Februari står på gränsen att avrundas och med våren i sikte bjuder måndagens Topptips på spännande bataljer från bland annat Serie A, La Liga och Primeira Liga. Andraligor i Europa gör drakarna sällskap innan kupongen går i mål med Liga Profesional. Ni hänger väl med?

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Lazio – Sampdoria | Speltips: 1x

Lazio gjorde vad som krävdes i dubbelmötet med Cluj där Sarris gäng till slut tog sig vidare med totalt 1-0. Särskilt imponerande var inte insatserna men det kändes samtidigt som att romarna gick på sparlåga mot rumänerna för att komma fräscha till striden om Champions League-platserna i Serie A. Sampdoria är en opponent som normalt inte ska vara några större bekymmer på Olimpico, men ettan streckas därefter. Gästerna har fortfarande inte givit upp hoppet om nytt kontrakt och när ettan sniffar på över 75 procent är det dags att dra öronen åt sig. 1X blir valet.

Match 2: Villarreal – Getafe | Speltips: 1X2

Sedan Unai Emery lämnade för Aston Villa har Villarreal blandat och gett under Quique Setiéns ledning. Dagsformen är becksvart efter fyra raka förluster där sju(!) insläppta mål mot Elche och Mallorca sticker i ögonen på Setién och company. Det blir inte enkelt att bara studsa tillbaka mot ett kontraktsjagande Getafe. 1-0 mot Valencia var gästernas tredje raka utan förlust och lyckas Ünal med kamrater sköta sina kort rätt i Vila-real är “Den gula ubåten” inte alls omöjlig att brottas med. Alla tecken och skrälljobb är korrekt beställning.

Match 3: Swansea – Rotherham | Speltips: 1

Swansea har radat upp förluster mot slutet som inneburit att walesarna halkat ifrån kampen om playoff-platserna. Elva poäng skiljer upp till en sådan och ska Martins gäng blanda sig i denna strid under våren är Rotherham en motståndare som utan större bekymmer ska läggas på rygg i draklandet. Viktor Johansson vaktar gästernas mål med den äran men utöver den svenske burväktaren finns inte många glädjeämnen hos The Millers. Här slår de tillresta ur stort underläge och något annat än ett nederlag är svårt att se trots Swanseas formdipp. Spikad etta till godkänd procent.

Match 4: Guimarães – Braga | Speltips: 1×2

Braga gjorde ett ärligt försök att snygga till siffrorna i torsdagens returmöte med Fiorentina i Europa Conference League. 2-3 i nacken blev dock slutresultatet och “Ärkebiskoparna” behöver onekligen se över sin defensiv under avslutningen av Primeira Liga. Med tanke på att Jorge matchade sina nyckelpjäser sparsamt i torsdags finns förutsättningar mot Guimaraes men värdarna ska samtidigt inte underskattas på egen mark. De hemmahörande har en möjlig Europaplats att kämpa för och när risk finns att tvåan övervärderas välkomnas garderingar i det portugisiska finrummet. Helst hela spannet.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Granada – Málaga | Speltips: 1×2

Tillbaka till andraligorna men denna gång är det Segunda División som stjäler rampljuset. Granada är med i kampen om förstaplatsen och nykomlingarna från La Ligas väg till densamma går fortsatt via ett urstarkt hemmaspel. 12-2-0 är ett vansinnigt starkt facit i egen borg för Malmö FF:s banemän, men det innebär också att svenska folket ger ettan väldigt stort förtroende. Málaga krigar i andra änden av tabellen och helt utan chans ska gästerna inte vara i Andalusien. 3-0-segern mot Zaragoza stärkte de tillrestas självförtroende och här lockar skrälläget enormt. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne blir vår rek.

Match 6: Amiens – Bordeaux | Speltips: 2

Amiens förhoppningar om att deltaga i toppstriden av Ligue 2 har tagit en törn efter två raka 0-2-förluster. Att visa tveksam form när det gäller som mest lovar sällan gott och under måndagsaftonen får värdföreningen återigen bekänna färg när ett av ligans absolut bästa lag kommer på besök. Bordeaux tog en viktig trepoängare när Paris FC utmanövrerades med 2-1 i den senaste omgången och med sylvassa Josh Maja på topp är Les Girondins inte att leka med för någon aktör i denna liga. Hemmaplan är en faktor för Amiens men vi tror trots allt att detta blir ytterligare en övermäktig uppgift. Tvåan är ett fräckt ställningstagande till vettig procent.

Match 7: Barracas Central – Gimnasia La Plata | Speltips: 1X

Två gäng som haft en förhållandevis svag inledning på Liga Profesional går i klinch i Buenos Aires. Barracas Central har bara en poäng på de två matcherna efter 5-3-segern mot Sarmiento och De Paolis manskap behöver hitta tillbaka till grunderna för att undvika en tidig uppförsbacke i det argentinska finrummet. Gimnasia La Plata kommer närmast från fyra poäng och två raka hållna nollor på de två senaste, men emellan dessa fighter och måndagens uppgift har gästerna dessutom hunnit med att åka ur Copa Argentina. Slitna ben är således en risk denna afton och vi nöjer oss med 1X.

Match 8: Racing Club – Lanús  | Speltips: 1X

Racing Club tog sig för ett par dagar sedan enkelt vidare i Copa Argentina och dessförinnan kläddes Arsenal de Sarandi enkelt av med 3-0 i ligaspelet. Värdföreningen går således med raska kliv mot toppformen och i spelare som Rojas, Carbonero och Romero finns möjliga matchvinnare när Lanús kommer på visit. Gästerna ståtar i sin tur med fyra raka trepoängare, siffror som ska tas med en nypa salt. Bortsett 3-0 mot Rosario Central har Lanús varit spelmässigt underlägsna samtliga motståndare och här blir det väldigt tufft att behålla segersviten. Ettan är en möjlig spik. Krysset kan övervägas som stödhjul.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Swansea

Swansea har en betydligt högre högstanivå än Rotherham som är ett av The Championships sämsta bortalag. Ettan är urstark i Wales.

CHANSNINGEN: Getafe

Villarreal har fyra raka förluster i La Liga och går inte heller säkra mot Getafe. Gästerna kämpar för sitt liv i bottenstriden och X2 räknas tidigt i Vila-real.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se