EM-slutspelet kastar om ordningen en smula. Istället för ett Europatips får vi lov att avnjuta ett utsökt Topptips söndagen till ära. Mästerskapet i Tyskland sätter sin prägel och tar hjälp från den blågula bollen. Superettan och Damallsvenskan hjälps åt att ta spektaklet i mål. Nu sätter vi kurs mot åtta rätt!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Polen – Nederländerna | Speltips: 2

Det har varit riktigt trötta polska förberedelser inför sommarens äventyr. Milik klev av skadad mot Ukraina och missar EM. När dessutom storstjärnan Lewandowski fick traska av mot Turkiet senast av samma anledning så står polackerna utan sina två största offensiva hot. Ett tufft uppdrag redan innan detta hände blev nu ännu värre. Nederländerna känns å sin sida riktigt bra och har visat upp en offensiv lekfullhet mot både Kanada och Island de senaste dagarna (4-0, 4-0). Tvåan är svår att ifrågasätta.

Match 2: Slovenien – Danmark | Speltips: 2

De rödvita pölsemännen har spelat nordiska förberedelse-bataljer inför Europamästerskapet och gjort det med bravur. 2-1-viktorian mot Sverige var ett stabilt dagsverke där den avgörande påsen från Eriksens fot var vacker. Därefter kunde ganska bekvämt Norge besegras med 3-1. Slovenien förutspås bli C-gruppens slagpåse och även om det finns ett par riktigt vassa herrar i den slovenska landslagsdressen räcker det sannolikt inte för att stänga ner ett lag som Danmark. Tvåan står på egna ben.

Match 3: Serbien – England | Speltips: 1X2

Efter finalförlusten mot Italien i förra EM-slutspelet är det tänkt att guldet ska landa på brittisk mark i år. Spelbolagen har målat upp Southgates lejon till favoriter men är verkligen vinnaroddset på engelsmännen berättigat? England fick på läppen mot Island(!) tidigare i juni där ett stort bollinnehav som alltid kan vara kul men ett enda skott på mål får anses uselt. En träningslandskamp är ändå bara en träningslandskamp och vid skarpt läge finns mycket som talar för att engelsmännen knyter näven på ett helt annat sätt. Serbien är dock ett lurigt motstånd. Med Tadic, Mitrovic, Vlahovic med flera som offensiva instrument finns matchvinnare så det räcker och blir över. Fråga bara Sverige! Att släppa iväg tvåan på helt egna ben kommer faktiskt inte på tal. Krysset är minimum – gärna hela spannet.

Match 4: Öster – Östersund | Speltips: 1X2

Det finns ingen anledning att betvivla att Öster kommer att slåss om uppflyttning (igen), trots den lilla missräkningen mot Brage senast (0-1). Växjö-gänget har trappat upp prestationsnivån successivt och tillhör klassens toppskikt sett till de underliggande måtten. Att de ska städa av Östersund lika lätt som streckningen gör gällande är emellertid svårt att skriva under på. Jämtarna kan betydligt bättre än vad de visade upp mot Sandviken (0-2) och har flera gubbar som kan skapa oreda i värdarnas försvar. Ali Suljic är ett reellt hot på fasta och rappe Yannick Adjoumani har lagt slutprodukt till ett redan intressant paket. Hela baletten nyttjas från start!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Helsingborg – Örebro | Speltips: 1X

Helsingborg gick på uppehåll med en skön känsla i laget efter den övertygande vändningen mot stökiga Sundsvall. Kikar man bara på namnen i HIF-truppen är känslan att skåningarna har i en toppstrid att göra. Så må inte vara fallet, men hemma på Olympia ska de rödblåa vara tydliga favoriter mot ett annat ex-allsvenskt bygge om har det kämpigt. Bakom Kalle Holmberg lyser kvaliteten med sin frånvaro i Örebros bantade bygge. “Kula” löste själv den sena kvitteringen mot Oddevold och behöver vara på topp om inte ÖSK ska tvingas vända hem tomhänta. Dra från väst!

Match 6: Sandviken – Oddevold | Speltips: X2

Det vankas nykomlingsmöte på klassiska Jernvallen, och det har sannerligen inte varit tal om några slagpåsar. Sandviken spåddes få det tufft och inledde med att vara upp och ned. Mot slutet har gästrikarna funnit en imponerande stabilitet, som gjorde att de kunde åka till Östersund och ta med sig en komfortabel trea tillbaka (2-0). Någon favorit att ta rygg på när ettan närmar sig 50-strecket är det däremot inte tal om. Oddevold har varit den vassare av nykomlingarna och har gjort sig förtjänta av betydligt bättre utdelning. Ett narrativ som tabellen inte förtäljer, vilket skapar värde i öst. Kasta favoritettan i brunnen.

Match 7: Djurgården – Kristianstad | Speltips: X2

Djurgården visste om att torsdagens dust på Bravida Arena skulle bli tuff. Samtidigt var DIF vid god vigör efter derbysegern mot AIK häromhelgen. I den första halvleken lyckades “Järnkaminerna” stå pall, men därefter orkade de inte längre. Siffrorna rann till slut iväg till 1-4 och självförtroendet försvann med vinden. Kristianstad har fått en veckas ledighet efter den grymma prestationen mot samma Häcken. 2-2 hade varit 3-2 om inte för Tindells obegriplig miss. Surt, men ingenting för KDFF att gräva ned sig över. Skånskorna ska ses med toppchans att ta sig tillbaka upp på medaljplats. Tvåa, eller X2 om råd.

Match 8: IFK Norrköping – Piteå | Speltips: 1X2

IFK Norrköpings herrar är i fritt fall. Damerna har däremot varit en av säsongens stora positiva överraskningar. Hammarby-lånet Sara Kanutte har visat sig veta var målet är beläget och My Cato har gjort en så pass stark vår att hon togs ut i Gerhardssons senaste landslagstrupp. Desto sämre har det gått för Piteå, som inledde sin Östgöta-turné med att gå på pumpen mot Linköping (2-4). Det var, trots resultatet, en hyfsad genomkörare där PIF fick visa upp att de faktiskt kan göra mål på resande tass. I denna ovissa drabbning lockar den fega vägen mest – rulla ut heltäckningsmattan!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 14:59

KUPONGENS SÄKRA: Nederländerna

Polen är skadeskjutna och möter ett stabilt Nederländerna som kliver in till mästerskapet med god form. Tvåan är spikad och klar.

CHANSNINGEN: Östersund

Förlusten mot Brage belyser att Öster knappast är untouchable. Streckningen antyder något liknande och Östersund har både organisationen och omställningshoten för att bjuda upp till kamp. Rubbet ska med!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se