EM-slutspelet kastar om ordningen en smula. Istället för ett Europatips får vi lov att avnjuta ett utsökt Topptips söndagen till ära. Mästerskapet i Tyskland sätter sin prägel och tar hjälp från den blågula bollen. Superettan och Damallsvenskan hjälps åt att ta spektaklet i mål. Nu sätter vi kurs mot åtta rätt!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Belgien – Slovakien | Speltips: 1X2

Belgien drog en mindre vinstlott då nationen hamnade i den tämligen svaga Grupp E. Tre raka vinster ska absolut Lukaku och company mäkta med och ett första test blir Slovakien på Deutsche Bank Park. Slovakerna rankas inför mästerskapet som ett botten 3-lag och ser vi till materialet som coach Francesco Calzona har att jobba med så kan vi absolut chippa in på detta. Samtidigt är det svårt att se bort från den fina insats som nationen mäktade med att göra då Wales besegrades i söndags med solklara 4-0. Bozeník, Lobotka och övriga i den slovakiska tröjan kanske inte är så tokiga ändå. En stenhårt streckad etta vill vi i någon mån gardera. Krysset till 10-15 procent är småmysigt och testas som stödhjul. Om råd alla tecken.

Match 2: Österrike – Frankrike | Speltips: 2

Silvermedaljörerna från VM i Qatar traskar ut på tyskt gräs denna sommar där lukten av guld ligger inom klart räckhåll. Fransmännen har laget för att gå långt och därtill också en tidigt ganska angenäm lottning. Österrike och Polen ska inte ha kapaciteten att sätta sig upp mot Les Bleus och då spelar det mindre roll om Deschamps mannar går på pumpen mot Nederländerna för spel i åttondelen blir det oavsett. De rödklädda alpgrabbarna gjorde ett gediget kvalspel där bland annat Sverige fick på läppen två gånger om. Baumgartner, Gregoritsch och resterande österrikare kommer säkert triumfera någon gång i detta mästerskap men här går nationen bet. Banktvåa.

Match 3: Trelleborg – Brage | Speltips: 12

Vidare till Superettan där Trelleborg och Brage drabbar samman på Vångavallen i palmstaden. Är det någonstans de förstnämnda ska lyckas hänga med i tätstriden är det här, men i spelförande kostym rosar Jacobssons mannar normalt inte marknaden. Brage kommer med det sagt att vilja styra och ställa på gräsmattan i Skåne och Mians gäng kan mycket väl knacka bort TFF om de har en bra dag. Tvåan lockar mest men i kraft av hemmaplansfördel får ettan agera sällskap. Krysset lämnas utanför.

Match 4: Häcken – Vittsjö | Speltips: 1X2

Efter 2-2 mot Kristianstad visade Häcken spets när de studsade tillbaka med 4-1 mot Djurgården. Det råder inget tu tal om att Getingarna är ett av Damallsvenskans bästa lag när de har sin dag, men när ettan streckas upp runt 90(!) procent mot Vittsjö är det verkligen dags att dra öronen åt sig. Gästerna från Skåne trivs i matchbilder likt denna och har förutsättningar för att kunna bjuda upp till dans. Åtminstone större sådana än vad streckningen gör gällande. Alla tecken och skrälljobb.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Jönköpings BK – Smedby | Speltips: 12

Trots att Malmö FF nyligen lade beslag på cupguldet är det redan dags för en ny vända att ta vid Jönköpings BK är normalt hemmahörandes i Division 3 och måndagens drabbning med Division 2-laget Smedby blir således en fin morot för de hemmahörande smålänningarna. I grund och botten ska Smedby anses vara det klart bättre laget, men i en troligen målrik historia vill vi inte låta tvåan agera solo i de småländska skogarna. Ettan är ett vettigt komplement på större system. Mer än så behövs inte.

Match 6: Nyköping – Åtvidaberg | Speltips: 12

Toppmöte i Division 2 Södra Svealand där Nyköping ställs mot anrika Åtvidaberg. De sistnämnda har sakta men säkert fallit genom det svenska seriesystemet och ser inte ut att vara ett lag för förstaplatsen i serien denna säsong. Haninge har densamma i tryggt förvar, men Åtvid ska åtminstone kunna kriga om andraplatsen. Nyköping hoppas göra samma sak och i kraft av hemmaplan gillas värdarnas segerchans allra mest. Ettan är en möjlig chansspik, i annat fall följer tvåan med på större bongar.

Match 7: Atlético Mineiro – Palmeiras | Speltips: 2

Tungviktsmöte från Brasileiro Série A där Atlético Mineiro tar emot Palmeiras. De sistnämnda har varit det bästa laget i den brasilianska fotbollen på senare år och när vassa anfallaren Rony börjar hitta rätt längst fram är de grönklädda gästerna oerhört jobbiga att tas med. Atlético Mineiro skojas inte bort hur som helst på sin hemmabana, men här får värdföreningen faktiskt finna sig i att slå ur underläge. Kommer Palmeiras upp i närheten av sin högstanivå är detta tveklöst deras fight att förlora. Tvåan testas på egna ben.

Match 8: Chapecoense – Operário | Speltips: 1X2

Vidare ner i den brasilianska andraligan där Chapecoense ställs mot Operário. De sistnämnda är med i toppstriden med sina 18 inspelade poäng, men noterbart är att Operários målskillnad är blott 7-5 efter tio omgångar. Defensiven är således solid medan offensiven lämnar en del att önska. Chapecoense trivs som bäst på sin hemmaplan och i en troligen målsnål historia lockar spelvärda 1X allra mest. Den som har råd gör plats för tvåan på större systembyggen.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 14:59

KUPONGENS SÄKRA: Frankrike

Frankrikes trupp är vassare än Österrikes och så länge Les Bleus står för en ansenlig insats vinner de detta utan större bekymmer. Stark tvåa.

CHANSNINGEN: Slovakien

Belgien streckas för hårt för att spikas mot Slovakien som kan hota de rödsvarta via bland annat fasta situationer. X2 lockar i jakten på storkovan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se