Det blir en riktigt härlig tisdagskväll med den mest bombastiska av bollar i luften. Champions League ska starta sitt slutspel med nedslag i både Danmark och Tyskland. Kompletterar gör engelsk ligakula när det är 250.000 i extrapengar!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: FC Köpenhamn – Manchester City | Speltips: 2

Det har varit en strålande stark resa genom gruppspelet för FC Köpenhamn. Det danska svensklaget har bland annat besegrat Manchester United under hösten men nu jackas nivån upp två snäpp. Manchester City är inte bara regerande mästare i Champions League, de är dessutom guldfavoriter och världens i särklass bästa lag. Att danskarna ska stå pall på Parken över 90 minuter mot det himmelsblå miljardbygget är en smärre utopi. Bank!

Match 2: RB Leipzig – Real Madrid | Speltips: X2

Det finns inget svensklag på Red Bull Arena när Emil Forsberg skiftat läskedrycksborg till den i The Big Apple. RB Leipzig klarar sig skapligt utan sin åldrade medelpading men de fem senaste matcherna i Bundesliga visar blott en vinst. Trist ingång för tyskarna inför mötet med Champions mesta mästare. Real Madrid värmde upp förstklassigt i helgen genom att demolera succélaget Girona. X2 är ett värdesäkrat lås.

Match 3: Birmingham – Blackburn | Speltips: 12

Trots alla rykten kring Jon Dahl Tomasson segrade Blackburn med 3-1 mot Stoke senast. Rovers ska inte räknas bort under tisdagen heller även om de slår ur underläge mot de svårspelade blåkostymerna. Birmingham har fyra pinnar upp till Tomassons adepter men på St. Andrew’s är värdarna oerhört svårforcerade. Endast tre av 14 duster hemmavid har slutat med nederlag för de så kallade Blånäsorna. Värdklubben vann motsvarande möte förra säsongen men Rovers vann höstens dust. Ettan först, tvåan sedan.

Match 4: Bristol City – Southampton | Speltips: 2

Frågan om vilka som ska hänga med Leicester till Premier League börjar få sitt svar. Southampton är främst i kön till finrummet, The Saints har spelat fruktbar fotboll och fått lön för sin möda, inte minst på bortabana där endast två fall av 15 slutat illa. Helgonen har vunnit tre raka tävlingsmatcher och pangat in tio kassar inom detta spann. Bristol City lär stanna på sin mittenplacering med hemmafacit 6-3-6. Värdskapet gick på pumpen i helgedömet i höstas och har inte mycket att be för nu heller. Ytterst trolig tvåa!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Norwich – Watford | Speltips: 1×2

Under vintern har Norwich kvicknat till och satt fart mot en plats inom toppsextetten. Kanariefåglarna har bland annat besegrat WBA och Coventry i närtid, med härföraren Josh Sargent åter i bruk blir de gulgröna att räkna med framledes. Värdlaget har vunnit nio av 15 tillställningar på Carrow Road och ställs på tufft prov nu. Watford har formen på sniskan men riktigt starka underliggande papper och trivs dessutom jättebra med den väntade matchbilden att kunna kontraslå. Krysset först, resten hakar på kvickt.

Match 6: Swansea – Leeds | Speltips: 2

Sakta i backarna med att dela ut några friplåtar till finrummet, säger Daniel Farke. Leeds är i allra högsta grad med och budar om den åtråvärda andraplatsen, det är blott en pinne upp till Southampton som förvisso har en match mindre spelad. The Peacocks har inga problem med sin trend heller, varken i The Championship eller i FA-cupen. Swansea har haft det desto tyngre längs vintern, de fem färskaste fighterna har renderat i fyra torskmackor. Svanarna brukar dessutom ha svårt mot Påfåglarna. Given högerfattning.

Match 7: Rotherham – Hull | Speltips: 1X2

Hull har chans att ta plats inom topp 6 vid en eventuell viktoria på New York Stadium. The Tigers har inte någon vidare defensiv men lyckas vinna rätt matcher, så att säga. Tigrarna vek dock ner sig hemma mot Swansea senast och är knappast en hårt streckad favorit att hålla i handen. Rotherham är inte så svaga som tabellen ger sken av, det visade The Millers nyligen mot Middlesbrough genom att lugga dem på Riverside. Rensartecknen i väst är alldeles för attraktiva. Alla tecken!

Match 8: West Bromwich – Cardiff | Speltips: 1X2

Slutbudet haffas från häftiga The Hawthorns som gästas av ett gäng från Wales. Cardiff har, likt nämnda Swansea, åkt på fyra nederlag sett till sina senaste fem strider, samtliga tävlingar inräknade. The Bluebirds överraskade ändå på Vicarage Road och ser ut att erbjuda gallring bland bongarna. West Bromwich är solklart starkare än walesarna i grunden men prestationen mot Norwich häromsistens visade hur sårbara det blåvita brödraskapet kan vara. Ettan först men knappast sist.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Man City

På gott och ont blir det kattens lek med råttan på andra sidan sundet. Viktor Claesson har faktiskt ingenting som Erling Haaland inte har.

CHANSNINGEN: Rotherham

Det verkar balla ur med strecken på New York Stadium. Nuvarande 13 procent på Rotherham är högvilt mot ett Hull som uppträder väldigt vingligt på bortabana.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se