Härliga fajter från Superettan och Division 1 toppar torsdagens kupong. I centrum står bruksderbyt på Domnarvsvallen där Brage och Degerfors ska göra upp. Senare under kvällen väntar kvalspel från Italien, Nederländerna och Tyskland samt en turkisk cupfinal från Istanbul. Mot åtta rätt!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Brage – Degerfors | Speltips: 1X2

Diaby, Mammar och kapten Ohlsson var avstängda och noshörningen Abdulla var petad. Trots detta gick Degerfors ut och krossade ÖIS med 4-1 på Stora Valla i helgen. Att det finns en hög uppsida hos Degen råder det ingen tvekan och känslan är att DIF bara kommer att klättra i tabellen. Abdulla har nu lämnat klubben vilket lär ge ett större förtroende åt Vukojevic, som gjorde två kassar mot ÖIS. Poängmässigt har Brage gått något bättre, men trots detta samt hemmafördel känns bruksderbyt vidöppet på Domnarvsvallen. Alla tecken.

Match 2: Varberg – Oddevold | Speltips: 1X

Trots att de skiljde två divisioner mellan Varberg och Oddevold i fjol streckas nu gästerna upp som favoriter på Påskbergsvallen. Lite väl stora sådana kan tyckas. Varberg har förvisso gått riktigt trögt under våren, men BoISen har förtjänat betydligt fler poäng än vad som tagits. Fyra pinnar på 12,5 i expected points säger en hel del. Edlund och Kurochkin må sitta på botbänken men här känns likväl värderingen skev. När allt spelvärde återfinns hos värdarna agerar 1X utgång i Halland.

Match 3: Örebro – Utsikten | Speltips: 1X2

Örebro har gaskat upp sig efter den usla starten. Derbysegern mot Degerfors gav luft under vingarna, likaså poängen borta mot serieledarna Landskrona i den förra omgången. Detta gör dock inte att ÖSK motiverar fram något större favoritskap mot Utsikten. Precis som i fjol har “Kiken” inlett inspirerat och varit väldigt svårslagna. Efter sju omgångar har göteborgarna bara drabbats av ett bakslag. X2 är den naturliga utgången. Om råd hakar ettan på Behrnabéu.

Match 4: Norrby – Trollhättan | Speltips: 1

Obskyra Norrby är som en berg- och dalbana. Man vet aldrig riktigt vad man får för typ av prestationer från boråsarna. Efter en lovande start har de blåklädda åkt på tre raka käftsmällar och således sjunkit som en sten i tabellen. Trollhättan har till skillnad från Norrby börjat rada upp vinster efter en sämre inledning. I grund och botten är detta dock två jämbördiga lag och nu när Norrby ser ut att erbjuda fint spelvärde agerar ettan utgång. Att invänta laguppställningar och oddsrörelser är att rekommendera.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Bochum – Düsseldorf | Speltips: 1

I Tyskland gör Bochum och Düsseldorf upp om en Bundesliga-plats. Notera att detta är ett dubbelmöte. Gästerna avslutade andradivisionen urstarkt och snodde föga förvånande kvalplatsen från stackars Hamburg. Norwich-lånet Christos Tzolis har varit lysande men mot Bochum lär han inte få speciellt många lägen, i synnerhet inte på Ruhrstadion. Bochum är alltid starka i hemmaborgen där de bland annat besegrat Bayern München den här säsongen. Favoritskapet är befogat och ettan spikas.

Match 6: Ternana – Bari | Speltips: 1X2

Bari tog sig sånär upp till Serie A i fjol, men den här säsongen kämpar Antonio Cassanos moderklubb med näbbar och klor för att hålla sig kvar i Serie B. Den första kvalmatchen mot Ternana hemma på mäktiga San Nicola var en jämn tillställning som slutade 1-1. Bortaspelet har varit ett aber hela säsongen och nu när det hela ska avgöras i Umbrien lirar Bari andrafiol. Med det sagt känns inte Ternana som någon stabil favorit att luta sig mot. Ett, kryss, två, om råd.

Match 7: Utrecht – Sparta Rotterdam | Speltips: 1X2

Lag sex till och med nio i Eredivisie gör upp om en plats till Europa Conference League. I Utrecht är det en semifinal som väntar mellan sexan och sjuan i serien. Utrecht har sett över hela säsongen bjudit på högre toppar och anfallaren Sam Lammers, som varit en av vårens bästa spelare i Eredivisie, ser bara bättre och bättre ut. Sparta Rotterdam är med det sagt en svår opponent. Så sent som för knappt två veckor fick gästerna med sig tre poäng från Utrecht. Ettan lämnas allena på mindre lappar, men större system välkomnas garderingar.

Match 8: Besiktas – Trabzonspor | Speltips: X2

På Olympiastadion i Istanbul spelas finalen i den turkiska cupen. Skulle Besiktas torska den här matchen kan inte säsongen beskrivas på ett annat sätt än usel. I ligaspelet befinner de vitsvarta sig ett 30-tal poäng bakom ärkerivalerna Fenerbahce och Galatasaray. Trabzonspor har en bättre vår bakom sig och “Svarta Havets Storm” kommer att lira Europa League-fotboll nästa säsong. Trots skadan på Trézéguet känns det här öppet och då Trabzon erbjuder finfint spelvärde blir X2 ett givet val.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Leipzig

Ett högmotiverat topplag rullar in i Köln och möts av ett halvmätt mittenlag. Det kan bara sluta på ett enda sätt, Timo Werner fixar biffen.

CHANSNINGEN: Sönderjyske

Det är lätt att luras av namnet Bröndby som klingar av forna stordåd men dagens blågula manskap är en blek uppsättning som mycket väl kan få däng igen!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se