Dubbla EM-matcher och en sexling Ettan-drabbningar är vad som gäller på torsdagens fina Topptips. Både Danmark – England och Spanien – Italien har potentialen att bli riktiga höjdare. Ett par drag av klass lägger ribban på hög utdelningshöjd. Nu nyper vi åttan!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – England | Speltips: 2

Sett till helheten under 90 minuter av EM-premiären mot Slovenien så skulle kanske Danmark ha löst biffen. Nu blev det inte så. 1-1 i Stuttgart var ett misslyckande och nu kommer Höjlund och company få nya bekymmer. England står nämligen på motsatt sida i omgång 2 och efter britternas tämligen mediokra insats i premiären behöver Southgates mannar steppa upp. Det tror vi också sker. Möjligen traskar tvåan upp bortom 60 procent men det är hursomhelst spikläge.

Match 2: Spanien – Italien | Speltips: 1X

Två europeiska kolosser drabbas samman i “dödens grupp”. Spanien fick en perfekt start på tävlingen i och med 3-0 mot Kroatien där La Roja från start till mål hade kontroll på tillställningen. Morata målade i vanlig ordning i landslagsdressen och Yamal, Carvajal, Pedri med flera gjorde stabila prestationer. Italien å sin sida fick en hemsk start mot Albanien. 0-1 i brakan innan klockan tickat upp på en minut ens var ett dråpslag. Med klass så det räcker och blir över i laget så vände ändå Gli Azzurri på steken och fixade 2-1 i Dortmund. Denna gång tror vi att Spallettis pastagubbar får nöja sig med max en pinne. 1X.

Match 3: Falkenberg – Lund | Speltips: 1

Falkenberg flyger fram i Ettan Södra. De gulklädda hallänningarna massakrerade Olympic med 5-0 borta i den 13:e omgången och avståndet ner till Ängelholm bortom topp 2-platserna är numera åtta sköna pinnar. Strax bakom FFF jagar Lund. Ett överpresterande Skåne-gäng som inför resan till Västkusten drabbats av en del jobbiga spelartapp. Både Kalle Larsson och Jakob Andersson är avstängda för stunden vilket knappast gör LBK bättre. Ettan är svår att ifrågasätta.

Match 4: Eskilsminne – Ariana | Speltips: 1X2

Arianas otroliga start på säsongen mattades av en aning under maj. Efter ett famlande över tid för att hitta tillbaka till formen så visare Malmö-grabbarna numera tre raka vinster i alla tävlingar och 2-1-triumfen mot Ljungskile senast sköt tillbaka AFC till en plats bland de fem främsta i den södra Ettan. André Reinholdsson var redan i fjol, på plats i Eskilsminne, för bra för den här ligan och den forne Trelleborg- och Brage-spelaren har så långt för besökarna pangat in åtta mål på 13 matcher och har fina möjligheter att sänka sitt gamla gäng nu. Eskilsminne är ändå inte på något sätt en slagpåse och Helsingborgarna visar en mustig formtopp. X2 öppnar men på lite större byggen är det heltäckt som gäller.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Tvååker – Onsala | Speltips: 1X2

Det tar oftast ett tag att anpassa sig för spel på lite högre höjder. Onsalas debut i Ettan var inledningsvis beklätt i idel förluster (0-2-6 på de åtta första matcherna) men på slutet har OBK sett betydligt mer bekväma ut. En av ligans vassaste centertanks i Victor Andersson leder sitt blåvita lag framåt och nykomlingen kan stolt visa poäng i fyra av sina fem senaste strider. Tvååker har ett bättre fotbollslag i grunden men överskattas brutalt av både spelbolag och svenska kiosktippare. Redan från start bör den skrällande högersidan finnas med.

Match 6: Vasalund – Stockholm Internazionale | Speltips: X2

Derbydags på klassiska Skytteholms IP.  Vasalund har inte levt upp till tämligen högt ställda förväntningar. VIF huserar som sexa efter sex spelade omgångar och avståndet upp till Nordic United på andraplats är numera 13 blytunga poäng. Sthlm Internazionale visar för stunden upp en helt annan fighting spirit. Rikard Norlings mannar går som tåget för stunden. Fyra raka vinster och 13-1 i målskillnad på dessa strider är svårt att racka ner på. Nu saknas visserligen en av lagets stora stjärnor i Linus Mattsson (avstängd) men vi lägger ändå merparten av äggen i gästernas korg. Tvåan först, krysset därefter.

Match 7: Stocksund – Hammarby TFF | Speltips: X2

Stocksund följde upp 4-1-triumfen mot Örebro Syrianska med att sånär snuva Karlberg på hela konfekten strax därefter. 1-1 mot poplaget från huvudstaden var ändå en helt okej insats men nu skruvas svårighetsgraden upp. Bajens farmare har startat säsongen med att greja poäng i tio av 13 matcher. På resande tass har bland annat FBK Karlstad och AFC Eskilstuna fått på läppen. HTFF är bättre men får en aning för stort förtroende nu. Krysset kritar vi således ner för värde tidigt som stöd.

Match 8: Karlberg – Nordic United | Speltips: 1X2

Nordic United har efter två sämre prestationer tappat sin “herren på täppan”-plats i den norra Division 1-serien. I den tolfte omgången så kom säsongens första förlust då numera serieledande Umeå triumferade i Södertälje med 1-0 och strax därefter löste kringelstadens grabbar enbart 2-2 mot Örebro Syrianska. En liten formdipp således och helt säkra på segern ska knappast United vara nu. Karlberg har som nykomlingar spelat in poäng i majoriteten av sina matcher och gubbar som Kamil Dudzia, Joel Allard och Augustin Muyenga med flera har visat att man håller även på denna nivå. Med riktigt fint spelvärde till vänster är det en given helgardering som gäller.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Falkenberg

Lund har gjort det jättebra och är ett av lagen strax bakom Falkenberg som säkert kommer att finnas med i striden om andraplatsen. Upp till FFF skiljer däremot alldeles för mycket i kvalité och på den alkoholfria arenan går pågarna bet. Stabil etta.

CHANSNINGEN: Onsala

Onsala växer in i Ettan-spelet och gör det allt bättre. Tvååker har rutinen men är på intet sätt ett lag som enkelt ska smälla på ett OBK i småfin form. Tvåan är tidigt med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se