Måndagens Topptips består till hälften av svenska fighter. Med 250.000 i extrapengar ska bland annat AIK – Degerfors och Norrköping – Mjällby synas i sömmarna. Därefter spinner kupongen vidare med Premier League, Serie A, La Liga samt Primeira Liga. Nu åker vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: AIK – Degerfors | Speltips: 1

För den som missat det är AIK:s säsong inget annat än bedrövlig. Innan uppehållet blev Gnaget avklädda i derbyt mot Hammarby som slutade 2-4 till Bajen. Henning Berg har inte tagit de svartgula till nya höjder sedan han tog över. Snarare tvärtom. Prestationerna var bättre under Brännströms ledning, men denna måndag kan värdarna luta sig mot hemmaplansfördelen. Framför allt mot ett lag av Degerfors kaliber. Bruksklubben är urusla på främmande mark och här skulle det inte förvåna om AIK skickar gästerna på nedflyttningsplats. Trots hård streckning är ettan en solid spik.

Match 2: IFK Norrköping – Mjällby | Speltips: 1X2

Väldigt få fighter är betydelselösa i Allsvenskan, men mötet mellan Norrköping och Mjällby innehåller ingen vidare nerv. Åtminstone inte innan avspark. Peking hoppas kunna vara med och kriga om fjärdeplatsen, men trots att Riddersholm och company sett spännande ut efter sommaruppehållet trivs de sällan som spelförande lag. Det ska Mjällby kunna utnyttja. Omställningar samt fasta situationer är gästernas melodi och det går absolut att såra Norrköping i dessa faser. Till vänstervridna streck rekommenderas hela spannet från start.

Match 3: Jönköpings Södra – Landskrona | Speltips: 12

Landskrona BoIS har skapat sig visst häng på tredjeplatsen och går resultaten skåningarnas väg under måndagen kan de närma sig allsvenskt kval ännu mer. Rockaden i tränarstaben tycks inte ha påverkat BoIS alltför mycket då de svartvita radar upp fina insatser även under Mölders vingar. Jönköpings Södra blandar däremot och ger och även om smålänningarna spelar på egen matta denna afton är ettan ingen favorit att hålla i handen. Tvåan får gärna följa med så fort plånboken tillåter.

Match 4: Öster – Västerås | Speltips: 1

Under måndagen ges Öster sista chansen att haka i kampen om direktplatserna till Allsvenskan. Tabelltvåan Västerås gästar Småland och det skulle inte förvåna om de rödklädda åstadkommer en urladdning med tanke på förutsättningarna. Bergmark-Wiberg och Westermark kan på egen hand se till att besökarna från gurkstaden får det svettigt på Visma Arena. De grönvita ståtar med tre raka utan seger och såg faktiskt inget vidare ut innan uppehållet. När ettan går att köpa till behaglig procent går vi all in till vänster. Spiketta!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Nottingham – Burnley | Speltips: 1X2

Repris på Ligacupmötet som ägde rum i slutet av augusti. Då åkte Burnley till City Ground och kontrollerade matchbilden mot Nottingham. 1-0-segern lär sitta i bakhuvudet inför denna strid och kan Kompany lotsa sina mannar till en stark insats står de definitivt inte chanslösa i Nottinghamshire. Forest litar mycket till spelare som Awoniyi och Gibbs-White som är totalt livsfarliga i omställningarna, men kan Burnley freda sig mot detta är mycket vunnet. “Gubben” (etta-tvåa) gillas mest. Om råd alla tecken.

Match 6: Verona – Bologna | Speltips: X2

Trots att Hellas Verona befinner sig två poäng före Bologna i tabellen skulle vi vilja påstå att det är relativt stor skillnad mellan dessa lag. Thiago Mottas gäng kommer närmast från en 2-1-seger mot Cagliari innan uppehållet där de rödblå visade att de behärskar konsten att föra en matchbild. Det gör inte Hellas. Klarar de tillresta bara av att ta tag i taktpinnen på Bentegodi ska Orsolini och company kunna resa härifrån med minst en poäng i bagaget. Tvåan är en modig spik. Den mer försiktige gör även plats för krysset. Ettan lämnas därhän.

Match 7: Granada – Girona | Speltips: 1X2

Svårsiad batalj från La Liga där nykomlingarna Granada ska mäta svärd med Girona. De sistnämnda imponerade stort i fjol och även om bland annat Romeu lämnat för Barcelona ser gästerna spännande ut även i år. Martínez är bara en av många spelare som sticker ut, men med det sagt är Granada inget gäng som skojas bort hur som helst på sin hemmabana. Här ska nykomlingarna kratta manegen för nytt kontrakt och även om Girona är bra städar de inte av vilket lag som helst på främmande mark. Alla tecken föredras till vad som ser ut att bli korrekta streck.

Match 8: Boavista – Chaves | Speltips: X2

Kupongen når vägs ände i Portugal där Boavista ska duellera med Chaves i Primeira Liga. Ingen av dessa aktörer kommer att ha någonting med de mer ädlare placeringarna att göra. Istället är undre halvan att förvänta sig av herrskapen vilket gör denna kamp betydelsefull. Boavista målas upp som enorma favoriter av tipparna, något vi har svårt att ställa oss bakom. Det går inte undan när värdarna förväntas vara spelförande och kan Chaves bara ligga rätt i sina positioner sitter streckningen i sin tur allt annat än rätt. Så länge ettan överskrider 60 procent kan den gott lämnas utanför. Spelvärda X2 all the way!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: AIK

AIK har revansch att utkräva efter derbytorsken mot Hammarby. Hemma mot Degerfors gör Gnaget inga misstag. Ettan lämnas allena i huvudstaden.

CHANSNINGEN: Burnley

Burnley spelade bort Nottingham ur Ligacupen på City Ground i slutet av augusti. Det är en triumf som Kompanys gäng kan upprepa denna måndag. Missa inte tvåan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se