Måndagens Topptips kommer lastat med 250.000 i extrapengar och inleds av The Merseyside Derby på Anfield. Därefter spinner kupongen vidare med Serie A, La Liga och Primeira Liga innan andraligor och argentinsk fotboll tar oss i hamn. Nu åker vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Liverpool – Everton | Speltips: 1

Merseysidederbyt stundar på Anfield där två lag med så här långt horribla säsonger drabbar samman. Liverpool är en skugga av sitt forna jag och Klopps oförmåga att rätta sig efter det manskap han förfogar över gör inte heller de rödklädda någon björntjänst. Truppläget börjar dock se allt bättre ut och på sin hemmabana ska Pool kunna göra vad som krävs för tre poäng mot Everton. The Toffees prestation i 1-0-segern mot Arsenal gladde debuterande tränaren Sean Dyche men här får gästerna fortsatt slå ur underläge. På Anfield är ettan en vettig spik rivalmötet. Åtminstone om den håller sig runt 60 procent.

Match 2: Sampdoria – Inter | Speltips: 1X2

Sampdoria tog en efterlängtad poäng när de spelade 2-2 mot Monza i den senaste omgången. Värdarna ska i viss mån känna sig bittra över att det inte blev fler men lyckas Dejan Stankovic lotsa sina adepter till en liknande insats mot Inter hemma på Luigi Ferraris är mycket vunnet. Nerazzurri fick med sig samtliga poäng i Derby della Madonnina men spelmässigt såg Inter inget vidare ut i den andra halvleken. Den första var bättre men det rättfärdigar inte att tvåan ska upp över 80 procent här. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 3: Espanyol – Real Sociedad | Speltips: 1X

Bara ett oavgjort resultat på de tre senaste tävlingsmatcherna är illavarslande för Real Sociedad. Det tuffa skadeläget har tagit ut sin rätt på baskerna som trots att de spelar en stundtals strålande fotboll inte är immuna mot hur många avbräck som helst. Truppläget är fortfarande ansatt inför mötet med Espanyol. Då är det dags att blicka åt vänster när tvåan drar iväg alldeles för långt. Joselu är en möjlig matchvinnare för de hemmahörande som trivs utmärkt i egen borg. När spelvärdet tornar upp till vänster är 1X vägen att vandra.

Match 4: Rio Ave – Estoril | Speltips: 1X

0-1-3 på de fyra senaste är dyster läsning för Rio Ave som således dragits in i bottenstriden av Primeira Liga. Värdföreningen kan dock betydligt bättre än vad de visat mot slutet och en ansenlig prestation hemma mot Estoril kan mycket väl räcka hela vägen till ett trendbrott. Just ett sådant åstadkom gästerna när de betvingade Boavista med 2-1 men det ska sägas att insatsen inte var någon solskenshistoria. Här får de tillresta slå ur underläge och vi känner oss bekväma med att låsa in denna strid till vänster. 1X spelas.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Boavista – Casa Pia | Speltips: 1X

Som tidigare nämnts gick Boavista på pumpen med 1-2 mot Estoril och värdföreningens dröm om en Europaplats blev således än mer en dröm. Kunnandet finns dock för att studsa tillbaka och när ett överpresterande Casa Pia kommer på besök i Porto är vänstersidan den som lockar allra mest. Gästerna har tagit alldeles för många poäng sett till Expected Points och kan också ha slitna ben efter uttåger ur Taca de Portugal mot Nacional från andradivisionen. 1X är återigen ett sunt val i det portugisiska finrummet.

Match 6: Racing Santander – Leganés | Speltips: X

Förmodat målsnål fight från Segunda División där Racing Santander hoppas undvika bottenstriden med Leganés hoppas blanda sig i kampen om playoff-platserna mot La Liga. De sistnämnda kommer närmast från 1-0 mot Sporting Gijón och det är just på egen mark som lejonparten av de bästa insatserna kommer. Bortaspelet är inget att hurra över och här ska Santander kunna streta emot på ren vilja. Det skulle inte förvåna om denna kamp tickar 0-0 en bra bit in i den andra halvleken och vi har definitivt sett sämre lösningar än spikkrysset. Våga spika mittentecknet!

Match 7: Metz – Caen | Speltips: 1X2

Två gäng som kommer från ytterst viktiga viktorior i föregående omgång drabbar samman i Ligue 2. Metz klädde av Amiens med 2-0 på främmande mark och kan värdföreningen fortsätta vintern och våren i samma stuk som de befinner sig i just nu hägrar toppstrid hela vägen in på målsnöret. Samma visa gäller för Anton Saletros och dennes Caen. 3-1-segern mot Bastia var efterlängtad och sett till Expected Points borde gästerna ligga högre upp än vad de gör. Alla tecken ska med i den franska andraligan!

Match 8: Barracas Central – Unión de Santa Fe | Speltips: 1X2

Barracas Central har inlett Liga Profesional med en totalt målskillnad på 5-4 efter två matcher. 5-3-segern mot Sarmiento i den senaste omgången är anledningen till detta och efter 0-1-förlusten i premiären mot Godoy Cruz var triumfen givetvis ett skönt trendbrott för de hemmahörande. Försvaret var dock överallt och ingenstans, något som även Unión de Santa Fe ska kunna utnyttja. Gästerna har ännu inte hittat nätet men här stänger vi inte dörren för minst en poäng. Krysset går först men var inte blyg för att smälla på alla tecken på större system.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Liverpool

Liverpool har inte varit mycket att hurra över men hemma mot ärkerivalen Everton ska de rödklädda kunna hitta upp i nivå. Ettan spikas.

CHANSNINGEN: Sampdoria

Sampdoria fick med sig en efterlängtad pinne mot Monza och ska inte skojas bort mot Inter. Gästerna tar ibland lätt på dessa uppgifter och 1X synas tidigt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se