Vecko-omgången i Allsvenskan sätter färg på torsdagens Topptips. Inte mindre än fyra matcher från världens vackraste liga finns med på kupongen. Därefter väntar brittiskt playoff, en dansk seriefinal och lite spansk ligalunk. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Malmö – GAIS | Speltips: 1X

Trots att Kiese Thelin, Christiansen och Taha Ali inledde från bänken städade ändå Malmö FF av IFK Göteborg tämligen enkelt i måndags. I själva spelet var det rätt jämnt men skillnaden på lagens individuella kvalitéer var markant. I nuläget är det Häcken och GAIS som går längst fram i Göteborgståget. Makrillarna har inlett Allsvenskan på ett briljant sätt och vunnit fem av de åtta inledande matcherna. På Stadion är det såklart ingen vild gissning att atleterna får det svårt, men landar MFF norr om 80 procent övervägs ändå krysset på större system.

Match 2: Brommapojkarna – Djurgården | Speltips: 1X2

Djurgården har haft maxutdelning i närtid och skuggar numera Malmö FF i tabelltoppen efter tre raka vinster. Prestationerna har dock inte övertygat nämnvärt, framförallt inte i bortamatchen mot Västerås där DIF i mångt och mycket var det sämre laget. Det kan mycket väl bli en liknande matchbild mot ett väldrillat BP. Plantskolan har fått tillbaka ett par gubbar från den tidigare välfyllda skadelistan, bland annat Jakobsen som hoppade in och målade i 1-1-matchen mot Värnamo. Med fint värde på underdogen agerar 1X utgång.

Match 3: Sirius – IFK Göteborg | Speltips: 1X2

Sirius fortsätter att blanda höga toppar med djupa dalar. När det väl stämmer för Christer Mattiassons lag så ser de blåsvarta riktigt fina ut, såsom i 3-1-segern borta mot AIK den gångna helgen. Kommer Uppsala-gänget upp i en liknande prestation på torsdag kommer att pressat Blåvitt att få problem. Till skillnad från Sirius är det sällan IFK Göteborg faller ur ramen, men när det kommer till spelet i den sista tredjedelen känns änglarna alltjämt iskalla. Med en dörrmatta som underlag ska det vara blåsvart favör i Uppsala. Strecka från vänster.

Match 4: Kalmar – IFK Norrköping | Speltips: 1

Man blir inte riktigt klok på varken Kalmar eller Norrköping. Båda lagen känns naiva och efter åtta omgångar är det KFF och Peking som har släppt till flest målchanser i serien. Logiskt nog har även östgötarna släppt in flest mål (20). IFK har bara tagit en av sina tio poäng på vanligt gräs och på Guldfågeln lirar gästerna andrafiol. Kalmar visade upp ett stort spel i den senaste hemmamatchen då Halmstad slaktades med 5-2. Känslan är att Islamovic, Skrabb, Trenskow och gänget även ska ha goda chanser att såra ett bräckligt Peking. Ettan lämnas allena.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Leeds – Norwich | Speltips: 1X2

Leeds mönstrade en rätt defensiv elva i den första playoff-semifinalen som slutade mållöst på Carrow Road. 0-0 var ett speglande resultat i en väldigt chansfattig historia. På Elland Road kommer troligtvis Leeds att bli mer spelförande men det skulle inte förvåna ifall returen också blir tajt. Norwich har varit svårslagna under hela våren och endast torskat två av de 18 senaste matcherna. Nu när kanariefåglarna ser ut att rensa friskt är det skrälljobb som gäller. Alla tecken spelas ut.

Match 6: FC Köpenhamn – Midtjylland | Speltips: 1X

FC Köpenhamn har prickat formen i rätt tid. Fyra raka vinster har tagit FCK upp på förstaplatsen i Mästerskapsslutspelet när blott tre omgångar återstår. I helgen lyckades FCK gräva fram tre poäng i bortaderbyt mot Bröndby där både Claesson och Larsson inledde från bänken. Tvåan Midtjylland står på samma poäng men med sämre målskillnad. Besökarna från Herning har torskat de två senaste bortamatcherna och på Parken slår de från ett tydligt underläge. Detta streckas från vänster.

Match 7: Las Palmas – Real Betis | Speltips: X2

Las Palmas verkar ha checkat ut helt och hållet. Åtta raka förluster har det blivit för öborna. Överlag har dock de gulblå varit svårspelade ute på Kanarieöarna där de tagit 22 poäng på 17 matcher. Real Betis slåss i sin tur för Europaspel och de grönvita har visat fin form i närtid. Isco har varit helt fenomenal sedan comebacken och Málagasonen gjorde både mål och assist i segern senast mot Almería. Tvåan ska ligga nära till hands. Krysset får dock gärna haka då Betis troligtvis springer iväg i hög procent.

Match 8: Real Sociedad – Valencia  | Speltips: 1

Valencia behöver besegra Real Sociedad för att ha en rimlig chans att nå Europaspelet. Att detta ska inträffa på Anoeta känns väldigt långsökt. Valencia har radat upp dassiga prestationer på slutet och i de senaste matcherna har de så kallade fladdermössen blivit nollade av både Alavés och Rayo Vallecano hemma på Mestalla. Sett över hela säsongen är det emellertid bortaspelet som gäckat. Real Sociedad är i grund och botten ett bättre fotbollslag. Att Valencia förr eller senare måste flytta fram positioner bör baskerna kunna utnyttja. Ettan spikas.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Real Sociedad

Både Alavés och Rayo har nollat Valencia i närtid och nu krävs det ett smärre mirakel för att nå Europaspelet. Att den negativa trenden ska vända mot svårspelade basker på Anoeta är långsökt. Ettan är spikad och klar!

CHANSNINGEN: Norwich 

Den första matchen som spelades på Carrow Road var helt jämn där Leeds knappt skapade en målchans. Trots att det nu vänder till Elland Road känns Leeds favoritskap överdrivet. Ett formstarkt och lågt streckat Norwich backas!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se