En hel del svenska bidrag har letat sig in på onsdagens Topptips. Tre härliga matcher från Damallsvenskan och ett prestigefyllt derby från Östersund i Division 2 Norrland finns med på menyn. Därefter väntar norska, spanska och argentinska inslag innan landskampen mellan USA och Brasilien tar oss i mål. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Brommapojkarna – AIK | Speltips: 12

Nykomlingen AIK har som väntat haft det kämpigt sedan avancemanget upp i Damallsvenskan. Gnaget kommer närmast från en sur derbytorsk mot Djurgården, som var den sjunde förlusten efter nio omgångar. Adelisa Grabus och company har dock sett fina ut mot bottenkonkurrenterna och ett lag av Brommapojkarnas kaliber ska AIK kunna störa. BP stod för säsongens sämsta insats förra veckan då de föll med hela 1-4 borta mot ett svagt Örebro. Trots att en uppryckning är att räkna med här så känns ändå BP som en liten favorit i fara. Den lågt betrodda tvåan är ett spännande komplement till ettan.

Match 2: Växjö – Rosengård | Speltips: 2

Malmö FF:s herrar kan slänga sig i väggen. Sveriges mest överlägsna lag är för tillfället Rosengård. Skånskorna har gaskat upp sig från fjolårets fiaskosäsong och radat upp nio raka vinster i Damallsvenskan – med målskillnaden 31:2. Seger, Holdt och Schough håller alla hög klass, men så här långt har nyförvärvet Momoko Tanikawa varit på en helt egen nivå. Den unga japanskan sprutar in mål och hon kommer med all säkerhet att skjuta Växjö i sank. VDFF stod förvisso för en knall mot Hammarby häromsistens, men blixten slår knappast ner två gånger inom loppet av ett par dagar. Given tvåa.

Match 3: KIF Örebro – Trelleborg | Speltips: 1

På Behrnabéu stundar en ångestfylld jumbofinal. Örebro har sett bättre ut mot slutet och 4-1-segern senast mot Brommapojkarna var ett styrkebesked som heter duga. Kommer Nora Haheim och gänget upp i samma nivå mot Trelleborg ska det här bara kunna sluta på ett sätt. Trelleborg håller nämligen inte måttet i det svenska finrummet. Resultatraden 0-1-8 och 3:21 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Linnea Prambrant är en krigare av Guds nåde, men känslan är att kvalitén saknas för att hota ett förbättrat Örebro. Ettan står stadigt på egna ben.

Match 4: Frösö – IFK Östersund | Speltips: X2

I Division 2 Norrland går ett derby av stapeln på LF Jämtland Arena i Östersund. Frösö IF fick en oerhört jobbig start på säsongen med sex raka förluster, varav en 0-9-torsk mot Team Thorengruppen. Sedan dess har FIF höjt sig men i det här derbyt slår värdarna från ett tydligt underläge. Inte minst då talangfulle Cephase Malungano Filipe gått och blivit avstängd. IFK Östersund har mer kvalitéer i laget och formen har varit stigande de senaste veckorna. Tvåan agerar tydlig utgång i Jämtland.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Stabaek – Mjöndalen | Speltips: 1X2

I den norska tvåan har det varit väldigt blandade prestationer från Stabaek. Hemma på Nadderud Stadion körde de blåa över serieledarna Kongsvinger med 5-0 för en dryg månad sedan, men under de senaste veckorna har Stabaek börjat läcka som ett såll. 15 insläppta mål på de fem senaste matcherna är inte direkt något topplagsbeteende. Det finns dessutom underliggande siffror som pekar på att Stabaek är ett av de lag som släpper till flest målchanser i serien. Mjöndalen har i sin tur den inlånade Bodö/Glimt-talangen Mats Pedersen i kanonform. Han kan mycket väl bli avgörande på Nadderud Stadion. Detta garderas rikligt!

Match 6: Eibar – Real Oviedo | Speltips: 1X2

Eibar och Real Oviedo kvalar för att nå upp till det spanska finrummet. Den första playoff-semifinalen slutade inte helt oväntat 0-0 i Asturien. Det var tempofattigt, få målchanser och en hel del gurgel. Precis som en Segunda-match ska vara. Nu när det ska avgöras i Baskien förväntas Eibar ta tag i spelet. Baskerna är generellt sett starka på hemmabanan där de vunnit sex raka matcher. Real Oviedo lider i sin tur av skadan på Santi Cazorla. Men med tanke på vad som står på spel är det ändå ingen vild gissning att det här blir tajt och målsnålt. En helgardering är därför på sin plats.

Match 7: Godoy Cruz – Rosario | Speltips: 1X

Rosario Central gick och vann Copa de la Liga Profesional 2023. Sedan dess har det gått utför. I våras blev det endast fyra vinster av 14 möjliga i samma tävling och inledningen på Liga Profesional har varit tämligen svag. Dessutom misslyckades Rosario med att nå slutspelet i Copa Libertadores. Godoy Cruz har också inlett ligaspelet trögt, men grabbarna från Mendoza har en hög nivå i sig, vilket de visade under vårens Copa de la Liga Profesional. Rosarios bortaspel har varit uselt hela året och här bör vi kunna sitta lugna i båten med 1X.

Match 8: USA – Brasilien | Speltips: 1X2

Sist ut är en högintressant landskamp från Orlando, Florida, mellan två nationer som laddar inför Copa América. Brasilien lirade på amerikansk mark så sent som i helgen, och då blev det en oerhört knapp 3-2-seger mot Mexiko där stjärnskottet Endrick avgjorde i den 96:e minuten. Varken Ederson eller Neymar fanns med mot mexikanerna och duon kommer inte heller till spel mot USA. Jänkarna föll pladask mot ett starkt Colombia (1-5) förra veckan. Knappast vad hemmapubliken hade hoppats på. Jänkarna är dock nyblivna Nations League-mästare (slog Mexiko i finalen) och det amerikanska spelarmaterialet ser bättre ut än på länge. Vi vädjar för ett amerikanskt knallskott och målar tvärs över!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Rosengård 

Momoko Tanikawa och hennes Rosengård spelar i en egen liga för tillfället. Växjö är knappast laget som kommer att bryta skånskornas segersvit. Given tvåa!

CHANSNINGEN: USA 

Ett Neymar-löst Brasilien hade stora problem med Mexiko häromsistens. Ett Mexiko som USA nyligen besegrade i Nations League-finalen. Med stödet i ryggen och allt att vinna räknar vi inte bort jänkarna till låg nuffra!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se