Två matcher från Allsvenskan inleder måndagens Topptips. Halmstad – Elfsborg och Värnamo – Sirius betyder båda väldigt mycket och kupongen spinner sedan vidare med engelsk och grekisk fotboll. Spansk, isländsk och irländsk fotboll tar oss sedan i mål. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Halmstad – Elfsborg | Speltips: 12

Spännande inledning från Örjans Vall där Halmstad tar emot Elfsborg. Hallänningarna har sex poäng tillgodo på Sirius som innehar den negativa kvalplatsen, men sett till HBK:s prestationer kan de inte känna sig säkra på nytt kontrakt. Det svajar om värdarnas nivå och Elfsborg blir ingen enkel nöt att knäcka. Boråsarna krigar som bekant om SM-guldet och när det bär av i omställningar är Baidoo och company livsfarliga. Halmstad trivs dock i den här typen av matchbilder och när tvåan springer iväg måste man dra öronen åt sig. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

Match 2: Värnamo – Sirius | Speltips: 12

Värnamos sensommar har varit extremt positiv. Kim Hellbergs manskap har radat upp trepoängare där bland andra Ademi, Thern och Zeljkovic gått i bräschen. 2-1-segern borta mot Djurgården var ruskigt imponerande och hemma mot Sirius kan smålänningarna spela ut. Det bör samtidigt passa gästerna som handen i handsken. Sirius trivs när de får ytor att operera på, något som inte minst blev påtagligt mot Varberg (7-0). Matthews och Persson är spelare som Värnamo får se upp med. Ettan först, tvåan sedan.

Match 3: Coventry – Huddersfield | Speltips: 1X2

Coventry var ett topplag i fjol och rent spelmässigt har The Sky Blues förutsättningar för att vara det även den här säsongen. Tappen av Gyökeres och Hamer har dock varit blytunga och hittills har de ljusblå inte samma spets i de främre leden. Ayari är en spännande spelare, men när svensken och hans kamrater övervärderas mot Huddersfield måste vi dra i handbromsen. The Terriers är nu utan Warnock på tränarbänken, men det ska inte hindra gästerna från poängchans denna måndag. Måla tvärs över och jobba in X2.

Match 4: Panathinaikos – AEK Aten | Speltips: 1×2

Tungviktsmöte i grekiska Super League där AEK Aten kommer glada i hågen efter den otroligt imponerande segern mot Brighton. Gacinovic och García visade vägen i 3-2-segern på den engelska sydkusten och det är spelare som Panathinaikos onekligen behöver hålla under strikt uppsyn. Med det sagt är de grönklädda otroligt starka på sin hemmabana. Små marginaler kommer att avgöra denna tillställning och alla tecken föredras när ettan sticker iväg. Ska något tecken skippas är det ettan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Tenerife – Espanyol | Speltips: 1

Sett till underliggande statistik borde både Tenerife och Espanyol ha i toppstriden i Segunda División att göra. Om aktörerna levt upp till detta? Svar: jakande. Espanyol hoppas göra sejouren i andraligan till en kortvarig sådan, men denna uppgift blir betydligt tuffare än vad det svenska folket tycks tro. Tenerife trivs i grunden och botten utmärkt hemma i semesterparadiset där värdarnas vassa omställningar kommer till sin rätt. När ettan erbjuder smaskigt spelvärde är vi inte sena med att hugga tag i hammaren. Tenerife singlas.

Match 6: Racing Club de Ferrol – Real Zaragoza | Speltips: 1X

Real Zaragoza är den tveklöst största överraskningen i Segunda División så här långt. Gary Sundgrens gamla lag toppar tabellen med 16 inspelade poäng efter sex omgångar. Det är siffror som bär respekt med sig, men det ska också sägas att Zaragoza överpresterat sin underliggande statistik. Föga förvånande stirrar sig tipparna blinda på tabellen och målar upp gästerna till alldeles för stora favoriter mot Racing Club de Ferrol. Värdarna har gjort bra ifrån sig i egenskap av nykomlingar. Bara en förlust på sex omgångar imponerar och här lockar spelvärdet till vänster allra mest. 1X är ett spännande val.

Match 7: Breidablik – Víkingur | Speltips: 1X2

Víkingur Reykjavík har chansen att säkra den isländska ligatiteln när de tar sig an Breidablik denna måndag. De regerande mästarna kommer med det sagt inte att lägga sig platt. Så sent som i torsdags gjorde värdarna det svårt för Maccabi Tel Aviv (2-3) på främmande mark och kommer de hemmahörande upp i samma nivå här är mycket vunnet. Víkingur besitter det större kunnandet, men när tvåan övervärderas går det inte att blunda för vänstersidan. Spelvärda 1X måste finnas med. Om råd alla tecken.

Match 8: Bohemians – Shelbourne | Speltips: 1

Kupongen går i mål med ett spännande huvudstadsderby från Dublin. Damien Duff rattar Shelbourne med den äran, inte minst i defensiv riktning där gästerna är Premier Divisions bästa lag. Med en bättre offensiv kan de tillresta sikta ännu högre nästa säsong. Bohemians har det i sin tur bättre ställt i de främre leden där värdföreningen vräkt in 43 mål. Detta blir något av sista chansen att hänga med i kampen om tredjeplatsen för dessa lag och i kraft av hemmaplan ska The Bohs hållas högst. Ettan singlas.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Bohemians

Bohemians gör det allt som oftast bra på sin hemmabana där ett inte bortstarkt Shelbourne kommer att få slita för mödan. Ettan står stadigt på egna ben till fin procent.

CHANSNINGEN: Huddersfield

Huddersfield har sett starka ut under säsongsinledningen där poängskörden kunde varit rikligare. Mot ett försvagat Coventry ska inte spelvärda X2 räknas bort.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se