Ett spännande Topptips serveras denna fredag där fighterna från Premier League, Serie A, Bundesliga och La Liga sticker ut. Fina skrällägen tornar sedan upp i både Ligue 1 och League One innan belgisk och portugisisk fotboll tar kalaset i mål. Hänger ni med?

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Nottingham – Newcastle | Speltips: 2

Newcastle fick med sig ett välbehövligt trendbrott i och med 2-1-segern mot Wolverhampton. Alexander Isak stod för en kanoninsats och kan svensken hålla i den gryende storformen blir “Skatorna” svåra att tas med i kampen om Champions League-platserna. Defensiven är ligans allra bästa och även om bortaplan är ett aber mot Nottingham är det svårt att slita blicken från tvåan. Nykomlingarna på andra sidan gör det bra efter sina förutsättningar men med frågetecken för viktige Johnson riskerar offensiven att vara försvagad. Utan honom blir det inga poäng på City Ground. Spikad tvåa!

Match 2: Atalanta – Empoli | Speltips: 1X

Efter att ha inlett återstarten med en sanslös offensiv har Atalanta kommit ner på jorden mot slutet. Bara ett gjort mål på de fyra(!) senaste är svaga papper och när ettan ser ut att sticka över 70 procent känns La Dea inte som en värdig favorit att hålla i handen mot Empoli. Gästernas offensiv är inte mycket att hurra över men de senaste säsongerna har de tillresta gjort sig kända som ett klassiskt smash n’ grab-lag. De tillresta vann faktiskt sitt senaste besök i Bergamo och med hänsyn till värdet är krysset ett sunt komplement. 1X räcker.

Match 3: Mönchengladbach – Werder Bremen | Speltips: 1X2

Två gäng som har för vana att blanda och ge drabbar samman i Oscar Wendts gamla hemtrakter. Mönchengladbach är efter 3-2-segern mot Bayern München mållösa i sina tre senaste och någon favorit att hålla i handen är inte de hemmahörande. Bensebaini och Weigl är jobbiga avbräck och även om Werder Bremen har sina problem finns förutsättningar för att ställa till med bekymmer på Borussia-Park. Gästerna har enorm spets i målmaskinen Füllkrug som på egen hand kan göra livet surt för Mönchengladbach. “Gubben” (etta-tvåa) gillas men helst alla tecken.

Match 4: Valladolid – Athletic Bilbao | Speltips: 2

Efter två raka förluster har Valladolid skrapat ihop fyra poäng på sina två senaste. Marginalerna har med det sagt varit på de lilavitas sida, inte minst i 1-1-matchen mot Elche där värdarna släppte till över 2,5 xG. Lyckas de inte höja prestationsnivån mot Athletic Bilbao blir detta en jobbig resa. Baskerna är inne i en negativ period men insatsen senast mot Barcelona (0-1) var något i hästväg. Athletic förtjänade minst en poäng och kan spelare som Muniain, Sancet och bröderna Williams ta sig an denna akt på liknande vis avgår gästerna med hela tårtan. Tvåan gillas och spikas upp till 55 procent.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Lyon – Nantes | Speltips: 1X2

Lyon ska vara väldigt nöjda som kom undan med en poäng efter 3-3 mot Lille. Les Gones förlorade xG med bred marginal och hade det inte varit för dödlig effektivitet från Lacazette hade värdarna gått in i dusten mot Nantes med sänkt självförtroende. Med det sagt streckas ettan alldeles för hårt för att spikas. Nantes trivs i matchbilder likt denna där firma Ganago/Blas får spela på omställningar. Lyon har haft problem att försvara sig mot denna spelform och när ettan drar iväg är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i Ligue 1.

Match 6: Sheffield Wednesday – Bolton | Speltips: X2

Tillbaka till England men denna gång är det League One och Hillsborough som gäller. Sheffield Wednesday har gjort förstaplatsen till sin efter fem raka segrar och det skulle förvåna om onsdagslaget inte kniper en av direktplatserna till The Championship när säsongen går i mål. De underliggande siffrorna har dock överpresterats och här får Moores mannar klara sig utan avstängda Iorfa. Bolton är 14 poäng efter fredagens kombattanter i tabellen men sett till xPTS är avståndet betydligt mindre än så. Ian Evatt är en taktiker ut i fingerspetsarna och i firma Shoretire/Charles finns tillräcklig spets för att göra kvällen till en jobbig sådan för Sheffield Wednesday. När streckningen lutar kraftigt åt vänster är X2 ett väldigt spännande val. Våga chansa bort ettan!

Match 7: Cercle Brugge – Genk | Speltips: 1X2

Genk toppar fortfarande Jupiler League men efter tappet av Onuachu – numera i Southampton – ser det inte lika självklart ut när gästerna beträder en fotbollsplan. Bara en seger på de fem senaste vittnar om detta och Cercle Brugge är absolut ingen motståndare som läggs på rygg på beställning. 3-1 i den senaste hemmamatchen mot Sérésien byggde moral och dessförinnan tog de hemmahörande också poäng av Club Brugge. Genk går inte så säkra som tipparna tycks tro. Täck upp hela vägen i en kamp där vad som helst kan hända.

Match 8: Santa Clara – Rio Ave | Speltips: 1X

Goda råd börjar snart bli för dyra för Santa Clara som bottnar Primeira Liga. Sju poäng upp till säker mark är en jobbig uppförsbacke för värdarna som med det sagt är normalt svårslagna hemma på Azorerna. Är det någonstans kliv ska tas mot nytt kontrakt är det i den egna borgen. Rio Ave skrämmer inte slag på någon opponent på främmande mark och även om gästerna kan spela avslappnat denna fredag är vi inte säkra på att det räcker till tre poäng. Den motiverade vänstersidan gillas till smygvärde. 1X ramar in detta väl.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Newcastle

Newcastle studsade tillbaka mot Wolverhampton och med ett gott truppläge ska The Magpies hållas ett snäpp högre än Nottingham. En gedigen svartvit insats räcker till tre poäng.

CHANSNINGEN: Nantes

Nantes gör det bra med små medel och mot ett Lyon som tenderar att blanda och ge gillas högersidan skarpt. Missa inte X2 som rensar friskt bland kuponghögarna.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se