Måndagens Topptips är en riktig godispåse med flera intressanta matcher från Allsvenskan. Vi tror att det kan skrälla i Uppsala men spikar av Djurgården. Via Damallsvenskan avslutar vi i Italien, Norge och Spanien. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Häcken – Malmö | Speltips: 1×2

Tungviktsmöte från Hisingen där Häcken hoppas knapra in mark på Malmö FF i toppstriden. Paco Johansens mannar har fått resultaten med sig mot slutet, men rent spelmässigt finns det fortfarande mycket att skruva på. Sett till underliggande siffror är MFF det klart bättre laget, men tvåan streckas därefter. Mot slutet har ”Di Blåes” prestationer tagit en liten dipp och när tvåan sticker iväg väljer vi därför att dra öronen åt oss. Häcken är kapabla och här föredras alla tecken följt av skrälljobb. Framför allt när ettan dryper av spelvärde.

Match 2: Djurgården – Halmstad | Speltips: 1

Förmodat ensidig tillställning från huvudstaden där Djurgården går i klinch med Halmstad. Tre raka segrar med totalt 9-0 är oerhört starka papper för Blåränderna som är i toppen för att stanna. Danielson är förvisso ett frågetecken samtidigt som Schüller saknas, men kommer DIF upp i närheten av sina maximala nivå ligger en överkörning i luften. Halmstad tar sina poäng i strid ström, men sett till underliggande statistik är gästerna ett rungande bottenlag. Här får HBK svårt att hänga med på det snabba underlaget och trots hård streckning är ettan att anse som en väldigt solid spik. Djurgården lämnas allena.

Match 3: Sirius – Västerås | Speltips: 1X2

Kupongens bästa skrälläge tornar upp i Uppsala där Sirius förväntas köra över Västerås. Åtminstone enligt tipparna. Så enkelt kommer det givetvis inte att bli. Västerås tycks oförmögna att kunna göra mål, men när det väl lossnar kommer nykomlingen att lämna sin plats som jumbo. Sirius blixtrar till med jämna mellanrum, men som spelförande lag har värdarna haft sin beskärda del av problem. Stensson saknas på mitten och kan Västerås bara hålla Salech i styr finns goda chanser att lämna Studenternas med minst en pinne. När det svenska folket går bort sig i sin värdering av matchen råder garderingstvång. X2 prioriteras högt. Ettan sällskapar om plånboken tillåter.

Match 4: Hammarby – Rosengård | Speltips: 12

Två av Damallsvenskans absolut bästa lag stöter på varandra i Stockholm denna måndag. Rosengård tycks ha lagt det tuffa fjolåret bakom sig, inte minst då skånskorna står noterade för maximala poäng. Tanikawa är ett nyförvärv av sällan skådat slag och det är inte otänkbart att japanskan sårar Hammarby på egen hand. Bajen har också gått rent så här långt och bara två insläppta mål är ett kvitto på att försvarsspelet sitter där det ska. Carlsson och company får svårt att hålla Rosengård i schack, men räknas bort ska värdinnorna inte göra. När tvåan streckas sunt går den först in i ekvationen. Ettan hänger med som sällskap på större bongar.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Växjö – Kristianstad | Speltips: 12

Två lag som hoppas kunna kriga strax under toppstriden ska mäta svärd med varandra i Småland. På sin hemmabana står Växjö för lejonparten av sina bästa prestationer, men spelare för spelare håller vi Kristianstad som det i grunden bättre laget. Klarar gästerna från Skåne av att axla en spelförande mantel är detta deras match att förlora, men på bortaplan har vi svårt att lita blint på detta Kristianstad. Tvåan riskerar att sticka iväg varpå vi gärna gör plats för den lågt streckade ettan. Framför allt i en troligen målrik tillställning. Krysset lämnas därhän.

Match 6: Bologna – Juventus | Speltips: 1X2

Två lag som för närvarande har varsin Champions League-plats i egna händer. Bologna har stått för en helt sanslös säsong och har redan CL-platsen säkrad medan Juventus har sett betydligt sämre ut. Allegri fick lämna sin post i dagarna och med tanke på Juves säsong är det inte svårt att förstå varför. Gästerna kommer av allt att döma att lösa Champions League, men trots större motivation vågar vi inte lita på Juventus. En målsnål och krampaktig historia ligger utan tvekan i korten och är det något tecken som inte får missas är det krysset. Tillåter plånboken åker hela spannet med.

Match 7: Tromsö – Rosenborg | Speltips: 1

Efter det framgångsrika fjolåret har Tromsö inlett den här säsongen allt annat än vackert. Pågarna från norra Norge bottnar tabellen efter en hädisk start, men det ska samtidigt påtalas att marginalerna har grinat emot värdarna. Fortsätter Tromsö på samma spelmässiga spår ligger en vändning i korten och hemma mot Rosenborg finns fin segerchans. Det forna storlaget är inte alls på samma nivå som tidigare upplagor och så länge Saeter och Nypan hålls i schack har besökarna inte särskilt mycket att komma med. Vi har god feeling för Tromsö och gillar ettan skarpt. Vänstertecknet testas på egna ben.

Match 8: Espanyol – Real Oviedo | Speltips: 1X

Kupongen avrundas i Segunda División där både Espanyol och Real Oviedo hoppas behålla sina respektive playoff-platser när säsongen går i mål. Ett par omgångar återstår och det är främst inte får hända i Katalonien är att något av lagen förlorar. Det borgar för en tight matchbild med få målchanser. Oviedo har sin defensiv på plats men i de främre leden händer inte mycket. Espanyol besitter det större kunnandet och är en vettig favorit på hemmaplan, men i en kamp där båda lagen på förhand är nöjda med delad pott vågar vi inte spika ettan. Krysset är en högaktuell följeslagare redan på mindre system. Mer än 1X behövs inte.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Djurgården 

Hemmaplan och Djurgården är två faktorer som går hand i hand. Mot ett överpresterande Halmstad ligger en överkörning i korten.

CHANSNINGEN: Västerås 

Västerås oförmåga framför mål till trots ska det sägas att nykomlingen förtjänat mer. I en passande matchbild räknas X2 inte bort mot Sirius.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se