Det vankas återigen en långdragen picknick under fredagen där Topptipset gör nedslag i sju olika länder. En trevlig värdespik i The Championship och ett maffigt skrälldrag i Ligue 1 är bara några av godbitarna som tornar upp sig längs resan. Ta del av våra bästa drag i analysen!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Birmingham – QPR | Speltips: 1

Spännande drabbning från rikets näst största stad där Birmingham hittat rätt mot slutet. John Eustace har lyckats baka ihop ett svårslaget lag där ryggraden innehållandes Ruddy, Trusty, Bielik och Hogan vet vad som krävs för att inte förlora en match. Denna afton tror vi att “Blånäsorna” kniper hela kakan mot ett överskattat Queens Park Rangers. The Hoops har en skicklig manager i Michael Beale, men de blåvitas överpresterande mot toppstriden kommer förr snarare än senare att ta slut. När ettan erbjuder smaskigt spelvärde spikar vi ett trendbrott för gästerna. Fräck etta!

Match 2: Werder Bremen – Hertha Berlin | Speltips: 12

Werder Bremen har på kort tid visat att de hör hemma i Bundesliga-kostymen. Istället för Markus Rosenberg och Claudio Pizarro heter målgörarna numera Füllkrug och Ducksch, två spelare som blir svåra att hantera för gästande Hertha Berlin. Pågarna från huvudstaden har länge levt på marginaler i bottenstriden och ser ut att gå samma öde till mötes den här säsongen. Kunnandet är dock stort i truppen och mot en opponent som stundtals går bort sig bakåt ska “Den gamla damen” inte skojas bort hur som helst. Ettan först, tvåan sedan.

Match 3: Mallorca – Espanyol | Speltips: 1X2

Förmodat bottenmöte från La Liga där Mallorca vände en negativ trend när Valencia besegrades med 2-1 på Mestalla. Triumfen var blytung för öborna som besitter en stark defensiv. Framåt händer det dock inte särskilt mycket och vi är inte övertygade om de hemmahörandes förmåga att föra en matchbild. Lyckas Espanyol ligga rätt i sina positioner går det absolut att störa Mallorca på ön där man inte ska skämmas för att göra det enkelt för sig. Joselu och Braithwaite är potentiella matchvinnare för de blåvita som mycket väl kan få med sig något härifrån. Om råd alla tecken.

Match 4: Lens – Toulouse | Speltips: 1X2

Lorient och Lens är de två stora succélagen så här långt i Ligue 1. De sistnämnda befinner sig precis bakom PSG tack vare en stark defensiv och när de rödgula får ligga lågt och spela på omställningar är de ruskigt svåra att tas med. Här väntar dock en helt annan typ av matchbild. Toulouse är som bekant nykomlingar från Ligue 2 men det har inte hindrat de lilavita från att hävda sig även på den översta hyllan. Aboukhlal är en lirare vars enorma kunnande mycket väl kan fungera som smak på egen medicin för Lens. Till kraftigt vänstervridna streck är det läge att blicka brett och försöka jobba in skrällen på Stade Bollaert-Delelis.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Genk – Mechelen | Speltips: 1

Genk går fram som en ångvält i Jupiler League där fjolårets missade Europaspel lagt grunden för årets marsch. Onuachu, Heynen och Trésor är klasslirare vars spetsegenskaper i princip bara motsvaras i Club Brugges trupp. Mechelen har inte samma offensiv att luta sig mot, särskilt inte när Mrabti är skadad samtidigt som Storm inte är i närheten av fjolårets gedigna produktion. Två raka segrar till trots blir detta en omöjlig uppgift för de tillresta som får försöka hålla siffrorna nere. Ettan spikas trots benhård streckning. Bättre skrällägen finns på annat håll.

Match 6: Pacos de Ferreira – Marítimo | Speltips: 1X

Tidig jumbofinal från Primeira Liga där både Pacos de Ferreira och Marítimo har det otroligt tufft. Bägge aktörerna är utan trepoängare så här långt och den eventuella förloraren på Estádio Capital do Movel går ett minst sagt dystert uppehåll till mötes. Vi ger Pacos de Ferreira bäst chans att bryta den hemska trenden. Hemmaplan är en faktor att ta i beaktande och med en lirare som Koffi att luta sig mot i offensiven krävs inte mycket för att få hål på ett ihåligt Marítimo. Gästerna har ligans sämsta defensiv och får nöja sig om de löser en pinne denna afton. Strecka från vänster.

Match 7: Tenerife – Real Zaragoza | Speltips: 1X

Tenerife spelade som bekant playoff mot La Liga i fjol. Dessa takter har öborna hittills inte levt upp till den här säsongen, men mot slutet har värdarna börjat vakna till liv. Bara en förlust på de sju senaste vittnar om detta och 2-0-segern i den senaste hemmamatchen mot Granada var en rejäl styrkedemonstration. Lyckas Tenerife hitta upp i samma nivå här får Real Zaragoza det tufft. Det forna storlaget släpper till väldigt lite bakåt men saknar spets i anfallsspelet för att kunna utmana topp 6-lagen. 1X är ett lås.

Match 8: Bari – Ternana | Speltips: 1X2

Kupongen går i mål i pastastöveln där två aktörer med siktet inställt på Serie A ska mäta svärd. Bari inledde urstarkt med åtta raka utan förlust, men två nederlag på de två senaste skvallrar om att de hemmahörande går en tuff höst till mötes. Mignanis mannar gynnas av eget gräs men Ternana skojas inte bort hur som helst. Legendariske Lucarellis gäng har spets i anfallaren Favilli som här går en spännande match i matchen mot Baris Cheddira. Omöjligt är det inte att någon av dessa herrar agerar tungan på vågen. Måla tvärs denna svårsiade tillställning.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Genk

Väl medvetna om att ettan streckas hårt är det svårt att argumentera emot Genk. Ligaledarna går fram som en ångvält och mot ett svagt Mechelen gör “Smurfarna” jobbet.

CHANSNINGEN: Toulouse

Toulouse har inte bett om ursäkt för sin existens i Ligue 1. Nykomlingarna spelar jämnt med samtliga lag och ska inte räknas bort mot Lens. X2 är av yppersta vikt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se