Europeiskt cupspel i fullt fokus. Europa- och Conference League står för samtliga inslag på torsdagens Topp. Sextondelsfinaler i båda tävlingarna gäller och stora klubbar som Juventus, Sporting, Sevilla, Lazio och Leverkusen ska upp i ringen. Ett par mysiga skrällar samt en och annan klockren spik bullar upp för både full pott och god utdelning. Dags att sätta fart!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Juventus – Nantes| Speltips: 1X2

Efter en tung vinter så har sakteliga Juventus växt tillbaka in i säsongen. Turins gamla dam har skördat tre raka vinster i alla tävlingar och nollan bakåt är därtill intakt. Detta betyder ändå inte att precis allt är frid och fröjd. De vitsvarta släpper till en hel del chanser och har haft en del flyt som mäktat med tre raka skalper. Skadelistan är därtill fortsatt en aning besvärande. Nantes är ruskigt svårforcerade. Fransmännen visar en torsk över sina elva nyligen spelade matcher och i nio av striderna har de gulklädda traskat av gräset utan mål i baken. Antoine Kombouaré och hans mannar har nycklarna för att hålla Juve stången. X2 lockar tidigt.

 

Match 2: Sporting – Midtjylland | Speltips: 1X

Midtjylland gjorde ett fint gruppspel. Danskarna slutade tvåa i en rekordjämn Grupp F där samtliga klubbar stannade på åtta poäng. Ett starkt och målrikt hemmaspel lade grunden till avancemanget. Sporting över två matcher kommer däremot bli en mycket svår uppgift. Lissabon-klubben är byggda för att utmana om titlar. Pedro Goncalves och hans lagkompisar är givetvis stora favoriter inför hemmapubliken men en skenande etta ska ändå tidigt få hjälp. Att Vargarna från Norden ska kunna spela defensivt och göra ett försök till att stänga ner matchen kan absolut gå. 1X är dock ett lås.

Match 3: Sevilla – PSV | Speltips: 1X2

Jorge Sampaoli styr Europa Leagues mesta mästare. Sevilla har sedan tävlingen drog igång 2009 vunnit fyra gånger men känns inte som någon av favoriterna att få lyfta pokalen i år. Spanjorerna har varit på tok för ojämna under hösten och vintern. Inför PSV hemma finns också skador på spelare som Papu Gómez och Alex Telles som stör. Eindhoven laddade upp med att krossa Groningen hemma i seriespelet. 6-0-triumfen kom dessutom via sex olika målskyttar. Ruud van Nistelrooy kan känna sig nöjd med att spelet ser bra ut och att kollektivet arbetar på ett strålande sätt. Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán är ändå något helt annat än Groningen en småkall vinterdag på Philips Stadion. Svårtippat. Vi helgarderar tidigt.

Match 4: Leverkusen – Monaco | Speltips: 12

Bayer Leverkusens problem under hösten har sakta men säkert raderats ut. Kusarna gör det bra under vintern där herrar som Diaby och Hlozek gjort avtryck framåt. Patrik Schick är dessutom numera tillbaka från skada och kan möjligen finnas med som en joker här. Monaco stod för en urladdning modell större då monegaskerna kastade omkull PSG hemma i ligaspelet. Gästerna är starka hemma som borta och har ett flertal matchvinnare i truppen. Räkna med ett böljande spel med en del mål. Gubben, etta-tvåa, gör sig bäst.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Lazio – Cluj | Speltips: 1

Lazios form är tveksam. Här ska Örnarna duellera mot Cluj efter fyra raka i alla tävlingar utan seger och romarna blev också nollade mot Atalanta på Olympiastadion senast. Positivt för de himmelsblå var ändå spelet i huvudstaden häromsistens. Maurizio Sarris mannar ägde en hel del boll och skapade också chanser via bland annat Pedro och Immobile för att spräcka nollan framåt. Cluj håller inte samma nivå. Rumänerna visar två raka nederlag i seriespelet under februari och saknaden av långtidsskadade Gabriel Debeljuh är enorm. Även kreatören Ciprian Deac har varit rent av osynlig under vintern vilket inte heller är till gästernas fördel direkt. Ettan är extremt trolig. Spika.

Match 6: Ludogorets – Anderlecht | Speltips: 1X

Ludogorets är extremt svårslagna på egen gräsmatta. Bulgarerna har ett nederlag på Huvepharma Arena sedan början av augusti. De grönklädda kunde däremot inte stå emot klubbar som Roma och Betis i Europa League-gruppspelet utan fick nöja sig med en tredjeplats och därmed sextondelsfinal i Conference League istället. Anderlecht inför sin egna publik är ett motstånd som Ante Simundza och hans mannar ska kunna greja. Belgarna gjorde inget större väsen av sig i sitt Conference League-gruppspel. Åtta poäng räckte ändå för att norpa andraplatsen bakom suveräna West Ham. Under vintern har också herrar som Fabio Silva, Hoedt och Esposito lämnat. Ettan är första tecken ut.

Match 7: Sheriff – Partizan | Speltips: 1X2

Sheriff kunde inte hävda sig i Europa Leagues Grupp E. Två vinster räckte ändå för att nypa tredjeplatsen och därmed spel i Conference Leagues slutspel. Hemmalaget lirar denna kamp i Chisinau och därmed är det neutral matta som gäller. Värdarna är därtill utan viktige Rasheed Akanbi som är avstängd men intressanta Bubacarr Tambedou har kommit in under vintern och har kapaciteten att röra om rejält i den offensiva grytan. Partizan är ett bra och stabilt serbiskt lag som också kan komma att dra nytta av att denna strid också spelas inför tomma läktare. Möjligen kan den tunga 0-4-förlusten nyligen mot Mladost Novi Sad spöka en aning i huvudet. X2 kan räcka men finns stålarna rekommenderas ändå helgarderingen tidigt.

Match 8: Larnaca – Dnipro | Speltips: 1

På Cypern stänger vi butiken. AEK Larnaca går galet starkt hemma i ligaspelet på semesterön. 23 omgångar in så leder klubben ligan och spelet på AEK Arena har ännu inte mynnat ut i någon förlust i seriespelet. Värdarna är också igång med tävlingsspelet till skillnad från Dnipro. Gästerna har sedan november enbart lirat träningsmatcher och formen hos ukrainarna går att ifrågasätta. Det var också Larnaca som slog ut Dnipro ur Europa League-kvalet under hösten med totalt 5-1 varav 3-0 på Cypern. Ettan kan vi med god känsla spika av.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Lazio

Lazio är minst en nivå upp jämfört med Cluj. Rumänerna saknar spets för stunden och har också två raka nederlag i ligan med sig till Italien. Etta.

CHANSNINGEN: Nantes

Nantes är robusta och disciplinerade till tusen. Juventus måste vara sylvassa framåt för att ens kunna måla på detta franska lag. X2 är tidigt tecken som ska åka med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se