Hundra procent brittiskt med en adderad summa på 250 000 kronor från Svenska Spel. Härliga tider! Två Premier League-möten från Brighton och London ska ackompanjeras med sex bataljer från The Championship. Nottingham jobbas in som en skräll med stort S. Norwich och Swansea är därefter spikförslag av klass. Nu kastar vi loss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Brighton – Nottingham | Speltips: 1X2

Nottingham är fast förankrade i botten av Premier League-tabellen och läget börjar bli alltmer akut. 0-1-förlusten borta mot Wolves häromsistens var ändå en helt okej match från nykomlingens sida men att missa straffar likt Brennan Johnson med kvarten kvar har inte Forest råd med. Brighton har å sin sida tappat lite luft under sina vingar. Två raka förluster finns på kontot där målskyttet dessutom uteblivit. Sydkust-laget blir lite för upphaussade inför hemmapubliken. Läge därför att blicka mot högersidan och jobba skräll.

Match 2: Crystal Palace – Wolverhampton | Speltips: 1X

Det sprudlar knappast runt Wolverhamptons offensiv. Fyra mål framåt på tio matcher är inte godkänt. Nu räckte ändå en balja mot Nottingham häromsistens för att vinna men fortsatt finns många frågor att ställa kring hur Vargarna egentligen mår. Crystal Palace har inte heller exploderat i framgång under hösten. London-klubben gör det ändå bra hemma på Selhurst Park där klubbar som Aston Villa och Leeds fått lämna tomhänta. Zaha, Eze och gänget grejar minst en pinne. 1X ramar in det hela väl.

Match 3: Huddersfield – Preston | Speltips: X2

Fjolårets playoff-gäng Huddersfield skvalpar runt i botten av tabellen i år. Terrierna har inte fått något lyft och även om det blev seger vid senaste hemmatillfället (Hull) så hamnade värdarna snabbt åter i förlustfollan. Rotherham var rakt igenom bättre i helgen och vann med 2-1. Preston har visserligen svajat en del i sina prestationer på slutet men besitter en högre höjd generellt och visar också upp en defensiv som vanligtvis håller väldigt bra Championship-klass. Hudds har dessutom bara vid ett av de sju senaste tillfällena inbördes mäktat med att vinna. Tvåan först.

Match 4: Norwich – Luton | Speltips: 1X2

Två raka förluster och Norwich har därmed bjudit in en del jagande klubbar till toppstriden. Någon större fara på taket är det ändå inte. Kanariefåglarna gjorde en bra bortamatch mot Watford, trots förlust, och hemma mot Preston var det tillfälligheter att Pukki och company inte kunde lösa något bättre än en 2-3-torsk. En viktig spelare som Sargent visar fortsatt upp ett anfallsspel av klass. Luton har en uppåtgående trend och tog en stabil seger mot QPR häromsistens. Spelet är bra hemma som borta och visst ska The Hatters kunna utmana om poäng trots spel på Carrow Road. 1X först, hela om stålarna räcker.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Swansea – Reading | Speltips: 1

Efter fyra raka vinster åkte walesarna på en rejäl smäll borta mot Burnley. 0-4 i gumpen mot ligans bästa lag kan vi ändå förbise. Reading hemmavid ska Svanarna fixa även utan Joël Piroe som är avstängd. Ntcham och Obafemi var sisådär på Turf Moor men är två herrar av flera som gör skillnad vanligtvis i detta Swansea. Reading är ruskigt starka hemmavid men mediokra utanför sitt egna gräs. Fyra förluster på sex resor har det hittills hunnit bli och det är en trend som byggs på nu. Ettan gillas skarpt.

Match 6: Blackburn – Sunderland | Speltips: 12

Det svänger rejält om Blackburn. Den blåvita klubben har sedan ligapremiären förlorat och vunnit varannan match. Häromsistens blev det seger mot Middlesbrough borta med 2-1 efter en urstark inledning av Rovers. Sunderland möter dagen till ära upp på Ewood Park. En nykomling som varit svårslagna på slutet och kommer med en färsk 2-1-skalp hemifrån då Wigan fick lämna mäktiga Stadium of Light utan poäng. Dennis Cirkin låg bakom båda påsarna (1+1) och var därmed tillbaka med besked efter sin skada. En böljande dust att vänta där gubben, etta-tvåa, gör sig bäst.

Match 7: Stoke – Rotherham | Speltips: 1

Stoke kom upp med en av höstens bästa prestationer då The Potters lirade hem en väldigt stabil 2-0-skalp borta mot Preston. De rödvita släppte till extremt lite bakåt och Delap, Wilmot, Jagielka med flera har tryckt på riktigt bra framåt och ser fina ut. Rotherham har fortsatt inte vunnit någon bortamatch. Målskyttet utanför NY Stadium har varit mer eller mindre obefintligt och inte blir det enklare under tisdagen då lagets bästa målskytt hittills i år, Chiedozie Ogbene, fortsatt är skadad. Ettan kan med gott samvete singlas av.

Match 8: West Bromwich – Bristol City | Speltips: 1X2

Vi traskar i mål på The Hawthorns. WBA är klubben i The Championship som underpresterat å det grövsta. Efter en tid av bra spel men utan det där lilla extra framåt fick Steve Bruce sparken och effekten blev mer eller mindre omedelbar. 2-0-viktorian borta mot Reading var klubbens blott andra för säsongen och det är dags för de vitsvarta att på allvar resa sig. Bristol City är dock ett lag som inte bara är att städa av. Visst söker fortsatt österrikaren Weimann med ljus och lykta efter formen men andra spelare i hans ställe kan givetvis kliva fram. Conway, Wells och Semenyo med flera håller klassen och är lirare som har kapaciteten att röra om i grytan även om motståndet heter West Bromwich. Heltäckt bricka.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Stoke

Stoke är inne i ett härligt stim och spelar riktigt bra boll. Rotherhams bortaspel slår det inte direkt gnistor om. Ettan spikas.

CHANSNINGEN: Nottingham

Brighton fick sig en lavett borta mot Brentford häromsistens och har blivit nollade två matcher i rad. Nottingham såg helt okej ut mot Wolves men föll återigen. Chans till skräll finns och högersidan måste ges utrymme.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se