Fredagens Topptips hyser två storfavoriter i Allsvenskan där det inte går att spika både Elfsborg och Malmö FF om det ska bli tal om större pengar. Mer svensk fotboll följer sedan innan vi går i mål i Italien, Tyskland och på Irland. Häng med i analysen för att se hur vi löser ekvationen!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Elfsborg – Halmstad | Speltips: 1X2

Den första storfavoriten ut i leken är Elfsborg som förväntas städa av Halmstad hemma i Borås. Kommer värdarna upp i närheten av sin högstanivå blir det tufft emot för HBK, men när Hult är borta från spel förloras värdefull slagkraft. Elfsborg har dessutom haft problem i spelförande kostym och har ofta svårt att hantera ledningar. Halmstad kommer att trivas med matchbilden där Granath och Mohammed kan hota boråsarna i omställningsspelet. När ettan drar iväg målar vi hela vägen i hopp om en riktig kupongrensare.

Match 2: Malmö – Kalmar | Speltips: 1

Den andra storfavoriten är en som vi tror håller för trycket. Malmö FF gjorde det mesta rätt borta mot Häcken där “Di Blåe” gick upp till 2-0, men i den andra halvleken tappade Rydströms mannar kommandot. Häcken tilläts en väg tillbaka in i matchen, men samma misstag görs inte om mot Kalmar. Berg är tillbaka i truppen och han kan mycket väl sänka sina gamla kamrater. Spelmässigt blixtrar smålänningarna till mellan varven, men den ihåliga defensiven borgar för en brakförlust på Eleda Stadion. Trots hård streckning lämnas ettan allena.

Match 3: Tvååker – Ljungskile | Speltips: 12

Ljungskile har det tufft i Ettan Södra. Blott två segrar på nio försök innebär att Erik Lunds mannar återfinns i bottenstriden och den svaga offensiven gör att LSK har svårt att vinna matcher som står och väger. Tvååker har hittills lyckats bättre med den biten, men vi ställer oss tveksamma till att värdarna ska gälla som så pass stora favoriter. Fem poängtapp på nio matcher imponerar inte och här gör vi gärna plats för tvåan som sällskap åt ettan. Krysset lämnas däremot utanför ekvationen.

Match 4: Torn – Ariana | Speltips: 2

Toppmöte, tillika Skånederby, från Ettan Södra där Torn drabbar samman med Ariana. Rent truppmässigt är de sistnämnda på Falkenbergs nivå, men hittills har Firat Sahan haft svårt att få sina adepter till kontinuerliga prestationer. Det knyter sig stundtals i Arianas offensiv, men mot ett gärna spelförande Torn bör “Lejonen” trivas med förutsättningarna. Izet Kaljic manskap har överträffat förväntningarna så här långt, men brakförlusten mot Falkenberg blev ett tydligt kvitto på att grabbarna från Stångby ännu inte räcker till mot de allra bästa. Tvåan lämnas allena till fin procent.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Örebro Syrianska – FBK Karlstad | Speltips: 1X2

FBK Karlstad – ej att förväxla med IF Karlstad som även spelar i Ettan Norra – har fått en skaplig inledning på säsongen. Värmlänningarna trivs i egenskap av underdog vilket kommer väl till hands när gästerna tar sig an Örebro Syrianska i Närke. De hemmahörandes högstanivå trumfar besökarnas men när det jämt och ständigt blandas högt med lågt är vi inte intresserade av att singla den betrodda ettan. Skrälläget gillas i skostaden där alla tecken åker med så tidigt som möjligt i skostaden.

Match 6: Venezia – Palermo | Speltips: X2

Det vankas retur i playoffet mot Serie A där Venezia har 1-0 att gå på från den första akten mot Palermo. En uddamålsseger på Sicilien är sannerligen starkt jobbat, men i en retur som värdarna inte nödvändigtvis behöver vinna ställer vi oss tveksamma till favoritskapet i västerled. Palermo har visat genomgående hög högstanivå under säsongen och vid en ansenlig insats kan de rosaklädda spela jämnt med Venezia på främmande mark. Vi lockas mest av smygvärdet som tornar upp till höger. Vågat men fräckt avslag på ettan!

Match 7: Jahn Regensburg – Wehen Wiesbaden | Speltips: X2

Playoff-tider råder även i Tyskland där Jahn Regensburg ska försöka kvala sig upp i Zweite Bundesliga. Värdarna gick starkt i tredjeligan under grundseriens gång, men avslutningen på densamma var oroande inför vad som komma skall. Segrarna lös med sin frånvaro och även om Wehen Wiesbaden avslutade hemskt i Zweite ska det sägas att gästerna gynnas av vanan från det högre tempot. Vid en disciplinerad prestation torskar besökarna inte detta. Till förmodat jämna streck nöjer vi oss med X2.

Match 8: Shamrock Rovers – Shelbourne | Speltips: 1X2

Derbydags på Irland där det kommer att smälla ordentligt i duellerna mellan Shamrock Rovers och Shelbourne. De förstnämnda har inlett sylvasst och är storfavoriter till ytterligare en ligatiteln, men Damien Duff och dennes försvarsstarka Shelbourne vill gärna ha ett och annat att säga till om. Den gamla mittfältaren har fått hela klubben att tro på stordåd sedan han tog över och efter två raka segrar råder toppform hos detta Shelbourne. Shamrocks favoritskap är befogat men i jakten på större pengar vill vi inte lämna ettan allena. Måla tvärs över i hopp om en knall.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Malmö FF

Revanschsugna efter tappet mot Häcken hoppas Malmö FF göra processen kort med Kalmar. Ettan är gjuten i betong när Rydströms gäng vrider upp tempot.

CHANSNINGEN: Halmstad

Halmstad tar sina poäng i strid ström och mot ett Elfsborg som inte är bekväma i spelförande kostym synar vi omgående högersidan. X2 rensar friskt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se