Spridda skurar råder på måndagens Topptips som inleds av två vänskapslandskamper. Tyskland – Ukraina smäller onekligen höst innan Marocko och Kap Verde drabbar samman i Rabat. Svensk fotboll fortsätter sedan innan Liga Profesional tar oss i mål. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Tyskland – Ukraina | Speltips: 1

Kupongen inleds i Bremen där Tyskland strålar samman med Ukraina i en vänskapslandskamp där framför allt de förstnämnda är i behov av ett resultat. VM i Qatar var ingen höjdare och inför EM på hemmaplan behöver Flick och company verkligen hitta momentum. Ukraina på egen mark ska dock vara ett lämpligt hinder för lirare som Gündogan, Havertz, Werner och Sané. Shaparenko, Zinchenko och Yaremchuk är avbräck för de gulblå som gör det svårt att hävda sig på Weserstadion. Ettan står tryggt på egna ben.

Match 2: Marocko – Kap Verde | Speltips: 1

Marocko imponerade stort i VM i Qatar och det råder inget tu tal om att värdnationen är på väg mot något stort under Regraguis ledning. Truppen som kallats till vänskapsmatchen mot Kap Verde – och framför allt efterföljande kvalmatcher till Afrikanska Mästerskapen – är stark och hemma i Rabat får gästerna otroligt svårt att stå emot. Kap Verde har inte alls samma spetsspelare som Marocko besitter och även om ettan steckas hårt finns inte många argument för att marockanerna ska misslyckas med att vinna. Spikad etta trots överstreckning.

Match 3: IFK Norrköping – Kristianstad | Speltips: 1X2

Kristianstad har stundtals gjort det väldigt bra i Damallsvenskan där skånskorna tillhör de allra bästa lagen sett till underliggande statistik. KDFF har dock problem utanför hemtrakterna där blott en seger på fem bortamatcher är siffror som gör att vi inte vågar lita på gästerna mot Norrköping. Nykomlingarna blandar högt med lågt men visade i 1-2-förlusten Hammarby att de kan hålla jämna steg även med topplagen. Med det i åtanke bör tvåan garderas i Östergötland. Gärna hela vägen.

Match 4: Laholm – IFK Hässleholm | Speltips: 12

Förkvalet mot Svenska cupen syntes till på föregående veckas första Europatips och fortsätter denna måndag när Laholm drabbar samman med IFK Hässleholm. Värdföreningen stod för en fin insats när de körde över Hittarp med 4-0 i den senaste omgången av Division 2 Västra Götaland, men här väntar en opponent från en annan – och betydligt bättre – Division 2-serie. IFK Hässleholm gjorde processen kort med IFK Trelleborg och med skicklige Johan Persson vid rodret bör gästerna kunna vara en kandidat för Ettan Södra när säsongen går i mål. Tvåan går först, men risk för rotation åker ettan med på större bongar.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: IFK Stocksund – Täby FK | Speltips: 12

Från cupkval till Ettan Norra där IFK Stocksund drabbar samman med Täby FK. De förstnämnda har haft en tung vår i Norrettan där åtta förluster på de elva första matcherna har givit en placering som jumbo i tabellen. Sett till Expected Points finns det samtidigt mer att ta av och Täby ska inte känna sig säkra på tre poäng bara för att de befinner sig högre upp i tabellen. Särskilt inte när tvåan övervärderas. TFK har överpresterat xPTS och här lockar framför allt den lågt streckade ettan. “Gubben” (etta-tvåa) är ett sunt val.

Match 6: IFK Eskilstuna – Nyköping | Speltips: 1X2

Nyköping har stått för en väldigt stark vår i Division 2 Södra Svealand. 28 gjorda mål på tio matcher och 21 inspelade poäng har lett till toppstrid, men när gästerna tar sig an IFK Eskilstuna råder personalbrist. Enis Ahmetovic och Edvin Lelic Ahmetovic saknas båda på grund av avstängning och när tvåan trots det sticker iväg är det dags att dra öronen åt sig. IFK Eskilstuna har fyra poäng på sina två senaste och ska inte räknas bort på sin hemmaplan till rådande förutsättningar. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 7: Newell’s Old Boys – Unión de Santa Fe | Speltips: 1X

Över till Sydamerika där fokus ska riktas mot Liga Profesional i Argentina. Newell’s Old Boys stod för en fin skalp när de besegrade Santos med 2-1 i Brasilien i Copa Sudamericana. Insatsen var gedigen men med kort vila i benen inför mötet med Unión de Santa Fe är det långt ifrån säkert att de hemmahörande orkar ladda om. Unión kan mycket i sina bästa stunder och större under har skett än att de får med sig en poäng från Estádio Marcelo Bielsa. 1X liras.

Match 8: San Lorenzo de Almagro – Central Córdoba | Speltips: 1X2

San Lorenzo har länge funnits med i toppen av tabellen i Liga Profesional. Fyra raka tävlingsmatcher vittnar dock om att formkurvan pekar spikrakt nedåt och när ettan trots det blir betrodd av tipparna är det dags att rycka i handbromsen. Central Córdoba är inga duvungar och efter fyra poäng på de två senaste är gästernas trend på väg åt motsatt håll än måndagens kombattanters dito. Till vänstervridna streck föreslås hela spannet och injobb av X2 så fort som möjligt.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Marocko

Marocko är flera nummer större än Kap Verde som får väldigt svårt att stå emot värdnationen i Rabat. Ettan är en trygg spik att luta sig mot.

CHANSNINGEN: IFK Eskilstuna

Hemmaplan är en stor faktor i de lägre divisionerna i svensk fotboll. När Nyköping sticker iväg borta mot IFK Eskilstuna ska 1X räknas tidigt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se