Champions League är äntligen tillbaka! Tisdagens Topptips hyser mängder av matcher från premiäromgången där bland andra Barcelona och Manchester City finns med på kupongen. Överlag är det extremt favoritbetonat och ett mindre system följt av ökad radinsats är att föredra. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Lazio – Atlético Madrid | Speltips: 1X2

Spännande och ovisst möte från Olimpico där Lazio drabbar samman med Atlético Madrid. Dessa aktörer får sägas vara huvudfavoriter till gruppens två översta platser och det skulle inte förvåna om matchbilden i Rom blir en försiktig sådan. Spanjorerna har den högsta högstanivån att luta sig mot, men Lazio skojas samtidigt inte bort hur som helst på sin hemmabana. Har Simeones gäng en bra dag räcker troligtvis X2 till grön bock. Finns kräm över i plånboken är det heller inte fel att sitta fullsmetad i den eviga staden.

Match 2: PSG – Dortmund | Speltips: 12

Grupp F är den klart vassaste där Milan, Newcastle, Dortmund samt PSG återfinns. De två sistnämnda drabbar denna afton samman i Paris där Luis Enriques mannar behöver smälta förlusten mot Nice. Spanjoren blev då synad av Francesco Farioli, men det finns en urkraft i parisarna som gör detta till en obehaglig uppgift för Dortmund. Gästerna har inlett Bundesliga svagt och är de inte vaksamma i sin defensiv kan det bli åka av när Mbappé och company sätter fart. Ettan går otvivelaktigt först, tvåan sedan.

Match 3: Barcelona – Royal Antwerp | Speltips: 1X2

Kupongens första megafavorit hittas i Katalonien där Barcelona ska tampas med Royal Antwerp. Det går såklart att argumentera för att detta är en given etta, men när även Manchester City står inför en på förhand enkel – om möjligt ännu enklare – uppgift är det vettigt att försöka fälla en av drakarna. Gästerna från Belgien har gott om fart i sina omställningar och har Barca en sämre dag är det inte helt otänkbart att Ondrejka med kamrater lyckas få med sig något från Katalonien. Helgardera och håll tummarna för en megaknall.

Match 4: Manchester City – Röda Stjärnan | Speltips: 1

Manchester City blir marginellt större favoriter än Barcelona och det är inte svårt att förstå varför. De regerande Champions League-mästarna inleder sitt titelförsvar mot Röda Stjärnan och något annat än en ensidig historia finns inte på kartan i Eastlands. Haaland kan på egen hand sänka serberna med en klase nätrassel och för Röda Stjärnan handlar denna uppgift enbart om att försöka hålla siffrorna nere. Ettan är så given den kan bli och för en gångs skull är det inte galet att påstå att en spik lämnas allena upp till 100 procent.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Feyenoord – Celtic | Speltips: 12

Feyenoord och Celtic får finna sig i att spela andrafiol bakom Atlético Madrid och Lazio. Ska någon av dessa aktörer ha chans att blanda sig i kampen om topp 2 är detta en fight som behöver vinnas och det skulle inte förvåna om vi får se en böljande matchbild på De Kuip. Arne Slots mannar ska kunna ta tag i taktpinnen framför den egna publiken, men Celtic är inte oävna i sina omställningar. Hatate är tillbaka och det är en lirare som på egen hand kan göra det surt för nederländarna. Ettan först, tvåan sedan.

Match 6: Shakhtar Donetsk – Porto | Speltips: 12

Ytterligare en förmodat målrik akt hämtas från Volksparkstadion i Hamburg. Neutral mark är vad som gäller mellan Shakhtar Donetsk och Porto, något som torde gynna de sistnämnda allra mest. Conceicaos mannar har dock visat svagheter när de förväntas föra en matchbild och lyckas Porto inte få hål på Shakhtar är det lätt hänt att frustration smyger sig in i truppen. Tvåan känns därför vansklig att lämna allena och är det något tecken som inte får missas är det den lågt streckade ettan. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

Match 7: Sheffield Wednesday – Middlesbrough | Speltips: 2

Sheffield Wednesday har fått en hemsk inledning på The Championship. The Owls har skrapat ihop blott en poäng och så länge inget radikalt händer i onsdagslaget hägrar nedflyttning redan långt innan säsongen går i mål. Middlesbrough har faktiskt inte tagit fler poäng än värdarna, men i Boros fall finns det åtminstone mer att hämta. Spelmässigt ser Carricks gäng fortfarande bra ut och kan det lossna för Latte Lath hämtar gästerna tre poäng på Hillsborough. Tvåan lämnas på egna ben till sund procent.

Match 8: QPR – Swansea | Speltips: 1X2

Queens Park Rangers fick en bra inledning mot Sunderland. Paals ledningsmål satte The Hoops i förarsätet i den första halvleken, men när Colback sedan såg rött inleddes en massiv jakt från Sunderland. QPR föll till slut med 1-3, men under tisdagen ges chans till revansch när Swansea kommer på besök. Walesarna har inte träffat rätt med Duff på tränarbänken och spelmässigt ser gästerna försvagade jämfört med i fjol. I en på förhand vidöppen historia blir rekommendationen att täcka upp hela vägen.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Manchester City

Manchester City inleder sitt titelförsvar mot Röda Stjärnan där garderingar inte finns på kartan. Ettan är en av historiens klaraste spikar.

CHANSNINGEN: Royal Antwerp

Chansning är helt korrekt benämning på Royal Antwerp i Katalonien. När Man City har en ännu enklare uppgift är det bara att helgardera Barcelona och hoppas värdarna har en sämre dag.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se