Lejonparten av onsdagens strider på Topptipset hämtas från andra sidan Atlanten. Copa Libertadores, Argentinska Supercupen samt en mexikansk ligamatch utgör fem av kvällens åtta dueller. Givetvis ska Champions League-bataljerna från Milano och Leipzig ges utrymme precis som en spännande duell från engelska EFL Trophy. Med god känsla jobbar vi in åttan. Let’s go!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Inter – Porto | Speltips: 1×2

Inters drömmar om ett nytt Champions League-guld lever. Milano-klubben traskar ut till åttondel i tävlingen som favorit att ta sig vidare från dubbelmötet mot Porto. De blåsvarta från Italien har fått se Lautaro Martínez gå på vatten i fronten sedan VM-guldet och det mesta argentinaren rör vid blir till guld för stunden. Porto är dock ett lurigt lag. Gästerna från Portugal har inte torskat en match sedan oktober och kommer hit med tio raka vinster i alla tävlingar. Defensivt håller också Drakarna hög klass och Conceicao och hans lärjungar har nyckeln till att låsa denna strid fullständigt. 1X öppnar men på större byggen är helgarderingen nödvändig.

Match 2: RB Leipzig – Manchester City | Speltips: 1X2

Emil Forsberg fick starta mot Wolfsburg i ligan häromsistens. Leipzig-svensken tackade för förtroendet och skickade in 1-0. En match som slutade med 3-0 för Red Bull-klubben som fortsätter gå starkt i ligan. Även i Champions League har värdarna utmärkt sig. Fyra raka vinster i gruppspelet finns i bagaget och i mötet mot Manchester City finns inget att förlora. Känslan är att tyskarna kliver upp i duell med Guardiolas himmelsblå armé i perfekt läge. Den engelska bjässen har sedan nyår svajat en aning. Möjligen ligger ett federalt hot i bakhuvudet och gnager samtidigt som Peps taktiska försök till snilledrag titt som tätt fått motsatt effekt. Visst går det inte att plocka bort City här men 1X är tidigt tecken vi ska spela. Helgardera.

Match 3: Accrington Stanley – Bolton | Speltips: X2

EFL Trophy är framme vid semifinaler. Wham Stadium står som värd för mötet mellan Accrington mot Bolton. En batalj med bortalaget som favorit. Johan Elmanders gamla gäng har fått bra tryck i grejerna på sistone och kan skryta med fem vinster på sex raka försök i League One. Dion Charles är i mäktig form och kan på egen hand avgöra matcher. Det som möjligen skulle tala emot besökarna något är att trion Shoretire, N’lundulu och Adeboyejo inte får kicka boll här då herrarna redan spelat fotboll i tävlingen denna säsong men för annat lag. Accrington fick hursomhelst på läppen då klubbarna slogs om ligapoäng i höstas och formen är mycket tveksam. Strecka från höger.

Match 4: CD El Nacional – Independiente Medellín | Speltips: 1×2

Independiente från Medellín i Colombia har fått en riktigt usel start på sin Apertura-säsong. Fem raka utan seger har lagts till handlingarna. Målskytten Luciano Pons har fortsatt haft en del problem att komma in i utrustningen men här finns en striker av rang. Även en herre som Diber Cambindo håller internationellt hög nivå. CD El Nacional från Ecuador står för motståndet i denna första av två Copa Libertadores-kvalmatcher. Värdarna skickade enkelt ut Nacional Potosí i förra kvalomgången men här skruvas svårighetsgraden upp. Ever Almeidas hemmagäng får väldigt stort förtroende av svenska folket trots att denna strid möjligen tippar minimalt till vänster. Vi helgarderar tidigt och håller en extra tumme eller två för colombianerna.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Boston River – Huracán | Speltips: x2

Boston River skickade ut Zamora från Venezuela tämligen enkelt i förra omgången av Libertadores-kvalet. Tidigare Benfica-spelaren Jonathan Urretaviscaya låg bakom det mesta av det bästa som Montevideo-gänget bidrog med i framkant. Dags för tuffare motstånd nu. Huracán tar båten över Río de la Plata-deltat för att möta upp på Estadio Centenario. Argentinarna är i gott slag och har klarat sig väl under öppningen av vårsäsongen trots att Franco Cristaldo, fjolårets bästa spelare i laget, lämnat.

Match 6: Carabobo – Atlético Mineiro | Speltips: 2

Kvalmöte i Venezuela. Carabobo gjorde ett bra fjolår och har startat våren på ett fint sätt i och med poäng i båda klubbens inledande ligastrider. Kevin Viveros har dock lämnat för nya äventyr och det är ett tapp av extrem art. 22-åringen smällde in 21 strutar i seriespelet i fjol inkluderat Copa-kvalet och vann därmed skytteligan i hela Primera Division. Utan sin stjärna i fronten är värdarna inte alls lika vassa och mot ett ruskigt starkt Atlético MG kommer hemmaklubben gå bet. Den brasilianska storklubben har ett urstarkt lag och framåt är veteranen Hulk bättre och vassare än på mycket länge. Tvåan är bara att spika av.

Match 7: Banfield – River Plate | Speltips: X2

Boca Juniors väntar på en opponent till den Argentinska Supercupfinalen. Motståndet blir antingen Banfield eller River Plate. Herrskapen ska på neutral matta i Córdoba göra upp och det luktar väldigt mycket River om denna strid. Coach Martín Demichelis ser ut att få tillbaka ett par spelare som senast saknades (Tigres i ligan). Bland annat är Paulo Díaz och De la Cruz en duo som enligt rykten ska finna med här. Banfield är inte på samma nivå för stunden som sin motståndare och lirar andrafiolen. Bara tre gånger på 15 raka försök har värdarna för dagen lyckats vinna inbördes. X2 låser in mötet. Luftballongerna, som River kallas, är ett i grunden bättre fotbollslag. Strecka från höger.

Match 8: Cruz Azul – FC Atlas | Speltips: 1

Avslutningsvis tar vi oss till Centralamerika. Mexikanskt ligamöte på mytomspunna Aztekastadion är vad som gäller. Cruz Azul och FC Atlas har till viss del dominerat den inhemska scenen de senaste åren. Hösten blev dock en liten besvikelse för båda klubbarna. Gästerna slutade faktiskt som näst sista lag i Aperturan. Någon bra start på våren har det inte heller blivit för FCA. Sex raka utan seger står Benjamín Mora och hans mannar noterade för inför denna strid. Värdarna har inte heller fått den start som förväntats men insatsen senast var bra. Puebla kunde besegras på bortagräs med klara 3-1. Ny skalp för de så kallade Cementgubbarna nu. Bra spiketta.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:59

KUPONGENS SÄKRA: Atlético Mineiro

Det är olika viktklass som gäller på gräset i Caracas. Atlético MG är minst en nivå upp jämfört med Carabobo och kommer vinna denna kamp tämligen bekvämt. Enkel spik.

CHANSNINGEN: RB Leipzig

Manchester Citys vår har varit turbulent både på och utanför planen. Leipzig är ett riktigt bra fotbollslag som mycket väl kan tvåla till de himmelsblå inför hemmapubliken. 1X är tecken vi tidigt ska spela.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se