Inte mindre än fem allsvenska matcher, däribland ett tungviktsmöte från Tele2, finns med på torsdagens Topptips. Förlänger Malmö FF segersviten, kan Västerås bryta poängnollan och lyckas Hammarby få hål på HBK-bussen? Premier League, Jupiler League och Eredivisie levererar också varsitt bidrag. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Djurgården – Malmö | Speltips: 1X2

Guldfavoriten Malmö FF har tryckt plattan i mattan från start och vunnit de fyra inledande matcherna. Nanasi har varit helt outstanding. MFF hade dock stora problem med ett välcoachat Västerås (1-0) i lördags där Nanasi avgjorde i den 82:a minuten. På torsdag väntar säsongens tuffaste bortamatch på pappret. Djurgården målades upp som den stora utmanare till MFF inför säsongen, och visst har Blåränderna höjden för att störa skåningarna hemma på Tele2-plastet. Ett revanschsuget DIF räknas inte bort. Alla tecken om råd.

Match 2: Halmstad – Hammarby | Speltips: 1X2

Halmstads defensiv krackelerade när Baffo och Ante Johansson saknades i mittförsvaret. Det blev torsk med 0-2 hemma mot ett klart bättre BP och orättvist var det inte. Det offensiva spelet har varit snudd på obefintligt så här långt och känslan är att HBK definitivt kan leva farligt den här säsongen. Ahlstrand är nu avstängd, däremot är Baffo åter i spel. Hammarby är i grund och botten ett klart bättre fotbollslag. Kim Hellberg har dock inte fått någon kanonstart på Söder och normalt sett vantrivs Bajen på naturgräs. Således garderas tvåan, gärna hela vägen.

Match 3: IFK Norrköping – Elfsborg | Speltips: 2

IFK Norrköping har rest sig från den jobbiga starten, i alla fall poängmässigt. Prestationerna har dock varit sådär. Med det sagt lär Peking gräma sig över krysset mot Blåvitt med tanke på Trondsens utvisning och Pricas straffmiss. Elfsborg har inte heller övertygat under inledningen. Hemmatorsken mot Kalmar var ett magplask som heter duga där inte boråsarna kom upp i nivå. Det bör bli en mer öppen, fartfylld och därmed passande matchbild för Elfsborg mot Norrköping. Kuggen Baidoo är tillbaka från botbänken och tvåan känns helt sonika trolig. Spik!

Match 4: Kalmar – GAIS | Speltips: X2

Efter tre raka förluster lyckades Kalmar få med sig en seger från Borås Arena. Det var tre väldigt viktiga poäng för KFF som dessförinnan stod för en riktigt plattmatch hemma mot Blåvitt. Att både Islamovic och Skrabb nätade mot Elfsborg var välkommet. Detta gör dock inte smålänningarna per automatik till någon storfavorit mot GAIS. Makrillarna har inlett bättre och göteborgarna kommer stärkta från segern mot Mjällby där inhopparen Jack Cooper-Love frälste. Det här känns öppet och den populära ettan lockar därmed minst.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Västerås – Mjällby | Speltips: 1

Att Västerås har inlett med fyra 0-1-förluster är på alla sätt och vis helt sinnessjukt. Kalle Karlssons gäng har stått för gedigna prestationer rakt igenom men bolluslingen vill inte in. Bortamatchen mot Malmö i helgen var i sin helhet väldigt jämn vilket säger en hel del om Västerås insats. Förr eller senare kommer det att lossna och känslan är att det mycket väl kan bli proppen ur mot Mjällby. Konstgräs är inget favoritunderlag för MAIF och torsken senast mot GAIS lär ha gett självförtroendet en törn. Ettan spikas till trevlig procent!

Match 6: Brighton – Manchester City | Speltips: X2

Manchester City åkte ur Champions League förra veckan och nu ligger således allt fokus på titelstriden i Premier League samt kommande FA-cupfinal. City gjorde ingen större insats i 1-0-segern mot Chelsea på Wembley i helgen där Haaland saknades på grund av en skada. Den norska tjuren är ett frågetecken mot Brighton, likaså Foden som missade tisdagens träning. Skadeläget hos Brighton är däremot betydligt mer problematiskt. De Zerbi har upp mot tio gubbar i rehabrummet, bland annat nyckelspelare som Ferguson, Estupinan och Mitoma. Med dessa underlag ska tvåan hållas som väldigt trolig. Skrällkrysset övervägs endast med hänsyn till spelvärdet.

Match 7: Royal Antwerp – Royale Union SG | Speltips: X2

Både Royal Antwerp och Royale Union SG har inlett Mästerskapsslutspelet uselt. Antwerp torskade de tre inledande matcherna och de regerande mästarna har därmed spelat bort sig från titelstriden. Jacob Ondrejka och company löper även en stor risk att missa Europaplatserna. Royale Union SG har ett gäng förluster bakom sig, men Alexander Blessins mannar är alltjämt med i titelracet och i Antwerpen ska de ha goda möjligheter att bryta den negativa sviten. Gustaf Nilsson avgör? Dra från höger.

Match 8: Go Ahead Eagles – Feyenoord | Speltips: 1X2

Det finns viss risk för baksmälla hos Feyenoord som vann den inhemska cupen i söndags efter 1-0 mot Nijmegen i finalen. I Eredivisie ser däremot läget hopplöst ut. Andraplatsen är i praktiken säkrad men med blott fyra omgångar kvar är avståndet upp till PSV hela nio poäng. Med andra ord kommer det inte att bli någon ny ligatitel för Arne Slot. Go Ahead Eagles har fräschare ben och i hemmaborgen har Victor Edvardsen och company bara torskat två matcher det här året – med uddamålet mot PSV och Ajax. En helgardering i jakten på kupongrens är rätt väg att gå!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Västerås 

En motreaktion ligger runt hörnet i Gurkstaden. Fortsätter Västerås att leverera gedigna insatser är det bara en tidsfråga innan det lossnar. Bra chans för ett trendbrott hemma mot gräsgänget Mjällby!

CHANSNINGEN: Go Ahead Eagles

Det finns risk för baksmälla hos Feyenoord som vann den inhemska cupen i helgen. Här väntar en tuff bortamatch mot ett inspirerat Go Ahead Eagles som varit starka i hemmaborgen hela året. Skrällbud!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se