Måndagens Topptips inleds av en riktig smällkaramell när vi ska syna klassikermötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Superettan och Damallsvenskan tar sedan vid innan kupongen avrundas i Italien, Spanien och England. Häng med på resan!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: IFK Göteborg – Malmö FF | Speltips: 2

Klassikermöte från västkusten där ett kokande Gamla Ullevi står värd för mötet mellan de mesta mästarna. Malmö FF hade ingen större jaktlycka i Europa League men skåningarna ska inte skämmas över sina insatser i kontinentalspelet. Kan Hareide få sina adepter att spela fotboll likt den de spelade mot Union Berlin ska de gälla som klara favoriter trots fientlig mark. IFK Göteborg har stundtals gjort det bra den här säsongen men Stahres gäng har svårt att hålla ångan uppe över 90 minuter. Motivation kommer att finnas hos Blåvitt men när MFF slåss för Europaplatserna gillas den sunt streckade tvåan. Spik!

Match 2: Utsikten – Halmstad | Speltips: 1X2

Under våren var Utsikten med och kamperade i toppen av Superettan. Nykomlingarna radade upp den ena starka prestationen efter den andra, men under hösten har formkurvan pekat permanent nedåt. Värdarna spelar numera för att undvika återkval och en insats av den högre skolan kommer att krävas när Halmstad kommer på besök. Bollklubben har en av direktplatserna till Allsvenskan i en liten ask och Haglunds alternativ i de främre leden går inte av för hackor. Med det sagt har hallänningarna råd att slappna av under avslutningen och när motivationen riskerar att tryta är den hårt streckade tvåan inget att förkovra sig i. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå!

Match 3: Trelleborg – Örebro | Speltips: 1X

Fighterna från Superettan går i mål med två besök i Skåne. Det första hittas på Vångavallen där Trelleborg ska göra ett sista desperat försök att ta upp jakten på den allsvenska kvalplatsen. Full pott kommer troligen att krävas samtidigt som andra resultat går värdarnas väg, men hemma på egen mark är Haynes gäng åtminstone starka. Mortensen är en möjlig matchvinnare när Örebro står på andra sidan. Närkingarna har inte gräs som föredraget underlag och känslan är att det kommer dröja ett bra tag innan ÖSK är med i den absoluta toppstriden av andraligan. Med risk för en avslagen tillställning är det inte dumt att ta med krysset, men i palmstaden är det utan tvekan ettan som ska gå först. 1X räcker för grön bock.

Match 4: Landskrona – Västerås | Speltips: 1

Desto mer att spela för finns på Landskrona IP där nyblivna distriktsmästarna Landskrona BoIS ska gå i klinch med Västerås. Inget av herrskapen har kontraktet i hamn och värst är utgångsläget för de sistnämnda som bara har en poäng ner till de negativa kvalplatserna. Till råga på det ska grabbarna från gurkstaden åka till icke föredraget underlag denna måndag. Bara 13 inspelade poäng på eget gräs är svaga papper och Billy Magnussons adepter blir ingen enkel nöt att knäcka. BoIS vann fjolårets motsvarande möte med 1-0 och har rejäl spets i firma Jebara/Diawara. Vi blir inte förvånade om någon ur duon avgör detta på egen hand. Till vad som ser ut att bli jämnt fördelade streck tar vi ställning för ettan. Fräck spik!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: AIK – Hammarby | Speltips: 1X2

Besöken i Svedala avslutas med ett rungande Stockholmsderby från Damallsvenskan. AIK gör tillsammans med Umeå och Brommapojkarna upp om att undvika direkt nedflyttning och är det någonstans värdinnorna ska lyckas med denna bedrift är det på egen mark. Sju av totalt åtta inspelade poäng har kommit hemmavid och även om det skiljer kolossalt mycket upp till Hammarby i tabellen är detta ett skrälläge vi inte vill missa. Bajen har ingenting att spela för och det senaste besöket på Skytteholm slutade med delad ära för kombattanterna. En omotiverad tvåa till över 80 procent får gärna synas hela vägen. Vid träff skapar 1X korsdrag bland kuponghögarna.

Match 6: Lecce – Fiorentina | Speltips: 1X2

Fiorentinas kräftgång i Serie A är remarkabel. Italianos gäng får det inte att stämma någonstans och efter 0-4 i brakan mot Lazio blir de gedigna prestationerna i Europa Conference League en klen tröst. 5-1 mot Hearts var en väntad triumf men med liten risk för slitna ben efter torsdagens äventyr vill vi höja ett varningens finger för Lecce. De rödgula stod upp på beundransvärt vis mot Roma trots en utvisning i den första halvleken och större under har skett än att de lyckas med samma bedrift mot Fiorentina. Banda och Strefezza är två spelare som kan sänka gästerna på egen hand. Alla tecken och injobb av minst en hemmapinne är vägen att vandra.

Match 7: Villarreal – Osasuna | Speltips: 1X

Villarreal är en annan aktör som går starkt i Europaspelet men svagare i ligan. Den gula ubåten gick på pumpen senast mot Real Sociedad och Emery behöver genast vända den negativa trenden för att inte halka alltför långt efter toppstriden i La Liga. Hemma i Valencia är de gulklädda normalt att räkna med men Osasuna blir allt annat än en skrattmatch. Gästerna från Pamplona höll jämna steg med Real Madrid och även om det blev torsk senast mot Valencia utesluter det inte poängplock på Estadio de la Cerámica. Ávila blir en spelare att se upp med för Villarreal som streckas hårt. Åtminstone krysset sällskapar ettan.

Match 8: Charlton – Portsmouth | Speltips: 12

Högoktanig drabbning från League One där Charlton och Portsmouth ska mäta svärd i kupongens sista fight. Charlton gick segrande ur sin senaste drabbning på klassiska The Valley där Exeter fick på näbben. Flera insatser likt denna behövs för att The Addicks ska kunna haka på toppstriden. Portsmouth befinner sig i densamma men utanför Fratton Park är gästerna inte lika slagkraftiga som på egen mark. Crowleys gäng får dock en förmodat passande matchbild framför sig där de kan spela på omställningar, något som ska tas i beaktande i streckningen. Ettan går först men sällskapas av tvåan på större system.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Malmö FF

MFF har kniven mot strupen i jakten på Europaplatserna. Kommer skåningarna upp i närheten av sin högstanivå får dock Blåvitt tufft att hänga med. Bra tvåa.

CHANSNINGEN: Utsikten

Gång efter annan har Utsikten visat att de kan mäta sig med alla lag i Superettan. Halmstad har darrat på manschetten och är ingen övervärderad favorit att hålla i handen.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se