Måndagens Topptips domineras av EM-kvalmatcher och går sedan i mål med vänskapslandskampen mellan Japan och Peru. Flera jättestora favoriter tornar upp vilket gör ett mindre system följt av ökad radinsats att föredra i jakten på de större pengarna. Nu åker vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Frankrike – Grekland | Speltips: 1x

Frankrike gjorde som väntat jobbet borta mot Gibraltar och toppar nu gruppen med nio av nio möjliga poäng. 8-0 i målskillnad vittnar om slagstyrkan hos Les Bleus som naturligtvis ska gälla som enorma favoriter även mot Grekland. Mbappé, Griezmann och Giroud är bara några av värdarnas potentiella matchvinnare, men ettan streckas också därefter. Grekland har slagläge framför Nederländerna och skulle gästerna få med sig en poäng från Paris ser framtiden ljus ut. Med tanke på hur kupongen ser ut får krysset gärna hänga med ettan.

Match 2: England – Nordmakedonien | Speltips: 1X

England städade av Malta utan några större svårigheter och truppen som Gareth Southgate har till sitt förfogande är inget annat än ren och skär världsklass. Matchvinnare finns på i princip varenda position och det skulle förvåna oerhört mycket om engelsmännen inte dominerar kvalmatchen på Old Trafford från start. Nordmakedonien är samtidigt inga duvungar och när kupongen innehåller ett par andra spikalternativ lockar inte drygt 95 procent på ettan. Vi gör plats för ett rensande kryss.

Match 3: Slovenien – Danmark | Speltips: 1X2

Danmark dominerade som väntat tillställningen mot Nordirland. Kasper Hjulmands mannar hade dock svårt att ta sig till heta målchanser och även om kalaset slutade 1-0 till de rödvita hade Nordirland en boll i nät som med minsta möjliga marginal dömdes bort på grund av offside. Gästerna agerar inte med pondus just nu och i Ljubljana går de inte så säkra som tipparna tycks tro. Slovenien är erkänt svårslagna på egen mark där Sesko är en spelare som kan hota danskarna på egen hand. 1X måste finnas med. Helst alla tecken.

Match 4: Nordirland – Kazakstan | Speltips: 1×2

Nordirland stred länge och väl mot Danmark men fick till slut lämna Parken tomhänta. Det var en hård smäll för Michael O’Neills gäng, särskilt då “Norn Iron” hade en boll i nät som blev bortdömd av VAR. Hemma mot Kazakstan väntar en helt annan typ av matchbild där värdarna kan få problem. Gästerna är fortfarande med i kampen om en EM-plats och så länge hoppet finns kommer de att sälja sig dyrt i samtliga kvalmatcher. Måla tvärs över och jobba in X2 på Windsor Park.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Schweiz – Rumänien | Speltips: 1

Schweiz är alltid att räkna med i landslagssammanhang där alplandet har en ruskigt stabil defensiv grund att stå på. Sommer, Schär och Akanji är en förstklassig trio där bak och på mitten är Granit Xhaka inte sällan en garant när landslagströjan åker på. Kommer Murat Yakins manskap upp i närheten av sin högstanivå mot Rumänien blir detta en övermäktig uppgift för gästerna. De gulklädda rosar sällan marknaden på resande fot och i Luzern blir det inga poäng med hem. Ettan kan gott spikas.

Match 6: Israel – Andorra | Speltips: 1

En av kupongens tveklöst klaraste spikar uppenbaras på Teddy Stadium i Jerusalem där Israel kommer att springa åttor runt Andorra. De sistnämnda är inte mycket att hurra över i dessa sammanhang, framför allt inte på bortaplan där Andorra inte har mycket att hämta oavsett motstånd. Israel var illa ute mot Vitryssland men kommer inte att göra om samma misstag här. Spel mot ett mål ligger i korten och när spelare som Solomon, Weissman och Abada sätter fart har Andorra inget att hämta. Given etta.

Match 7: Turkiet – Wales | Speltips: 1X

Turkiet hade enorma problem i matchen mot Lettland. Stefan Kuntz och company kunde till slut åka hem med 3-2 i bagaget, men sett till matchbilden hade turkarna mycket väl kunnat förlora den kampen. Rejäl bättring krävs mot Wales som i sin tur hoppas kunna undvika samma debacle som mot Armenien (2-4). Moore såg då rött och saknas här, men i kraft av en förmodat passande matchbild vill vi inte räkna bort grabbarna från draklandet. Åtminstone inte helt och hållet. 1X blir valet.

Match 8: Japan – Peru | Speltips: 1X2

Vänskapslandskamp från Suita där Japan har vind i seglen efter 6-0-segern mot El Salvador. Takefusa Kubo hade en strålande afton och tillsammans med Mitoma, Kamada och Hatate kan Real Sociedad-spelaren skoja friskt även med Peru. Att föra en matchbild har dock japanerna haft problem med och mot de fysiska sydamerikanerna lockar det inte att spika av ettan till kryddad procent. Legendariske målskytten Guerrero är tillbaka i gästernas trupp och han kan absolut störa japanerna på egen hand. Måla tvärs över.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Israel

Israel är flera nummer större än Andorra som får finna sig i att försöka hålla siffrorna nere denna måndag. Ettan är bara att hamra in.

CHANSNINGEN: Slovenien

Slovenien är erkänt starka i Ljubljana där Danmark mycket väl kan ställas på samma problem som mot Nordirland. 1X måste finnas med i jakten på ansenlig utdelning.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se