Måndagens Topptips innebär fortsättning på den sista omgången i EM-gruppspelet. Grupp B ska upp i ringen där framför allt Kroatien mot Italien kan bli en riktig höjdare. Kupongen fortsätter sedan med Copa América samt svensk fotboll på både herr- och damsidan. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Kroatien – Italien | Speltips: 1X

Kroatien slarvade bort en 2-1-ledning mot Albanien i Hamburg nyligen och därmed sitter de schackrutiga i en mycket svår situation. Ett kryss mot Italien kommer knappast räcka för att tråckla sig förbi gruppstadiet utan seger är vad som gäller för Modric och company nu. Italien åkte på en riktig smocka mot Spanien där siffrorna borde blivit betydligt större än 0-1. Spallettis gäng hade inte en sportmössa och med tanke på förutsättningarna lär Gli Azzurri vara ytterst nöjda om de får med sig en pinne från denna akt. 1X räcker gott och väl.

Match 2: Albanien – Spanien | Speltips: 2

Albanien lyckades lösa en pinne mot Kroatien i en tämligen underhållande match i onsdags. 2-2-kvitteringen djupt in på stopptid av Gjasula innebär att albanerna vid seger mot Spanien skulle ståta med fyra pinnar och en plats i ett stundande knockout-spel. Så blir däremot inte fallet! Spanien slaktade Italien med 1-0 – spel mot ett mål – i den andra omgången där La Roja verkligen visade prov på sin höga klass. Trots en roterad startelva får se samma prov även här. Kvalitetsmässigt råder stor skillnad. Trolig tvåa.

Match 3: Colombia – Paraguay | Speltips: 1X2

Från EM till Copa América där Colombia och Paraguay ska ge sig in i turneringen. Tillsammans med Brasilien får de förstnämnda sägas vara stora favoriter att ta sig vidare från gruppen, men trots att “Kaffeodlarna” inte torskat en landskamp på flera år ska det sägas att de har vissa problem i spelförande kostym. Paraguay rosar inte marknaden i de främre leden men kan de hålla Colombia på halster är mycket vunnet. Ettan streckas på tok för hårt för att spikas. Istället lockar alla tecken och skrälljobb mest.

Match 4: Landskrona – Örgryte | Speltips: 1X2

Landskrona återstartade Superettan med 2-1 mot Gefle och ser fortfarande ut som laget att slå i vårt avlånga lands näst högsta serie. BoIS spelar fin fotboll över hela banan och med spelare som Edvardsson och Dzabic kommer de svartvita att ta tag i taktpinnen även mot Örgryte. ÖIS ska dock inte underskattas. Göteborgarna är bättre än vad tabellen säger och med Sylisufaj längst fram finns ett ess som kan såra Landskrona på egen hand. När ettan sticker iväg är det dags att dra öronen åt sig. Helgardera.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Öster – Helsingborg | Speltips: 1X

Två raka utan seger har sett Öster tappa mark i toppen gentemot Landskrona. Foyston förfogar över ett starkt lag där bland annat Bergmark-Wiberg sticker ut i de främre leden, men det händer också att smålänningarna blir väl framtunga i sitt spelsätt. Det kan Helsingborg utnyttja. “Di Röe” har vass Expected Points och när Saarenpää får igång offensiven kommer HIF också att lyfta i tabellen. Under måndagen blir det tufft emot men en pinne är inte otänkbar för gästerna. Ettan först, krysset sedan.

Match 6: Örebro – Trelleborg | Speltips: 1

Trelleborg befinner sig fortfarande på den övre halvan i Superettan. Rent spelmässigt är dock skåningarna ett lag för den nedre halvan och när verkligheten kommer ikapp Jacobssons gäng väntar ett ras i tabellen. Det kan inledas under måndagen när TFF reser till Närke. Örebro ser heller inte mycket ut för världen, men med hänsyn till konstgräset på Behrnabeu och Kalle Holmberg på topp finns alla förutsättningar att göra det svårt för ett bräckligt Trelleborg. Till vad som ser ut att bli fin procent lämnas ettan allena.

Match 7: IFK Norrköping – Brommapojkarna | Speltips: 12

Vidare till Damallsvenskan där två lag som gör det bra efter sina förutsättningar går i klinch i Östergötland. Norrköping placerar sig på den övre halvan och hade värdinnorna fått spela samtliga matcher på Platinumcars Arena hade de konkurrerat ännu högre upp. Tio av totalt 16 poäng har spelats ihop med publiken i ryggen, men Brommapojkarna ska med det sagt inte underskattas. Gästerna föll tungt senast mot Rosengård (0-7) men det skulle inte förvåna om de rödsvarta studsar tillbaka med en bättre insats här. “Gubben” (etta-tvåa) liras i en troligen böljande akt.

Match 8: Trollhättan – Jönköpings Södra | Speltips: 1X2

Kupongen går i mål i Ettan Södra där Jönköpings Södra fortfarande har det väldigt tufft. Åtminstone sett till tabellen där smålänningarna fortfarande parkerar i den absoluta bottenstriden. Spelmässigt har det dock börjat se bättre ut efter fyra poäng av de senaste sex möjliga. Ingelsten besitter färdigheter för att få igång gästerna ännu mer och Trollhättan ska inte ses som en omöjlig uppgift. Värdarna har två raka utan seger och har tappat kraft i offensiven sedan Aliev lämnade för Öster. Måla tvärs över och håll en tumme för tvåan.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Spanien

Spanien har imponerat stort i EM och kommer trots en roterad startelva att göra processen kort med Albanien. Tvåan står stadigt på egna ben.

CHANSNINGEN: Paraguay

Colombia är bra men när de förväntas föra en matchbild kan det knyta sig. Ett skickligt Paraguay ska inte skojas bort hur som helst. Alla tecken ska med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se