Återigen är det sex matcher från Champions League som sätter färg på Topptipset. En League One-kamp samt en semifinal från den argentinska cupen finns även med på programmet. Kvällens popcorn-möte utspelar sig på Camp Nou där katalanerna hålls i handen till trevlig procent. Analyserat och klart, mot full pott!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Barcelona – Bayern München | Speltips: 1

Det har varit stolpe ut för Barcelona under hela gruppspelet och nu måste resultaten studsa katalanernas väg i de två avslutande omgångarna ifall det ska bli något slutspel. Barca var förtjänta av åtminstone en seger mot Inter och i bortamötet mot Bayern München var Xavis mannar väl så bra som tyskarna. I La Liga har Blaugrana haft bättre utdelning där Lewandowski smällt in tolv baljor efter elva omgångar. Nu när Bayern välkomnas på Camp Nou ska katalanerna gälla som favoriter. Tyskarna må ha gått rent men sett över hela hösten har inte Die Roten övertygat nämnvärt. Här saknas tongivande spelare som Hernández, Neuer och Sané på grund av skador. Ettan är en tänkbar värdespik till fin procent.

Match 2: Ajax – Liverpool | Speltips: 12

Det vill sig inte för Liverpool. Ett par insatser på Anfield har varit riktigt bra, inte minst den mot Manchester City för tio dagar sedan, men Jürgen Klopps gäng har fortsatt förtvivlat svårt att hitta jämnheten i deras prestationer. I helgen var det dags för ett nytt magplask då det blev torsk mot Nottingham Forest. Skador på Díaz, Jota och Matip stör alltjämt, Thiago har dessutom varit sjuk den senaste veckan. Ajax hade inte mycket att sätta emot Napoli, men höjden finns definitivt för att störa ett för dagen darrigt Liverpool hemma i Amsterdam. Tvåan kombineras tidigt med den förhållandevis lågt streckade hemmasegern.

Match 3: Tottenham – Sporting | Speltips: 1X2

Verkligheten har sprungit ikapp Tottenham som torskat de två senaste matcherna mot Man United och Newcastle. Spelmässigt har det sett trubbigt ut under egentligen hela säsongen. CL-gruppen toppar dock Spurs med sju poäng efter fyra omgångar, men det är bara en poäng som britterna har tillgodo på Sporting som återfinns på tredjeplatsen. Portugiserna har bitvis imponerat. Sporting vann bortamötet mot Frankfurt med hela 3-0 samt hemmamötet mot Spurs med 2-0. Därefter blev det däremot dubbla nederlag mot Marseille, till stor del på grund av ett par utvisningar samt några målvaktstavlor. Kan Sporting hålla sig i skinnet mot Tottenham känns ettan långt ifrån given. Storfavoriten är inte alls fel att gardera.

Match 4: Napoli – Rangers | Speltips: 1

Napoli fortsätter att slakta allt. Elva raka vinster har det blivit för Luciano Spallettis napolitanare. De ljusblå toppar Serie A och står även på full pott i CL, med målskillnaden 17-4! Här talar såklart allt för att Napoli säkrar gruppsegern. Rangers har inte hållit måttet på den här scenen. Skottarna har läckt som ett såll och torskade med hela 1-7 hemma mot Liverpool i den förra omgången. Till råga på allt är truppen rejält skadeskjuten. Allt talar för en ensidig historia och trots maxad procent känns ettan som en given spik.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Atlético Madrid – Bayer Leverkusen | Speltips: 12

Varken Atlético Madrid eller Leverkusen har motsvarat förväntningarna i Europaspelet och här är båda lagen piskade att vinna. Efter fyra omgångar står både Atlético och Bayer på blott en seger samt två gjorda mål. Tyskarna har även haft det extremt jobbigt i Bundesliga där “Kusarna” återfinns precis ovanför nedflyttningsstrecket. Efter 0-3-förlusten mot Porto fick Gerardo Seoane sparken, numera är det Xabi Alonso som håller i spakarna. Hemma i Madrid får Atléti gälla som favoriter, framförallt då gästerna har en rad nyckelspelare som står som osäkra till spel på grund av skador, bland annat målskytten Schick. Börja med ettan. Vid garderingar bör först och främst tvåan streckas med tanke på att båda lagen måste vinna.

Match 6: Eintracht Frankfurt – Marseille | Speltips: 1X2