Fredagens Topptips både inleds och avslutas med svensk fotboll. Damallsvenskan och Ettan Norra står för detta och vi ska även syna en italiensk playoff-match på resan mot åtta gröna bockar. Huvudrollen spelar den sista omgången av Ligue 2 där det är upplagt för rafflande spänning. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – IFK Norrköping | Speltips: 1

Efter två raka förluster har Hammarby steppat upp nivån via delade äror mot Rosengård och Kristianstad. De grönvita ska absolut inte skämmas över sina två sistnämnda insatser och under fredagen ges ett optimalt tillfälle att studsa tillbaka på vinnande väg när nykomlingarna Norrköping gästar Kanalplan. De tillresta har snabbt växt in i Damallsvenskans kostym, men spelare för spelare råder det inget tu tal om att det är Hammarby som är det klart starkare laget, något som inte minst visas i oddsen. Ettan är en stabil spik att luta sig mot.

Match 2: Bari – Südtirol | Speltips: 1

Südtirol har stått för en minst sagt häftig säsong i egenskap av nykomlingar i Serie B. Grabbarna från Sydtyrolen grejade en playoff-plats när säsongen gick i mål och efter 1-0 i den första akten mot Bari står de tillresta med ett ben i playoff-finalen mot Serie A. Det ska dock sägas att trippen till San Nicola blir allt annat än enkel. Bari är erkänt starka i sin hemmaborg och det ska påpekas att det vändande mötet var ett spelmässigt helt jämnt sådant. På egen mark drar Bari det längsta strået. Spikad etta.

Match 3: Metz – Bastia | Speltips: 1X

Över till den sista omgången av Ligue 2 där flera lag har väldigt mycket att spela för. Bastia är trots en stark säsong inte ett av dessa. Grabbarna från Korsika har nosat på den absoluta toppstriden men prestationerna på fastlandet har inte hållit tillräckligt hög nivå för att vara med och hugga på platserna till Ligue 1. Metz är däremot i allra högsta grad inblandade i denna strid. Värdföreningen har andraplatsen i egna händer inför den sista omgången och här ska motivation väga ruskigt tungt. Ettan är en tänkbar spik, krysset hänger med för ett lås.

Match 4: Le Havre – Dijon | Speltips: 1×2

Le Havre har hållit en genomgående hög högstanivå som lett till att plantskolan har förstaplatsen i Ligue 2 i egna händer inför den avslutande omgången. Det ska dock sägas att Kadeweres gamla lag har överpresterat Expected Points och mot slutet har resultaten inte gått värdarnas väg. Det känns därför vanskligt att lita på ettan när ett motiverat Dijon står på andra sidan. Senapslaget krigar för sitt liv i bottenstriden och behöver vinna denna match för att ha chans på nytt kontrakt. För Le Havres del kan förlust faktiskt räcka till avancemang. Med detta i åtanke bör alla tecken finnas med.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Bordeaux – Rodez Aveyron | Speltips: 1×2

Bordeaux toppar Ligue 2 sett till Expected Points, men det räcker föga när vinlaget inte har avancemang till finrummet i egna händer. Tre poäng är troligen ett måste mot Rodez Aveyron samtidigt som andra resultat går Majas och companys väg, men gästerna ska inte skojas bort hur som helst för den sakens skull. Rodez krigar för nytt kontrakt i bottenstriden och kommer inte att lägga sig lättvindigt på Matmut Atlantique. Ettan streckas tokhårt och behöver omgående backning hela vägen. 1X2!

Match 6: Amiens – Stade Lavallois | Speltips: X2

För ett par säsonger sedan krigade Amiens i Ligue 1 men den här säsongens upplaga är inte i närheten av att sniffa på finrummet. Ghoddos gamla lag har klarat kontraktet i Ligue 2 men det finns ingenting att spela för inför den sista omgången. Hemmaplan blir således en klen faktor mot ett motiverat Stade Lavallois. Gästerna behöver förmodligen tre poäng för att säkra kontraktet och vi är beredda att skriva under på det östliga favoritskapet i norra Frankrike. X2 torde räcka för grön bock.

Match 7: Pau FC – Caen | Speltips: 1X

Caen är ett av herrskapen som snurrat på den övre halvan av Ligue 2 under i stort sett hela säsongen. Tillkortakommanden i båda delar av planen har dock lett till att toppstriden varit för långt borta och inför den sista omgången finns motivationsbrist hos de tillresta. Pau FC har däremot sin existens i andraligan att spela för. Två poäng skiljer ner till giljotinen men för att vara på den säkra sidan är detta en match som bara ska vinnas. Ettan är en potentiell spik, tillsammans med krysset har vi nått ett lås.

Match 8: IF Karlstad – Örebro Syrianska | Speltips: 1X2

Svensk inledning och avslutning nämndes i ingressen och nu har vi nått fram till Ettan Norra som ser till att stänga butiken. Karlstad sladdar som tabelljumbo i Norrettan men sett till värmlänningarnas underliggande siffror är det snart ett minne blott. Större kunnande finns än vad tabellen visar, men när självförtroendet inte är på topp tar vi höjd för fortsatt elände när Örebro Syrianska kommer på besök. Gästerna har tappat viktige Cissoko till Dalkurd, men trots det ska de tillresta kunna bjuda upp till dans i Värmland. Om råd alla tecken.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Hammarby

Hammarby befinner sig i en mörk trend men ska likväl vara två nummer för stora för Norrköping. Ettan står stadigt på egna ben i huvudstaden.

CHANSNINGEN: Rodez Aveyron

Bordeaux har inte uppflyttning i egna händer och går inte säkra mot ett kontraktsjagande Rodez Aveyron. Alla tecken måste med i vinmeckat.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se