Det är nordisk prägel på tisdagens kupong. Utöver Allsvenskan och den danska Superligaen ska även två isländska matcher avhandlas. I övrigt är det kvalspel från Frankrike, Italien, Nederländerna och Österrike som står på programmet. På stöveln har en vass spik identifierats där Anders Limpars gamla gäng förväntas göra jobbet!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: IFK Göteborg – Mjällby | Speltips: 1X2

Läget har blivit allt mer pressat i IFK Göteborg. Oförmågan i den sista tredjedelen har varit uppenbar, men det offensiva spelet såg lite bättre ut i krysset senast mot Sirius (2-2). Mjällby kan med det sagt bli svårt att bryta ner. Besökarna från Listerlandet har en väldigt fin vår bakom sig och de gulsvarta spelar för tillfället helt utan press. Det ska även sägas att MAIF inte förlorat mot Blåvitt på Gamla Ullevi sedan 2021. Ettan är först ut, men här täcker vi gärna upp med både krysset och tvåan.

Match 2: Århus – FC Köpenhamn | Speltips: X2

FC Köpenhamn torskade mot Midtjylland förra veckan och tappade därmed greppet om ligaguldet. När två omgångar återstår är det tre poäng upp till just Midtjylland, således är det bara tre poäng som gäller i Århus. Cornelius och Bardghji saknas alltjämt på grund av skador. AGF är redan avsågade och värdarna kommer till spel med sex raka förluster i bagaget. I säsongens sista hemmamatch på Ceres Park lär dock inte Felix Beijmo och company vika ner sig. Krysset är ett vettigt komplement med hänsyn till spelvärdet.

Match 3:  Rodez – Paris FC | Speltips: 1X2

I Frankrike väntar en playoff-kvartsfinal mellan fyran och femman från Ligue 2. Vinnaren ställs sedermera mot St. Étienne. Det här spelas som ett enkelmöte och på Stade Paul-Lignon drar Rodez en liten fördel av hemmaplan. På hemmamark hade de rödgula resultatraden 10-6-3 i andradivisionen. Parisarna har dock en mer påkostad trupp och summa summarum blir det väldigt svårt att skilja lagen åt. Ettan är först ut i södra Frankrike, men då en jämn och nervig kamp ligger i korten föredras samtliga tecken.

Match 4: Catanzaro – Cremonese | Speltips: 2

Mot alla odds har succénykomlingen Catanzaro nått fram till playoff-semifinalen i Serie B. I kvartsfinalen besegrades Brescia med 4-2 efter förlängning där erfarna anfallare som Alfredo Donnarumma och Pietro Iemmello gick i bräschen. Tuffare blir det emellertid mot Cremonese, som har betydligt högre uppsida än sina kombattanter. Cremonas stolthet hade högst expected points i hela serien och Anders Limpars gamla gäng gjorde slarvsylta av Cittadella (3-0) i sista seriematchen för säsongen. Tvåan är en kanonfin spik.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: NAC Breda – Emmen| Speltips: 1X2

I Nederländerna stod NAC Breda för en liten skräll då de slog ut ligatrean Roda. Trots att resultatet i det dubbelmötet (8-1) var rejält i överkant så var det ändå en tydlig maktdemonstration från de gulsvarta. Emmen hade större bekymmer med Dordrecht i kvartsfinalen men likväl känns det här öppet. Framförallt då NAC kommer till spel utan både Casper Staring och generalen Cuco Martina (avstängd). Alla tecken och skrälljobb blir lösningen.

Match 6: Wolfsberger – Austria Wien | Speltips: X2

Wolfsberger och Austria Wien slutade högst upp i den österrikiska nedflyttningsgruppen. Detta betyder att dessa manskap nu har chansen att nå ut i Europa Conference League. Vinnaren av det här enkelmötet ställs sedermera mot Hartberg i finalen. Wolfsberger har ett trumfkort i Thierno Ballo som har varit vass under de senaste veckorna, men sätter Austria stopp för honom ska mycket vara vunnet. Huvudstadslaget ska hållas högre i grunden och då värdet ser ut att landa på gästerna streckas detta från höger.

Match 7: Fram – Akranes| Speltips: 12

På vulkanön har det varit höga toppar och djupa dalar kring nykomlingen Akranes. Tre vinster och tre förluster har det blivit efter sex omgångar. Förra veckan blev det torsk mot Division 1-gänget Keflavík i den inhemska cupen där den tidiga utvisningen på Erik Sandberg blev väldigt kostsam. Anrika Fram har varit mer konsekventa i närtid och hemma i Reykjavík ska de blåklädda hållas som knappa favoriter. Ettan är tämligen given att börja med. Vid garderingar är det främst tvåan som lockar.

Match 8: Breidablik – Stjarnan| Speltips: 1

Den landslagsmeriterade keepern Anton Einarsson var briljant för sitt Breidablik då de monterade ner Fylkir med 3-0 på bortabana. Mästarna från 2022 står på fyra vinster efter sex omgångar och materialet finns defintivt för att utmana om titeln i år. Stjarnan har i sin tur gaskat upp sig efter den jobbiga starten, till stor del tack vare Mjällby-bekantingen Gudmundur Nokkvason. Mer rutin och spets finns det däremot hos Breidablik och i Islands näst största stad är de rättmätiga favoriter. Ettan först i Kópavogur.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Leipzig

Succénykomlingen Catanzaro har gått bättre än förväntat hela säsongen, men kraften ska inte finnas för att ta steget upp till Serie A. Cremonese är bättre på alla plan och får helt sonika full backning i Kalabrien!

Chansningen: Emmen

Bredas tydliga favoritskap är inte motiverat. Emmen slutade trots allt före de gulsvarta i Eerste Divisie och senaste gången de besökte Breda blev det tre poäng. X2 missas inte i jakten på utdelning!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se