En kvarts miljon i extrapengar blir en härlig tillsats till måndagens Topptips. Tysk och isländsk fotboll tar kupongen i mål, men dessförinnan är det svenskt för hela slanten. AIK – IFK Göteborg är en riktig höjdpunkt som ska bli spännande att följa. Häng med i analysen!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: AIK – IFK Göteborg | Speltips: 1X2

Klassikermöte från nationalarenan där AIK drabbar samman med IFK Göteborg. Tre raka förluster lyder facit för Gnaget som behöver få bukt med den läckande defensiven. Förutsättningar finns i Bergs lagbygge, men innan de svartgula vänt på sin negativa trend är de inget lag att hålla i handen mot Blåvitt. Askous kompani kommer från en skön trepoängare mot Mjällby där försvarsspelet stod ut. Får gästerna även igång sin offensiv kommer de att lyfta i tabellen. Det lovar åtminstone de spelmässiga bitarna. 1X går först, alla tecken ska med på större system.

Match 2: IFK Norrköping – Värnamo | Speltips: X2

Kupongens kanske häftigaste drag tornar upp i Östergötland där Norrköping ska mäta svärd med Värnamo. Peking har allt annat än imponerat och det ryktas om att Andreas Alms position som tränare är ytterst osäker. Värdarna trivs inte särskilt väl i spelförande kostym och Värnamo har goda förutsättningar att kunna störa denna måndag. Smålänningarna blandar högt med lågt men i firma Engvall/Zeljkovic finns en duo som kan sänka vilket lag som helst på egen hand. När ettan drar iväg tittar vi åt andra hållet. X2 spelas.

Match 3: Trelleborg – GIF Sundsvall | Speltips: 1X2

3-3-3 på nio matcher är ett rungande kvitto på att Trelleborg blandar och ger i Superettan. Mot slutet har Jacobssons manskap undvikit att åka på nederlag, men rent spelmässigt rosar skåningarna inte marknaden. Mot ett kapabelt Sundsvall ska TFF kunna göra bra ifrån sig, men till över 60 procent väljer vi snarare att ställa oss tveksamma till ettan. Sundsvall blixtrar till mellan varven och här ges en passande matchbild till Jakobsen och dennes adepter. Vi vill ha med rensande X2 i ett tidigt skede. Helst alla tecken.

Match 4: Utsikten – Brage | Speltips: 12

Två lag som inlett Superettan starkt går i klinch denna måndagsafton. Utsikten föll som bekant i kvalet mot Allsvenskan i fjol, men det har inte hindrat Orovic och company från att ta sikte på en ny kvalplats den här säsongen. Utsikten trivs med att spela på omställningar vilket kan vara passande mot Brage. Masarna gick på pumpen senast mot Degerfors, men i övrigt har Mians mannar sett bra ut. Utsikten är inte oslagbara och när tvåan erbjuder smygvärde ges den plats i ekvationen. Ettan först, tvåan sedan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Olympic – Lund | Speltips: 1X2

Skånederby från Malmö där Olympic hoppas lugga Lunds BK på poäng hemma på Lindängen. De grönklädda värdarna har haft en stor omsättning på spelare under säsongens gång, men är det någon gång Olympic gör som bäst ifrån sig är det i matchbilder likt denna. Lund siktar mot Superettan men så här långt har “Krubban” blandat och gett så till den grad att den betrodda tvåan måste betvivlas. LBK är en favorit i fara och i ett derby kan det mesta hända. Gardera brett i hopp om en knall.

Match 6: Jönköpings Södra – Ängelholm | Speltips: 1

Jönköpings Södra bröt en negativ trend när de spelade 2-2 senast mot Ljungskile. Blott en pinne mot ett förmodat bottenlag är inte mycket att skryta med, men känslan är att Ingelstens manskap är på väg åt rätt håll. Spelmässigt har J-Södra ett större kunnande än vad tabellen visar och mot ett beskedligt Ängelholm gillas smålänningarnas segerchans. Ängelholm får sikta in sig på att undvika bottenstriden, men i Småland räcker gästerna inte till. Till vad som ser ut att bli fin procent singlas ettan.

Match 7: Düsseldorf – Bochum | Speltips: 12

Retur i playoffet mot Bundesliga där Fortuna Düsseldorf har ett markant övertag på Bochum. Värdföreningen körde över Bochum i Ruhrområdet med 3-0 senast det begav sig och det ska mycket till för att tappa ledningen hemma i flygplatsstaden. Tzolis kan vålla problem för Bochum på egen hand, men med rådande förutsättningar i åtanke kan den betrodda ettan knappast lämnas allena. Bochum må kanske inte ta ikapp underläget, men i en match som Düsseldorf inte nödvändigtvis behöver vinna måste tvåan finnas med. “Gubben” (etta-tvåa) blir ett bra val.

Match 8: Fylkir – Kópavogur | Speltips: 1

Bottenmöte från det isländska finrummet där jumbon Fylkir tar emot Kópavogur. Fylkir har inlett hemskt och bottnar tabellen med blott en inspelad poäng, men sett till värdarnas matchbilder är jumboplaceringen inte rättfärdigad. Fylkir har mer i sig än vad tipparna tycks tro och mot ett Kópavogur vars försvar inte är vattentätt gillas hemmaplansfördelen. Kupongen erbjuder mängder av skrällägen och när ettan handlas till korrekt procent gör vi slag i sak. Fylkir lämnas allena.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Jönköpings Södra

Jönköpings Södra har inte haft en perfekt inledning i Ettan Södra. Kunnandet är dock högt och mot ett relativt svagt Ängelholm gillas värdarnas segerchans skarpt. Bra etta.

CHANSNINGEN: Sundsvall

Sundsvall står med en förmodat passande matchbild framför sig borta mot Trelleborg. Har Engblom en bra dag sänker han TFF på egen hand. X2 gillas.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se