Det är dags för en ny Premier League-omgång den här veckan. Derbyt i London samt Newcastle mot Everton är matcher som verkligen sticker ut. League One, Serie A och Dérbi de Lisboa fyller ut kupongen. Häng med på resan mot åtta gröna bockar i analysen!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: West Ham – Tottenham | Speltips: 2

Londonderby mellan West Ham och Tottenham där bägge lagen jagar Europaplatser. Spurs har en Champions League-plats i kikarsiktet och efter den sena vändningen mot Luton är humöret på topp hos gästerna. Så länge de liljevita lyckas undvika tidigt underläge mot West Ham är mycket vunnet. Moyes mannar tappade ledning till förlust mot Newcastle och även om The Hammers inte släppt hoppet om Europaplatser ska det sägas att värdarna överpresterat xPTS med bred marginal. Till sund procent tar vi ställning för Spurs. Spikad tvåa.

Match 2: Newcastle – Everton | Speltips: X2

Newcastle streckas i hästväg hemma mot Everton. Vändningen från underläge till seger mot West Ham var stark, men det ska sägas att The Magpies fick en ny skada när Lascelles drog sitt knä. Gordon saknas dessutom på grund av avstängning. Då ska ettan inte överstiga 55 procent. Everton har förtjänat väldigt mycker mer än vad säsongen har givit och sköter Dyche sin defensiv på godkänt vis kan Everton straffa Newcastle via omställningar. När streckningen ser ut som den gör finns bara en sak att göra. X2!

Match 3: Nottingham – Fulham | Speltips: 1X

Nottingham misslyckades med att vinna mot Crystal Palace och är således fortfarande illa ute i bottenstriden. Elanga inledde på bänken men det ska mycket till för att svensken inte ska starta mot Fulham. De offensivt viktade gästerna är skickliga på vad de gör, men här kommer Elanga med kamrater att få gott om ytor för omställningar. Fulham såg skakiga ut mot Sheffield United och torde få svårt mot ett motiverat Nottingham. Ettan är en fräck chansspik. Krysset sällskapar om råd.

Match 4: Burnley – Wolverhampton | Speltips: X2

Väldigt viktiga poäng står på spel på Turf Moor där Burnley drabbar samman med Wolverhampton. De sistnämnda stod för en fin insats i derbyt mot Aston Villa, men 0-2 i brakan var samtidigt en tung smäll för O’Neils mannar. Här väntar dock en tilltalande matchbild. Kompany fattas på bänken för Burnley medan Assignon är avstängd. Den dråpliga straffsituationen mot Chelsea är anledningen till varför och här tror vi att värdarna blir straffade av Wolves vassa omställningar. X2 gillas i Lancashire.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Bournemouth – Crystal Palace| Speltips: 1X2

Bournemouth drog det längsta strået mot Everton efter att bland annat Solanke hittat nätet. Anfallaren har haft en alldeles strålande säsong under Iraolas ledning, men lyckas Crystal Palace tygla Solanke finns alla förutsättningar att lämna Dorset med poäng. Gästerna trivs som fisken i vattnet när de slipper föra matchbilden och då det är vad som väntar på Vitality Stadium vill vi inte räkna bort högersidan. Särskilt inte när den erbjuder spelvärde. Eze är en lirare som kan avgöra detta på egen hand. Alla tecken och injobb av X2 är rätt väg att gå.

Match 6: Portsmouth – Derby | Speltips: 1X2

Oerhört spännande toppmöte från League One där ettan Portsmouth tar emot tvåan Derby. De förstnämnda har varit ligans bästa lag sedan det drog igång och tack vare John Mousinhos organisatoriska förmåga kommer Pompey högst troligt att ta steget upp i The Championship. Derby studsade tillbaka senast mot Blackpool, men trots 1-0-segern ska det sägas att insatsen hade sina skönhetsfläckar. 1X är en vettig utgång på Fratton Park. Om plånboken tillåter får även den lågt streckade tvåan hänga med.

Match 7: Juventus – Lazio | Speltips: 1X2

Semifinaldags i Coppa Italia där Juventus ska försöka ta revansch på Lazio. 0-1-förlusten mot “Örnarna” var en blek prestation från Allegris mannar och även om Vlahovic är åter denna afton köper vi knappast den hårda streckningen på “Den gamla damen”. Lazio har fått energi efter Tudors inträde på tränarbänken och så länge gästerna sköter sin matchplan i Turin står de inte utan chans. X2 erbjuder massivt spelvärde och är tidiga tecken in i leken. Om råd alla tecken.

Match 8: Benfica – Sporting | Speltips: 1

Dérbi de Lisboa bjuder alltid upp till underhållning. Benfica har 1-2 att försöka vända på efter den första akten och är det någonstans “Örnarna” är starka är det hemma på mäktiga da Luz. Här kommer de rödklädda att diktera villkoren och det finns en risk att Sporting intar en mer försiktig matchplan med tanke på förutsättningarna. Gyökeres är onekligen ett hot för de tillresta, men så länge han hålls i schack är mycket vunnet för Benfica. Vi tar ställning för ettan som är en häftig chansspik.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Tottenham

Ett högmotiverat topplag rullar in i Köln och möts av ett halvmätt mittenlag. Det kan bara sluta på ett enda sätt, Timo Werner fixar biffen.

Tottenham har hamnat i onödiga underlägen mot slutet, men borta mot West Ham är det dags att ta tag i taktpinnen från start. Spurs är det bättre laget och vinner till vettig procent.

CHANSNINGEN: Everton

Everton erbjuder massivt spelvärde på St James’ Park där ett skadeskjutet Newcastle får det tuffare emot än vad tipparna tycks tro. X2 är ett gjutet val.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se