Måndagens Topptips blir en riktig godbit med 250.000 i extrapengar. Svenska Cupen bidrar med tre duster innan det är dags för ett Londonderby i Premier League. Därefter fortsätter vi med heta matcher från Serie A, La Liga och Primeira Liga. Mycket nöje!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – GIF Sundsvall | Speltips: 1

Hammarby inledde Svenska Cupen med att trampa på en mina mot Västerås. Kim Hellberg fick inte ut det han ville av sina adepter som således spelar med kniven mot strupen när Sundsvall gästar Tele2 Arena. Även om norrlänningarna stundtals imponerade mot Mjällby blir detta en övermäktig uppgift. Ett uppretat Bajen är inte att leka med och när spelare som Djukanovic, Mikkelsen, Besara och Erabi sätter fart kommer Sundsvall inte att hänga med. Ettan står hotad i huvudstaden. Given spik.

Match 2: Landskrona – Häcken | Speltips: 12

2-0 i premiären mot Östersund var varken bu eller bä för Häcken. De regerande cupmästarna har haft en lång säsong i benen och är knappast formtoppade inför fortsättningen av gruppspelet. Landskrona är en uppgift som Paco Johansen och dennes adepter ska klara av ändå, men på bortaplan väljer vi att ställa oss frågande till Häckens favoritskap. BoIS hade inte mycket att sätta emot Brommapojkarna på främmande mark, men hemma i Skåne tror vi att de svartvita kan bjuda upp till bättre dans. Tvåan först, den lågt streckade ettan senast.

Match 3: Brommapojkarna – Östersund | Speltips: 12

Brommapojkarna inledde Svenska Cupen med en relativt enkel 3-0-viktoria mot Landskrona. Mellbergs gäng har således bäddat fint inför fortsättningen och det råder inget tu tal om att BP ska gälla som tydliga favoriter när de välkomnar Östersund till Stockholm. Med det sagt finns det andra spikvänliga streck på kupongen som lockar mer. Östersund trivs med den förmodade matchbilden där de kan spela på omställningar på en lirare som Hopcutt. Med det i åtanke vill vi ha med tvåan på större bongar. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

Match 4: West Ham – Brentford | Speltips: 12

Londonderby från Premier League där väldigt viktiga poäng står på spel. West Ham har en väldigt negativ period i ryggen och faktum är att Moyes mannar är ett rungande bottenlag sett till sin underliggande statistik. Även om Paquetá sägs kunna vara tillbaka i spel vill vi inte räkna bort Brentford på London Stadium. Toney har visat gott gry för gästerna sedan han kom tillbaka och anfallaren kan mycket väl sänka The Hammers på egen hand. I en akt där bägge lagen jagar tre poäng lämnas krysset därhän. Ettan och tvåan tar plats.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Roma – Torino | Speltips: 1X2

Det krävdes straffar för att Roma skulle ta sig förbi Feyenoord i Europa League-slutspelet. De Rossis gäng höll nerverna i styr när det gällde som mest, men spelmässigt hade romarna problem över 120 minuter. Med slitna ben och skavanker i truppen är Giallorossi ingen favorit att hålla i handen mot Torino. Gästerna gick på pumpen senast mot Lazio, men i matchbilder likt dessa trivs Ivan Juric mannar normalt väldigt bra. Zapata är en spelare som kan såra Roma på egen hand. Alla tecken och skrälljobb.

Match 6: Fiorentina – Lazio | Speltips: 1

Lazio tog ett kliv närmare Europaplatserna när de slog Torino med 2-0. Sarris manskap stod för en gedigen insats, något som inte är särskilt vanligt när det kommer till romarnas bortaspel. Innan de ljusblå visat att kurvan är förbättrad utanför hemtrakterna reserverar vi oss för att Lazio får problem mot Fiorentina. Viola har fått längre vila än måndagens kombattanter och hemma på Artemio Franchi bör de lilaklädda kunna ta tag i taktpinnen. Till vad som ser ut att bli sund procent lämnas ettan på egna ben.

Match 7: Girona – Rayo Vallecano | Speltips: 1

Girona blev hårt straffade av Athletic Bilbao och känslan är nu att verkligheten kommit ikapp katalanerna. Míchels mannar dominerade den spelmässiga matchbilden mot baskerna, men i de defensiva omställningarna hade de rödvita enorma problem. Det kan de få även mot Rayo Vallecano som kommer stärkta efter 1-1 i derbyt mot Real Madrid. Sköter gästerna sin defensiv på samma gedigna vis denna måndag ligger ett nytt poängplock i korten. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne.

Match 8: Boavista – Braga | Speltips: 1X2

Det ville sig inte för Braga i Europa League-slutspelet. 2-4 i brakan mot Qarabag följdes upp av 3-2 i returen vilket alltså inte räckte till avancemang. “Ärkebiskoparnas” försvarsspel har varit överallt och ingenstans ett bra tag och säkra går gästerna heller inte mot Boavista. Värdarna har fått längre tid för återhämtning och hemma i Porto är mästarna från 2000/01 alltid att räkna med. När tipparna blundar för detta är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken åker med från start.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 18:29

KUPONGENS SÄKRA: Hammarby

Efter förlusten mot Västerås är det enbart seger, helst med stora siffror, som gäller för Hammarby mot Sundsvall. På Tele2 Arena gör Bajen inga misstag.

CHANSNINGEN: Torino

Roma hade problem med Feyenoord i torsdags och riskerar slitna ben mot Torino. Då får högersidan inte undervärderas. Torino är kupongens bästa skrällbud.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se