Fredagens Topptips inleds i Svedala där Superettan ståtar med två spännande bataljer. Därefter fortsätter äventyret med dansk och italiensk fotboll innan blickarna vänds mot Frankrike, Nederländerna och Skottland. Ni hänger väl med på detta spännande äventyr?

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Öster – Landskrona | Speltips: 12

Öster bollades på förhand upp som en toppkandidat i Superettan och smålänningarnas inledning på säsongen var också i paritet med förhandstipsen. Mot slutet har dock såväl resultat som prestationer tagit en törn och mot ett Landskrona vars formkurva går i motsatt riktning är ettan en favorit i fara. Billy Magnussons unga lag imponerar stort just nu där inte minst offensiva duon Widell/Jebara ser oerhört spännande ut. Har dessa herrar en bra dag kan de sänka Öster på egen hand. “Gubben” (etta-tvåa) spelas i en på förhand öppen historia.

Match 2: AFC Eskilstuna – GAIS | Speltips: 2

AFC Eskilstuna värvade inför säsongen för att bli ett stabilt lag i Superettan. Hittills har det inte slagit väl ut. Blott två segrar på de åtta inledande omgångarna är skrala papper och mot ett GAIS som biter sig fast i toppen får värdarna finna sig i att slå ur underläge trots fördelen av hemmaplan. GAIS står på fem segrar på åtta försök och Makrillarnas fotboll är allt som oftast sevärd. Lindberg och Celik besitter spetsegenskaper som inte motsvaras på andra sidan och även om Friday är ett avbräck är detta de grönsvartas match att förlora. Tvåan spikas.

Match 3: AOdense – Horsens | Speltips: 1X2

Över till grannarna i söder där en match från nedflyttningsgruppen i Superligaen ska synas i sömmarna. Odense har fått förstärkning i form av Buya Turay, men att anfallaren ska hinna med att spela en huvudroll på de två avslutande omgångarna är svårt att se. Andreas Alms mannar får svårt att komma ikapp Midtjylland och mot ett vråltaggat Horsens ser vi problem i kikarsiktet. Gästerna strider för nytt kontrakt och ska absolut inte skojas bort på det sätt de görs av tipparna. Till kraftigt vänstervridna streck är hela spannet och skrälljobb att föredra.

Match 4: Südtirol – Reggina | Speltips: 1×2

Det är dags att dra igång playoff-spelet mot Serie A i den italienska andraligan. Südtirol och Reggina gör upp i en av kvartsfinalerna och här ska man ha med sig att denna fight avgörs som ett enkelmöte. Det är således inte läge att spara på krutet för någon av aktörerna och även Südtirol gynnas av hemmaplan håller vi Reggina snäppet högre i grunden. Pippo Inzaghis mannar avslutade andraligan svajigt, men här anser vi att gästerna ska räknas tidigt. Om plånboken tillåter följer samtliga tecken med från start.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Annecy – Bordeaux | Speltips: 1×2

Bordeaux skuggar Le Havre i toppen av Ligue 2 men behöver inte känna någon press av att ta sig förbi tabellettan innan säsongen går i mål. De två översta herrskapen går nämligen raka vägen upp i finrummet vilket innebär att det är klart viktigare att inte förlora mot Annecy. Värdföreningen kämpar i sin tur i andra änden av tabellen där bara en pinne skiljer ner till giljotinen. På sin hemmabana har Annecy gjort bra ifrån sig under säsongens gång och här är det i princip omöjligt att backa de övervärderade gästerna. Alla tecken åker med!

Match 6: Bastia – Le Havre | Speltips: X2

Le Havre har darrat på manschetten i slutet där två raka förluster gjort att Bordeaux knaprat in. Med det sagt krävs det mycket för att gästerna ska bränna avancemanget till Ligue 1. Tre poäng mot Bastia innebär att saken är biff och även om bortaspelet normalt inte är gästernas signum känner vi oss ändå bekväma med att luta starkt åt höger. Bastia är inte lätta att tas med på Korsika, men när värdarna inte längre har något att spela för når de max en poäng i denna uppgift. X2 är att betrakta som ett lås.

Match 7: Almere City – FC Eindhoven | Speltips: 1

Om playoff-temat fortsätter även i tulpanriket? Jajamensan. Almere City och FC Eindhoven drabbade samman för så sent som för fyra dagar sedan. Då vann de sistnämnda med 1-0 men det ska raskt påpekas att Almere City var väl så bra, om inte bättre, redan på främmande mark. FC Eindhoven har överpresterat under säsongens gång och när bataljen nu vänder till Yanmar Stadion är det dags för värdföreningen att ta revansch. Hilterman är en vass målskytt i Almeres offensiv som avgör detta – spikad etta!

Match 8: Ayr United – Partick Thistle | Speltips: 1X

Partick Thistle dundrade förbi Queen’s Park med åtta gjorda mål på två matcher och av bara farten kördes även Ayr United över i den första av två playoff-semifinaler. 3-0-segern var rättvis sett till matchbilden och det blir givetvis svårt för värdarna att vända på steken trots fördel av hemmaplan i returen. Med det sagt behöver Partick Thistle inte gå för fullt i denna uppgift och när streckningen ser ut att te sig jämnt fördelad måste vi blicka åt vänster. Ettan är en potentiell spik. I sällskap av krysset är vi hemma.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Almere City

Almere City förlorade den första akten mot FC Eindhoven med 0-1. All in är således värdarna i returen på hemmaplan där vi tror på revansch. Stark och stabil etta.

CHANSNINGEN: Horsens

Horsens är i stort behov av poäng i botten av Superligaens nedflyttningsgrupp. Ett ojämnt Odense ska inte ses som en omöjlig uppgift. X2 ska finnas med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se