U21-EM och svensk Ettan- samt Division 2-fotboll står på menyn på Topptipset. Åtta spännande matcher där vi finner både stabila favoriter samt en och annan kanonskräll i jakten på större stålar. Steaua Stadium blir första anhalt. Haka på!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Rumänien – Spanien | Speltips: 1×2

Vi inleder på RheinEnergieStadion där ett CL-jagande RB Leipzig besöker mittengänget Köln. Värdföreningen har gjort en klart godkänd säsong efter sina förutsättningar och löper ingen större risk att dras in i bottenstriden. Gästerna har desto mer att slita för på upploppet av Bundesliga, bakom ledande Bayern München är det supertight om de övriga tre biljetterna till Champions League. Leipzig har inte förlorat på hur länge som helst och senaste resan var rena förnedringen, 5-0 vann Nagelsmanns mannar med mot Mainz. Ett halvmätt Köln blir inte särskilt mycket svårare. Vi inleder med en trygg spiktvåa!

Match 2: Norrby – Falkenberg | Speltips: 2

Trots 1-0-ledning tidigt borta mot Lund så föll Norrby för tredje matchen i följd. Boråsarnas start på den södra Ettan har inte varit smärtfri och 13 matcher in i säsongen så famlar NIF fortsatt efter en identitet i den svenska tredjedivisionen. Falkenberg är ett lag för toppen av tabellen. FFF har underliggande siffror av klass och ett lagbygge med kapaciteten att i slutändan finnas med i snacket om topp 2. Här saknas Tobbe Helldén (avstängd) men det ska inte spela någon större roll då bredden är fin. Tvåan är väldigt trolig på plasten i textilstaden.

Match 3: Ljungskile – Ahlafors | Speltips: 1X

Mycket intressant möte går av stapeln på Skarsjövallen. Ljungskile har brottats med spelartapp och ett otillräckligt inflöde av spelare under silly-vintern. Detta har resulterat i en jumboplats 13 matcher in på säsongen och goda råd börjar bli dyra för den anrika klubben. Nu får ändå värdarna en bra chans att ta ett skutt från en tröttsam plats längst ner i tabellen till en något högre positionering. Nykomlingen Ahlafors har rasat ihop på slutet. Tre raka nederlag och 1-11 i målskillnad på dessa strider är svårt att skoja bort även om besökarna saknade ett par gubbar av olika anledningar senast mot Oskarshamn. De gulklädda slår ur underläge. Ettan först.

Match 4: Boden – Piteå | Speltips: x2

Uppe i norr blickar vi mot ett tungt Ettan-möte. Varken Boden eller Piteå har fått någon kalasträff under öppningen av säsongen. Christian Samuelssons herrskap var på besök i Norrköping och lirade oavgjort mot Sylvia i en frejdig match. Det var dock åttonde raka för Boden utan seger och en fast plats långt ner i serien är därmed befäst. Piteå hittas en pinne bakom. PIF:s trend är ändå tydlig. Poäng i sex av sina sju senaste bataljer är starka papper. När vi denna gång får bevittna spelvärde till höger är det inget snack om vart första penseldraget ska falla. X2 är en klockren väg att gå.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Stockholm Internazionale – Nordic United | Speltips: 1×2

Pop-klubben Stockholm Internazionale fick en rejäl snyting mot Vasalund i helgen. 0-3 i gumpen på Hammarby IP innebar första nederlaget efter fem raka med poäng. Då Nordic United samtidigt vann sin match så är avståndet upp till den viktiga andraplatsen hela sju poäng som kan växa sig till tio vid en vinst för Södertälje-klubben under onsdagen. Bortalaget kommer dock hit utan viktiga kuggar som Aphrem och Diaby som båda är avstängda. Gubbar som inte är helt enkelt att ersätta vilket öppnar upp något för värdföreningen i denna viktiga batalj. 1X först.

Match 6: IFK Hässleholm – Hässleholms IF | Speltips: 1X2

Fotbollsfest väntas på Österås IP. Kamratföreningen från Hässleholm befinner sig som fyra i en jämn tabelltopp av Division 2 Södra Götaland. Tre poäng före hittas stadsrivalerna i HIF. Gästerna för dagen har varit sylvassa defensivt. Hässleholms IF lirar därtill ett snabbt passningsspel med omställningar som inte alltför sällan går genom kreatörer som Burehed och Terzic. IFK har inte ett riktigt lika fint kollektiv att briljera med men har visat att de kan blixtra till under våren. Svårtippat derby där vi tar hjälp av alla tecken.

Match 7: Lidköping – Herrestad | Speltips: 2

Herrestad avslutade fjolårets säsong sylvasst och slutade på en klart godkänd sjundeplats i Division 2 Norra Götaland. Av bara farten så har Uddevalla-klubben fortsatt på inslagen väg under våren och tolv matcher in i seriespelet så befinner sig HAIF som tabelltrea. Lidköpings förväntningar på säsongen har varit stora men fem vinster när nära nog första halvan av säsongen är spelad är knappt godkänt. Tre förluster sett till lagets fyra senaste matcher innebär att avståndet till de mer ädla platserna fortsatt är långt. Ett formmässigt bättre bortalag vinner. Spiktvåa.

Match 8: Huddinge – Smedby | Speltips: X2

Efter tre raka vinster fick Huddinge återigen smaka torsk. Ett formstarkt Mjölby kunde vinna mot HIF hemma på Vifolkavallen. Som bitter grädde på moset så synade också Joacim Corneliusson och målkungen Ruben Lindström ostskivor och är därmed avstängda här. Blytunga avbräck. Smedby å sin sida är utan tidigare Åtvid-talangen Anton Andersson. Formen hos besökarna är däremot kanon och trots match på Källbrinks IP ska SAS ha goda chanser att triumfera. X2 är en jättespännande väg att vandra.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Falkenberg

Norrby befinner sig i en tung period för stunden. Boråsarna släpper in en hel del mål och då blir det svårt att vinna matcher. Falkenberg är ett tyngre och bättre lag för stunden och vinner bekvämt i textilstaden.

CHANSNINGEN: Rumänien

Med publiken i ryggen i denna premiär av U21-EM:s slutspel ska Rumänien absolut kunna stå upp mot ett bra Spanien. Vänstersidan tilltalar massor.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se