När EM har tagit ett litet uppehåll är det Copa América som står värd för de mäktigaste matcherna på torsdagens Topptips. Oddsmässigt är Uruguay och USA tydliga favoriter, men de sistnämnda kan mycket väl få det hett om öronen mot Panama. I övrigt finns både svenska och norska kamper att blicka fram emot. Mot åtta rätt!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Piteå – AIK | Speltips: 1X2

Det makalöst solida försvarsspel som låg till grund för Piteås framgångar i fjol har slutligen börjat göra sig till känna. 1-0 mot både Djurgården och Norrköping är resultat som skvallrar om att PIF har siktet inställt på en plats på den övre halvan. Framåt ser det alltjämt trubbigt ut och när det rödvita gänget ser ut att streckas i hårdaste laget finns goda skäl att rygga tillbaka. AIK sprattlade till mot Växjö häromveckan (2-1) och krigar för att hålla kontakten med lagen på säker mark. Utgå från vänsterflanken och fyll på så långt plånboken tillåter.

Match 2: Norrby – Ljungskile | Speltips: 1X

Sett till de underliggande siffrorna är Norrby ett lag för toppstriden i Ettan Södea. Det är en bild som knappast återspeglas av verkligheten. Tabellnian hade svårt att få tag i bollen borta mot Torslanda, i vad som i största allmänhet var en tät affär. 1-1 var ett tämligen logiskt resultat, men det finns så mycket mer att kräma ut ur NIF-truppen. Särskilt hemma på konstgräset. Ljungskile lappar alltjämt såren efter den svidande 0-1-förlusten mot Olympic, som innebär att LSK numera parkerar på negativ kvalplats. Resan till Borås blir ännu tuffare och Erik Lunds mannar ska tacka sin lyckliga ande om de får något med sig tillbaka hem. Etta, eller 1X om råd.

Match 3: Täby – Karlberg | Speltips: 12

Täby har problem. Nederlagen har kommit på löpande band mot slutet och 1-4 senast mot Friska Viljor var det klart största haveriet hittills. Inför de egna supportrarna på Tibblevallen är TFK marginellt bättre och det är inget snack om att det finns en höjd när de unga förmågorna träffar rätt. Karlberg chockade de flesta genom att lägga Nordic United på rygg. Burväktaren Cem Alpek stod för en helgjuten insats, samtidigt som Muyenga och Sandberg var kliniska när tillfällena uppdagades (2-1). Känslan är att hemmalaget bara kör, och då får det bära eller brista. Det gör ett-tvåan till en passande lösning.

Match 4: Qviding – Lindome | Speltips: 1X

Qviding har rest sig efter en sjaskig start på säsongen och plockat tio pinnar på de fyra senaste. Ett övertygande facit, även om spelschemat har varit relativt tacksamt. Max Eriksson hängde det förlösande segermålet i grevens tid borta mot Tord (1-0), en kasse som fyller hela laget med självförtroende inför denna prövning hemma på Valhalla. Lindome har, liksom värdarna, blandat och gett under säsongen. 3-0 mot serieledande Varberg var tveklöst det bästa vi har sett från “Zebrorna” denna säsong. Att LGIF når samma höjd här är föga troligt. Dra från väst!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Sandefjord – Ham-Kam | Speltips: 1

Sandefjord krigade tappert i kampen mot KFUM Oslo före uppehållet. Mittbacken Stian Kristiansen synade den röda lappen efter dryga halvtimmen och satte laget i klistret. 0-0 stod sig fram till att dryga timmen var spelad. Då blev det helt plötsligt Hawaii-boll och lagen bytte mål med varandra. Torsdagens värdar såg ut att gå mot en urstark 3-2-seger, men släppte in ett sent 3-3-mål. Surt, men likväl en moralstärkande pinne med lite distans till saker och ting. Ham-Kam slet ont för att stå emot maskinen Brann, men orkade inte riktigt hålla intensiteten i bolljagandet uppe hela vägen in i kaklet (1-2). Hemmafördelen är väl värt att beakta. Hela vägen upp till 45 prollar står ettan på egna lemmar.

Match 6: Lilleström – KFUM Oslo | Speltips: 1X2

Andreas Georgsons första riktiga huvudtränargig i Lilleström går sådär. LSK är en storklubb och i sin första intervju talade han om att laget skulle dominera. Mycket snack och ganska lite verkstad tycks vara fallet. 2-1 borta mot Tromsö var ett regelrätt rån och de underliggande siffrorna skvallrar om att värdarna borde vara närmare nedflyttning än vad tabellen visar. Nykomlingen KFUM Oslo har gått något bättre. Ett ramstarkt försvar har gjort “Kåffa” svåra att slå och när det vankas derby på Åråsen Stadion kommer gästerna knappast att vika ned sig i första taget. Rulla ut heltäckningsmattan från start.

Match 7: Panama – USA | Speltips: 1X2

Högerbacken Murillo putsade siffrorna i det absoluta slutskedet i Panamas inledande 1-3-torsk mot Uruguay. “Kanalmännen” hade givetvis hoppats på ett annat utfall, men att det skulle bli tufft var knappast någon överraskning. Spansk-dansken Christiansens gäng står nu inför ett möte där poäng är ytterst nödvändigt om det ska bli slutspel. Gärna tre. USA hade som väntat inga bekymmer med att avfärda Bolivia (2-0). Det räcker emellertid inte för att räta ut de frågetecken som finns kring lagets slagkraft och förbundskapten Berhalters lämplighet. Måla tvärs över och jobba in knallen.

Match 8: Uruguay – Bolivia | Speltips: 1

Att målsumparnas målsumpare, Darwin Nunéz, hänger baljor på löpande band är ett ypperligt bevis på att Uruguay har något riktigt bra i görningen. Liverpool-anfallaren hängde ett av målen i premiärsegern mot Panama (3-1) och ser liksom resterande gubbar ut att trivas som fisken i vattnet under Marcelo Bielsas ledning. Att spöa bleka Bolivia ska vara som att ta godis från små barn. Förbundskapten Zago kan omöjligen ha varit förvånad över att “La Verde” gick lottlösa från premiären mot USA (0-2). Där var det aldrig nära något annat än noll poäng. En liknande matchbild är att vänta här. Ettan är bara att spika av.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Uruguay

Bolivia har ingenting att komma med om vi inte befinner oss på flera tusen meters höjd. Truppen är synnerligen anonym och detta kommer att bli en munsbit för Bielsas Uruguay, som fortsätter att övertyga. Banketta.

CHANSNINGEN: Panama

Panama är piskade att ladda om efter den inledande förlusten mot Uruguay. Blir det inte poäng på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta kan “Kanalmännen” med största sannolikhet säga tack och hej till slutspelsdrömmarna. USA är emellertid långt ifrån oslagbara. Fyll hela spannet!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se