lyckades då trasa sönder matchbilden för engelsmännen som knappt kom till en enda vettig målchans. Det lär dock bli ändring på den saken i London. Arsenal är extremt starka med sin publik i ryggen och när Jesus är tillbaka gör brassen en redan högoktanig offensiv ännu starkare. Porto kommer inte att få samma förutsättningar i London där The Gunners ska gälla som solklara favoriter. Frågan är inte om Londonlaget vinner, utan med hur mycket. Ettan är en given spik.

Match 2: Barcelona – Napoli | Speltips:  1X2

Barcelona och Napoli delade broderligt på äran i Neapel. 1-1 slutade den första akten efter en ganska låst tillställning och det finns en överhängande risk att försiktighet präglar matchbilden även i Katalonien. Pedri, Gavi och de Jong är tre potentiellt blytunga avbräck för Barca som inte är en favorit att hålla i handen till överdriven procent. Napoli har sett vassa ut mot slutet där Calzona fått uväxling på den enorma kapaciteten i offensiven. Osimhen och Kvaratskhelia är spelare som kan avgöra detta på egen hand. Helgardera och jobba in minst ett oavgjort resultat.

Match 3: Birmingham – Middlesbrough | Speltips: 12

Två lag som slåss i olika ändar av The Championship drabbar samman i rikets näst största stad. Birmingham har bara en poäng ned till degradering och Tony Mowbrays hastiga insjuknande är givetvis en tung faktor att bära för The Blues. Värdarna motiveras med det sagt av att kunna spela för sin manager och Middlesbrough går inte säkra på St Andrew’s. Två raka segrar är starka papper för Carricks gäng, men det har funnits spelmässiga skönhetsfläckar som gör att vi betvivlar tvåan denna tisdag. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

Match 4: Bolton – Oxford | Speltips: 1X2

Tre raka utan förlust vittnar om att Bolton prickat in formen när det gäller som mest. Två av dessa har dock varit oavgjorda strider och Johan Elmanders gamla lag behöver troligen höja sin högstanivå om de ska vara med och kriga om direktplatserna till The Championship. Hemmaplan är en faktor när Oxford kommer på besök, men vi vill inte räkna bort grabbarna från universitetsstaden. Kunnandet är högt hos gästerna och när ettan sticker iväg är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5:  Shrewsbury – Exeter | Speltips: 1X

Shrewsbury och Exeter har båda sju poäng ned till nedflyttningsstrecket i League One inför tisdagens omgång. Båda lagen har stora problem i offensiven där 28 respektive 29 gjorda mål är ett kvitto på svagt anfallsspel. Det skulle därför inte förvåna om vi får se en destruktiv matchbild framför oss på New Meadow. Shrewsbury gynnas såklart av hemmaplansfördel, men med hänsyn till rådande förutsättningar vill vi inte räkna bort krysset i en troligen tight historia. 1X ska räcka för grön bock.

Match 6: Northampton – Blackpool | Speltips: 1X2

Efter en ganska stark försvarsinsats kunde Blackpool till slut ordna 0-0 mot ligaledarna Portsmouth den gångna helgen. Det skiljer dock fyra poäng upp till playoff-platserna och man ska ha med sig att The Seasiders trivs betydligt bättre på sin hemmabana än utanför Bloomfields Roads gränser. Det betrodda favoritskapet känns således överdrivet borta mot Northampton som inte är några duvungar. Värdarna har sett stabila ut mot slutet och ska inte skojas bort hur som helst denna afton. Måla tvärs över och håll en tumme för 1X.

Match 7: Fleetwood – Bristol Rovers | Speltips: 1

Efter två raka segrar föll Bristol Rovers tillbaka i gamla hjulspår mot Derby. 0-3 i brakan var ett surt nederlag för gästerna som har fastnat i ingenmansland i tabellen. Mot ett extra motiverat Fleetwood tror vi därför att Bristol Rovers riskerar ett nytt platt fall. De hemmahörande har siktet inställt på nytt kontrakt och efter fyra raka utan förlust har de fått känning på säker mark. Wigan besegrades med 4-2 i den senaste hemmamatchen och här tar Fleetwood ytterligare en trepoängare. Ettan spikas till fin procent.

Match 8: Wycombe – Wigan | Speltips: 1X

Kupongen avrundas på Adams Park Stadium där Wycombe ska brottas med Wigan. Båda lagen hade siktet inställt på playoff inför säsongen, men förväntningarna har inte mötts då herrskapen skvalpar runt i mitten av tabellen. Sett till underliggande siffror har Wigan dessutom överpresterat ganska rejält. The Latics är ett bottenlag sett till xPTS och mot ett normalt hemmastarkt Wycombe slår Wigan ur underläge. Värdarna har en vass målskytt i form av Leahy som kan avgöra detta på eget manér. Spiketta eller 1X.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

Kupongens säkra: Arsenal

Arsenal är vansinnigt starka på Emirates där Porto kommer att få slita hårt för besväret. Över 90 minuter orkar inte gästerna stå emot. Given etta.

Chansningen: Napoli

Napoli har höjt sig under Calzonas ledning och ska inte räknas bort mot ett ihåligt Barcelona. X2 rensar alldeles för bra för att missas i Katalonien.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se