Vi drar igång tisdagens Topp med två svenska ligamatcher innan vi därefter ger oss ut i världen. Ett stopp för inte mindre än fyra ligamatcher i Argentina ska göras och därefter tittar vi också till dubbla bataljer då kvalspelet till Afrikanska mästerskapen pågår för fullt. Vamos!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Ahlafors – Trollhättan | Speltips: x2

Trollhättan ångar på i toppen av den södra Ettan. Mak Linds grabbar är fortsatt utan förlust och defensivt är FCT otroligt solida samtidigt som det i framkant finns klass i bland annat Aliev. Nykomlingarna Ahlafors har inför striden på Svenska Stenhus Arena bra koll på sina motståndare. Klubbarna brakade nämligen samman i Svenska Cupens kvalspel förra veckan. Då vann Trollhättan tämligen komfortabelt med 4-3 där AIF:s två sista mål kom efter att de rödsvarta slagit av helt på takten. Hemma finns ändå ett visst hopp om poäng för Lindström och hans lagkompisar och när tvåan kommer att streckas på hårt är det givetvis inte fel med att krydda upp med ett tidigt kryss.

Match 2: Räppe – VMA | Speltips: 1X2

Spännande möte från Växjö. Räppe vann med 1-0 efter en del möda och besvär hemma mot Kristianstad i Division 2 Södra Götaland  i helgen. GOIF hakar därmed på i toppstriden även om spelet från värdarnas sida över tid varit ojämnt. VMA är ett högintressant sällskap som fått med sig oförtjänt lite poäng. Bortalaget har sett till expected goals-statistiken varit galet motarbetade och sju inspelade poäng så långt borde varit betydligt fler. När ettan målas upp till månen är det givetvis kul att försöka jobba in en monsterknall. Helgardera och håll tummarna för att VMA IK listat ut hur man tätar defensiven.

Match 3: Defensa y Justicia – Belgrano | Speltips: 1X

Defensa y Justicia såg taggade ut då klubben från Partido de Florencio Varela lirade lysande boll mot Penarol förra veckan och tog sin fjärde raka vinst i Copa Sudamericana. Julio Vaccaris mannar har också varit stabila i den argentinska ligan under våren med ett hemmaspel som håller bra klass. Belgrano är en nykomling med skinn på näsan. Poäng har trillat in vid 13 av 19 tillfällen men på sistone har framförallt bortaspelet varit svagt vilket inte minst tre raka nederlag visar. Även denna gång kommer de blåklädda Piraterna få problem. Ettan först.

Match 4: Colón de Santa Fe – Estudiantes | Speltips: 1×2

José Sosa var kreatören bakom Estudiantes fina 5-2-kross i senaste ligamatchen mot Barracas. 37-åringen spelade först fram till två tidiga mål för att därefter skicka in säsongens första ligabalja. Gästerna går överlag ruskigt bra och vi får faktiskt backa bandet till den 19:e mars för att hitta ett nederlag. Colón borta är däremot ingen önskemotståndare. Hemmalaget har faktiskt inte förlorat en tävlingsmatch inbördes på Estadio Brigadier General Estanislao López sedan 2014 och när Santa Fé-klubben dessutom är mycket svårslagna under våren hemmavid behöver vi leta in med garderingar tämligen tidigt. X2 först, alla tecken därefter.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Gimnasia La Plata – Huracán | Speltips: 1×2

Sebastián Battaglia har rattat Huracán-ballongen vid sex tillfällen sedan intåget som ny tränare för klubben och fortsatt står 42-åringen utan seger med sin nya klubb. Goda råd börjar bli dyra då höstens ligafyra inte alls har kommit upp i nivå och skumpar runt långt ner i vårtabellen. Gimnasia La Plata kliver in till strid med tre raka utan seger och gör inte heller någon speciellt glad. Hemmaspelet är godkänt men ett mål i snitt per match på Estadio Juan Carmelo Zerillo sticker inte på något sätt ut. Ett målsnålt och ovisst möte står för dörren. Plocka gärna med alla tecken tidigt.

Match 6: Atlético Tucumán – Godoy Cruz | Speltips: 1X

En flyttad ligamatch härnäst. Mötet mellan Atlético Tucumán och Godoy Cruz var tänkt att spelas i fredags men på grund av politiska omständigheter får lagen gå upp i klinch under tisdagskvällen lokal tid istället. Gästerna har sett till våren som helhet spelat en något bättre fotboll och fått med sig poäng från majoriteten av sina matcher. Det är dock främst hemmavid som Vinproducenterna (gästerna kallas så!) nyper sina flesta pinnar och mot ett ganska bra Atlético på bortaplan så kommer bortalaget få problem. En värdemässigt roligare vänstersida jobbas in.

Match 7: Sydsudan – Gambia | Speltips: 2

Kvalet till Afrikanska mästerskapen pågår för fullt. Gambia blev första nation att fälla Mali i grupp G och Tom Saintfiets manskap har inför denna slutspurt av kvalet satt sig själva i en helt okej utgångsposition. Sydsudan ska på neutral bana i Egypten inte vara något större bekymmer. Spelare som Barrow, Omar Colley med flera är klass. Dessvärre finns av olika anledningar varken Trawally eller Noah Sonko Sundberg med i truppen. Sydsudan håller inte måttet och får finna sig i att spela andrafiolen här. Klar tvåa.

Match 8: Sao Tome & Principe – Guinea-Bissau | Speltips: 2

Sao Tome & Principe är precis som väntat grupp 4:s slagpåse. Samlingen som öborna gjorde under våren var hursomhelst ett steg framåt då poäng bärgades borta mot Sierra Leone. Guinea-Bissau vann första mötet mellan nationerna med klara 5-1 i Agadir, Marocko. Nu får dessutom Sori Mané, Candé, Baldé och övriga Guinea-Bissau-spelarna chansen att kicka boll hemma då Estádio 24 de Setembro står som värd för mötet. Detta efter att den tilltänkta värdnationen inte har en godkänd arena för denna typ av event. En tidigare tämligen säker tvåa blev därmed ännu mer självklar. Spika.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Guinea-Bissau

Första mötet mellan nationerna slutade 5-1 till Guinea-Bissau och med tanke på att även denna match spelas på hemmaplan för de rödklädda så kommer lilla Sao Tome & Principe åter få skumpa bananbåt.

CHANSNINGEN: VMA

Räppe må vara ett något bättre fotbollslag men övervärderas rejält av både spelbolag och svenska folket här. VMA kan mycket väl få träff och nypa både en och tre poäng trots bortaplan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se