Måndagens Topptips innehåller många godbitar där klassikermötet i Allsvenskan sticker ut allra mest. Tillsammans med Piteå, Real Sociedad och Monza är IFK Göteborg ett skrällbud som onekligen sticker ut. Nu början resan mot åtta gröna bockar med god avkastning!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: IFK Göteborg – Malmö | Speltips: 1X2

Haussat klassikermöte från Gamla Ullevi där två lag som kommer från tunga förluster ska studsa tillbaka. Malmö FF noterades för säsongens första förlust när de föll med 1-3 mot Elfsborg. Skåningarna blev stillastående i sitt anfallsspel och får Rydström inte ordning på detta mot Blåvitt är MFF en favorit i fara. Änglarna gick i sin tur på pumpen i derbyt mot GAIS där offensiven hade svårt att komma till. Här väntar dock en mer passande matchbild och hemma på Gamla Ullevi ska värdarna inte underskattas. Alla tecken och skrälljobb är en vettig lösning.

Match 2: Piteå – Hammarby | Speltips: 1X2

Efter titeln i Svenska Cupen har Piteå haft svårt att komma upp i nivå i Damallsvenskan. Bara en seger på fem försök är inte mycket att hänga i granen, men det ska sägas att Piteå kan betydligt mer än vad tabellen visar. På hemmaplan trivs värdinnorna bra och Hammarby kommer definitivt inte att få det så enkelt som streckningen visar. Fem segrar på lika många försök är inte illa pinkat men här går tipparna bort sig i sin värdering av matchen. Piteå är ett skrällbud som inte får missas. Alla tecken ska med.

Match 3: Häcken – Rosengård | Speltips: 12

Två lag med SM-guldet i kikarsiktet drabbar samman på Hisingen. Häcken har klarat omställningen efter det missade cupguldet bra och Kafaji med kompanjoner är onekligen ett lag med stort kunnande i sig. Samma visa råder för Rosengård som rivstartat Damallsvenskan. Skånskorna toppar tabellen med maximala poäng och hela 20-2(!) i målskillnad. Tanikawa och Holdt är spetsspelare som sticker ut och det är svårt att se detta inte bli en målrik historia. Krysset kan därför lämnas utanför. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

Match 4: Djurgården – Vittsjö | Speltips: 12

Det råder inget tu tal om att Djurgården är ett lag på hemmaplan och ett annat på bortaplan. Bara en inspelad poäng på tre matcher utanför hemtrakterna är inget som bådar gott för Blåränderna. Hemma i huvudstaden har värdinnorna dock radat upp två raka segrar och Vittsjö kommer att få det tufft emot denna måndag. Gästerna kommer med det sagt från två raka triumfer och med ångan uppe vill vi inte gå utan den lågt streckade tvåan. Ettan går först, tvåan hänger snabbt med därefter.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Aston Villa – Liverpool | Speltips: 2

Det ville sig inte för Aston Villa i Europa Conference League. Unai Emery blev återigen avklädd av Mendilibar som visade hur Villa ska hanteras. Lyckas Jürgen Klopp med samma sak har Liverpool utmärkt segerchans i Birmingham. The Reds är högst troligt borta från ligatiteln, men det bör finnas stor motivation i att avsluta snyggt för sin tränare. Liverpool har fått gott om vila i benen och med Salah och company längst fram slutar detta bara på ett sätt. Tvåan spikas till utsökt procent.

Match 6: Barcelona – Real Sociedad | Speltips: 1X2

Tre förluster på de fyra senaste tävlingsmatcherna är inte vad Barcelona hade önskat sig. Katalanerna har fortfarande andraplatsen i La Liga kvar att kriga om, men måndagens möte med Real Sociedad är ett jobbigt sådant. Baskerna har kapacitet för att spelmässigt hålla jämna steg med Barca och i sin jakt på att säkra sjätteplatsen är La Real tokmotiverade i Katalonien. Kubo är en spelare som kan såra Barcelona på egen hand. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne.

Match 7: Fiorentina – Monza | Speltips: 12

Fiorentina blev i torsdags klara för ytterligare en final i Europa Conference League. Delad pott mot Club Brugge räckte för att säkra finalplatsen och det skulle inte förvåna om Viola visar upp slitna ben när Monza står på menyn denna måndag. De lilaklädda ges ett rättmätigt favoritskap då besökarna inte har något att spela för, men med hänsyn till rådande förutsättningar går det knappast att lämna den betrodda ettan allena. Fågel eller fisk är känslan för Monza vilket gör den lågt streckade tvåan relevant. Ettan först, tvåan sedan.

Match 8: Club Brugge – Royale Union SG | Speltips: 1

En dag efter Club Brugges uttåg ur Europa Conference League lyckades Royale Union SG bärga titeln i Belgiska cupen. Finalen mot Royal Antwerp slutade 1-0 och det skulle inte förvåna om det är gästerna som är klart mest slitna inför det viktiga mötet i Bryssel. Båda lagen har hugg på ligatiteln och vid tre poäng åt något av hållen går de upp i ligaledning. Med hänsyn till rådande förutsättningar och ett starkare material lutar vi mest åt Club Brugges favör. Den sunt streckade ettan är ett vettigt spikförslag.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Liverpool

Ett slitet och förkrossat Aston Villa står inför en tuff uppgift mot Liverpool. Klopps avslutning står för dörren och här gillas gästernas segerchans skarpt.

CHANSNINGEN: Piteå

Piteå visade sin spets i cupfinalen mot Häcken och hemma mot Hammarby står värdinnorna inte utan chans. 1X betalar för bra för att lämnas utanför ekvationen.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se