Åtta olika ligor i sex olika länder utgör fredagens Topptips. Höjdpunkterna hittas i Serie A och Bundesliga där också kupongens kanske två störa nycklar uppenbaras. Juventus är en favorit i fara medan Eintracht Frankfurt streckas sunt hemma mot Augsburg. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Cagliari – Juventus | Speltips: 1X2

Kupongens bästa skrälläge tornar upp på Sardinien där Cagliari tar emot Juventus. Ranieris gäng är ett av ligans mest formstarka lag vilket inte minst blir påtagligt sett till de senaste matcherna. Fyra poäng av sex möjliga mot Atalanta och Inter är oerhört starka papper och det skulle inte förvåna om även Juventus får det tufft mot de rödblå. “Den gamla damen” har stundtals sett hädiska ut sedan Scudetton försvann utom räckhåll och här övervärderas tvåan på tok för mycket för att lämnas ensam. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 2: Athletic Bilbao – Granada | Speltips: 1

Athletic Bilbao nådde en historisk milstolpe när de för första gången på 40 år lade beslag på Copa del Rey. Finalen mot Mallorca följdes upp av 1-1 mot Villarreal, men när batterierna har fått laddas ett bra tag ska baskerna kunna studsa tillbaka mot Granada. Gästerna fick med sig en skön 2-0-seger senast mot Alavés, men i jakten på nytt kontrakt behöver Granada agera desperat i Baskien. Då är Athletic Bilbao alldeles för bra. Ettan streckas hårt men det finns bättre skrälldrag på andra håll. Bilbao bankas in.

Match 3: Frankfurt – Augsburg | Speltips: 1

Viktiga poäng står på spel i Bundesliga där kampen om Europaplatserna är jämn så det förslår. Eintracht Frankfurt har sjätteplatsen i egna händer och är det någonstans Hugo Larsson och hans kamrater ska lägga beslag på densamma är det i flygplatsstaden. Frankfurt har bara förlorat en hemmamatch under säsongens gång och Augsburg har börjat skaka mot slutet. Gästerna kan nå Europaspel från sin sjundeplats om Leverkusen vinner cupfinalen, men på Deutsche Bank Park lämnas inga garantier. Ettan spikas till fin procent.

Match 4: Nice – Lorient | Speltips: 1X2

Nice ser knappast ut som det lag som toppade Ligue 1 i höstas. Fariolis manskap har släppt in minst antal mål av samtliga lag i hela ligan, men bara 28 åt rätt håll är samtidigt ett kvitto på att de rödsvarta inte har vad som krävs i offensiv riktning. Det blir därför svårt att backa den betrodda ettan mot ett desperat Lorient. “Kummelfiskarna” jagar nytt kontrakt i bottenstriden och gynnas av den förmodade matchbilden på Allianz Riviera. Här måste X2 synas så tidigt som möjligt.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Rio Ave – Arouca | Speltips: 1X

Bottenstriden i Primeira Liga är i vanlig ordning ohyggligt jämn. Rio Ave har ännu inte säkrat kontraktet, men på sin hemmabana har värdföreningen bara förlorat tre matcher under hela säsongen. Fortsätter det i samma stil behöver Rio Ave inte vara oroliga över kontraktet. Arouca har redan sitt på det torra, men när det skiljer alldeles för mycket upp till Europaplatserna har gästerna fastnat i ingenmansland. Det bör Rio Ave kunna utnyttja med sin publik i ryggen. 1X räcker för grön bock.

Match 6: Palermo – Parma | Speltips: 12

Parma har stått för en strålande säsong i Serie B och kommer högst troligt att göra comeback i Serie A nästa säsong. Offensiven är högoktanig och i de bakre leden krävs det väldigt mycket för att få hål på skinklaget. Med det sagt går gästerna inte säkra mot ett skickligt Palermo. Värdföreningen är erkänt starka på Sicilien där manegen ska krattas för att undvika den första omgången i stundande playoff. I en troligen målrik kamp går det inte att utelämna ettan. “Gubben” (etta-tvåa) liras.

Match 7: Tenerife – Leganés | Speltips: 1X

Tenerife är inte samma lag som för ett par säsonger sedan. Öborna befinner sig i mitten av Segunda División, men är det någonstans som värdarna gör sig slagkraftiga är det just här. Det kommer Leganés att få erfara under fredagen. Gästerna toppar tabellen men sett till underliggande statistik är det en sanning med modifikation. Expected Points vittnar om en annan verklighet och här tror vi att hemmaplansfördelen spelar en avgörande roll. Spiketta eller 1X.

Match 8: Oxford – Stevenage | Speltips: 1X2

Efter Oxford Uniteds sanslösa formtopp var veckans 0-1 mot Lincoln ett steg i helt fel riktning för värdarna. Mot ett Stevenage som är avsågat i kampen om playoff-platserna finns god chans att studsa tillbaka, men ettan streckas samtidigt för hårt för att spikas. Stevenage har stått för en kanonsäsong i egenskap av nykomlingar och sköter gästerna sin matchplan står de inte utan chans denna fredag. I jakten på hög utdelning målar vi på brett från start.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Athletic Bilbao

Athletic Bilbao må streckas hårt hemma mot Granada, men det råder stor klasskillnad mellan dessa lag. I jakten på topp 4 gör baskerna inga misstag.

CHANSNINGEN: Cagliari

Cagliari visar toppform i Serie A medan Juventus går oerhört knackigt. Då ska Bianconeri knappast målas upp runt 60 procent. 1X får inte missas.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se