Dagen innan EM-premiären är det fullt fokus på Damallsvenskan och irländska Premier Division. En playoff-semifinal från Segunda División ska även avhandlas. Hammarby backas på svensk mark och på den gröna ön får jumbon Dundalk fullt förtroende. Vi kör!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Häcken – Djurgården | Speltips: 1X2

Häcken fick med sig en poäng från toppmötet mot Kristianstad. Något som göteborgskorna får vara väldigt tacksamma över. Hisingens stolthet kvitterade till 2-2 på stopptid och direkt efter kvitteringsmålet stod KDFF-anfallaren Tebby Tindell för århundradets miss. Häckens ligasäsong har varit långt ifrån felfri så här långt och mot Djurgården ser värdinnorna ut att bli lite väl stora favoriter. DIF har visat fin form de senaste veckorna och derbysegern mot AIK lär ha gett en hel del luft under vingarna. Vi målar hela vägen på och jobbar skräll!

Match 2: Vittsjö – Hammarby | Speltips: 2

Efter sex raka vinster har de regerande mästarinnorna ått grus i maskineriet. Hammarby har kammat noll i tre raka matcher vilket är uppseendeväckande. Till råga på allt har Anna Jösendal gått sönder. Två av dessa nederlag har dock kommit mot Häcken och Rosengård och nu när ett mediokert Vittsjö står på andra sidan bör Bajen kunna revanschera sig. Skånskorna har haft svårt när motståndet har skruvats upp och i fjol föll Vittsjö både hemma och borta mot Hammarby med ganska klar marginal. Tvåan bankas in!

Match 3: Linköping – Piteå | Speltips: 1

Linköping har varit en stor besvikelse så här långt. Trots ett starkt material har LFC bara fått med sig två vinster efter nio omgångar. Förr eller senare bör det kunna lossna och 3-0-segern senast mot Trelleborg var något att bygga vidare på. Piteå står också på två vinster, men norrländskorna besitter inte samma kapacitet. Uppe i Norrbotten har PIF som brukligt varit svårspelade men på resande tass är det sällan prestationerna övertygar. Att Ronja Aronsson är avstängd gör inte det hela lättare för besökarna. Detta dras från vänster.

Match 4: Espanyol – Sporting Gijón | Speltips: 1X2

Espanyol och Sporting Gijón gör upp om en plats till playoff-finalen. Espanyol sitter i förarsätet efter att ha vunnit bortamatchen i Asturien med 1-0. Föga förvånande var det Martin Braithwaite och Javi Puado som låg bakom det sena avgörandet i Gijón. Att Sporting ska vända på steken mot ett hemmastarkt Espanyol på katalanskt gräs är mindre troligt. Lagen har dock hållit jämna steg under säsongen och nu när inte Espanyol nödvändigtvis behöver vinna matchen känns det katalanska favoritskapet överdrivet. Alla tecken spelas ut i jakten på en skräll!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Bohemians – Derry City | Speltips: 1X2

Vidare mot den gröna ön där Derry City har varit en positiv överraskning. Majoriteten av vinster har kommit hemma i Nordirland där Derry inte torskat sedan april. På irländsk mark är dock gästerna långt ifrån lika framgångsrika – blott två vinster har det blivit efter tio bortamatcher. Bohemians på Dalymount Park är vid normala fall en av säsongens tuffare bortamatcher. Bohemerna från Dublin har tagit poäng i fyra av sina fem senaste hemmamatcher och på Daly Mount Park har Derry tappat poäng under både 2023 och 2024. Sammantaget känns det sunt att försöka fälla favoriten. 1X2.

Match 6: St. Patrick’s – Shamrock Rovers | Speltips: 2

De regerande mästarna tillika mesta mästarna Shamrock Rovers har inte alls motsvarat förväntningarna så här långt. Trots att nästan halva säsongen återstår har Rovers torskat fler ligamatcher än vad de gjorde i fjol. Kunnandet finns dock för att ta upp kampen om guldet. Shamrock har högst expected points i Premier Division och troligtvis kommer vi att få se en stark andra halva av säsongen från mästarlaget. Stadsrivalen St. Patrick’s har också underpresterat så här långt och när dessa Dublin-kombattanter strålar samman brukar det bara kunna sluta på ett sätt. Tydlig utgångstvåa.

Match 7: Dundalk – Sligo Rovers | Speltips: 1

Dundalk har vunnit fem ligatitlar sedan 2010, men efter guldet 2019 har The Lilywhites varit på dekis. DFC är sist i serien och löper nu en ganska stor risk att trilla ur det irländska finrummet. Med det sagt har Dundalk stått för flera fina prestationer i närtid och hemma på Oriel Park har värdarna nog hållit nollan i sju (!) raka matcher. Att Sligo Rovers ska bryta Dundalks smått otroliga hemmatrend är föga troligt. Sligo har sämst underliggande siffror i serien och gästerna ser allmänt kalla ut. Med till synes reapris på Dundalk lämnas ettan allena!

Match 8: Waterford – Shelbourne | Speltips: X2

Nykomlingen Waterford har gått klart bättre än förväntat, till stor del tack vare Padraig Amond som smällt in elva kassar i ligaspelet. 36-åringen, som har ett förflutet i den portugisiska högstaligan, gjorde två av målen i 4-1-segern senast mot Sligo Rovers. Mot ett defensivt solitt Shelbourne riskerar dock Waterford att gå bet, vilket Amond och company gjorde i mitten av maj. Damien Duffs Shelbourne har uppträtt oerhört stabilt hela säsongen och känslan är att de inte kommer att kamma noll på Regional Sports Center. Tvåan först, krysset sedan.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Dundalk

Dundalk må vara jumbo, men här är det läge att backa mästarna från 2019. DFC har inte släppt in ett mål på hemmabanan på flera månader och Sligo Rovers är i grunden ett av seriens svagaste kort. Finfin etta!

CHANSNINGEN: Bohemians

Derry City är som dag och natt hemma kontra borta. På irländsk mark har nordirländarna endast vunnit två av tio matcher. Ett normalt sett hemmastarkt Bohemians får således förtroendet till låg nuffra!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se