Real Sociedad mot Real Madrid blir en sprakande inledning på fredagens Topptips. Efter holmgången i Spanien ska vi bland annat titta till The Championship, Serie A och Bundesliga i jakten på åtta gröna bockar med fin återbetalning. Resan dit börjar nu!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Real Sociedad – Real Madrid  | Speltips: 1X

Efter segern i El Clásico lade Real Madrid högst troligt beslag på den spanska ligatiteln. Los Blancos har därmed råd att spara på krafterna inför kommande veckas Champions League-semifinal mot Bayern München. När fullt fokus ligger på den uppgiften riskerar mötet med Real Sociedad att komma i kläm. Baskerna har en Europaplats att försvara och bättre förutsättningar än så här går knappast att få mot ett lag av Real Madrids kaliber. När tvåan övervärderas blickar vi åt andra hållet. Spelvärda 1X blir valet.

Match 2: QPR – Leeds | Speltips: 2

Queens Park Rangers tog ett stort steg mot nytt kontrakt när de slog Preston med 1-0 i sin senaste hemmamatch. Cifuentes har gjort ett strålande jobb med The Hoops sedan han tog över, men denna fredag stundar en på förhand övermäktig uppgift för de hemmahörande. Leeds kommer på besök med en direktplats till Premier League i kikarsiktet. The Peacocks har darrat på manschetten mot slutet men detta ska ses som en väldigt passande uppgift. Tvåan streckas sunt och lämnas allena i London.

Match 3: Frosinone – Salernitana | Speltips: 1X2

Bottenmöte från Serie A där precis all press ligger på Frosinones axlar. Di Francescos manskap har spelat en sevärd fotboll under säsongens gång, men den ihåliga defensiven har samtidigt gjort att värdföreningen för närvarande trillar ur finrummet. Salernitana ska egentligen ses som en vettig uppgift, men i rådande slag litar vi inte på värdarna. Gästerna kan i sin tur spela avslappnat och det kan mycket väl visa sig räcka för minst en poäng innan helgen tar vid. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 4: Bochum – Hoffenheim| Speltips: X2

Vidare till Bundesliga där Bochum befinner sig på den negativa kvalplatsen. 60 insläppta mål och bara fem vinster under hela säsongen är anledningen till varför och Matias Conchas gamla lag är definitivt ingen betrodd favorit att hålla i handen när Hoffenheim kommer på besök. Gästerna har en lika ihålig defensiv men har å andra sidan en betydligt mer slagkraftig offensiv att luta sig mot. Med en passande matchbild framför sig gillas spelvärda X2 skarpt på Vonovia Ruhrstadion. Avslag på ettan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Montpellier – Nantes | Speltips: 12

Två lag som ännu inte löst nytt kontrakt drabbar samman i Ligue 1. Montpellier visar dock gott gry med tio inspelade poäng på de fyra senaste och instrumental i formtoppen har onekligen Savanier varit. Magikern har tagit det styra tabelläget vid hornen på egen hand och Savanier är en möjlig matchvinnare mot Nantes. “Kanariefåglarna” ligger mer pyrt till i tabellen än Montpellier och kommer således att försöka stänga ytorna för värdarna denna fredag. Vi tror dock på en böljande matchbild och lutar oss därför mot “gubben” (etta-tvåa).

Match 6: Eupen – Charleroi  | Speltips: 1X2

Eupen är illa ute i Jupiler League där de hemmahörande för närvarande trillar ur finrummet. Under våren har förlusterna staplats på hög och med bara tre omgångar kvar att vända på skutan är värdföreningen i stort behov av tre poäng mot Charleroi. Gästerna har i sin tur gjort tillräckligt för nytt kontrakt och vann det vändande mötet med 1-0 så sent som för ett par dagar sedan. Med det sagt ska Eupens hemmaplansfördel värderas högt och här väljer vi att göra det enkelt för oss. Alla tecken åker med.

Match 7: Venezia – Cremonese | Speltips: 1X2

Tillbaka till Italien men denna gång är det Serie B som gäller. Venezia och Cremonese befinner sig båda i toppstriden av tabellen där aktörerna fortfarande kan greja en direktplats till Serie A. Mycket ska dock gå deras väg under avslutningen och för närvarande är det Venezia som bäst form av de två. På sin hemmabana ska värdarna ses med god chans att fortsätta på inslagen väg, men vi vågar inte riktigt stänga dörren för frossa under slutskedet. Ettan går först men gardera gärna så långt det går.

Match 8: Pisa – Catanzaro | Speltips: 1

Catanzaro har gjort det strålande bra i Serie B där en playoff-plats mot den översta pastahyllan är mer eller mindre säkrad. Det finns dock en liten risk att det präglar prestationerna under avslutningen och mot ett tokmotiverat Pisa ligger gästerna i farozonen. De hemmahörande parkerar för närvarande utanför topp 8, men med bara en poäng upp till Sampdoria på åttondeplatsen är Pisa all in och lite till på denna uppgift. I kraft av hemmaplan väger ettan tungt i kupongens sista fight. Spiketta.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

Kupongens säkra: Leeds

Leeds jagar en direktplats till Premier League och mot ett QPR som så gott som säkrat kontraktet gillas tvåan skarpt. Leeds spikas till fin procent.

Chansningen: Salernitana

Salernitana har inte räckt till i Serie A men borta mot ett pressat Frosinone ska jumbon kunna bjuda upp till dans. Den rensande tvåan går inte oss förbi.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se