Fyra europeiska cupmatcher, samtliga semifinaler, drar igång torsdagens Topptips. Allt tyder på att Feyenoord ska vara en “bank” hemma i Rotterdam. Den andra halvan av kupongen består av argentinsk ligalunk samt Recopa Sudamericana från Rio de Janeiro. Vamos!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Athletic Bilbao – Atlético Madrid | Speltips: 1X2

I Copa del Rey har Athletic Bilbao ena vanten på finalbiljetten. Baskerna stod för en grym försvarsmässig insats i bortamötet mot Atlético Madrid som Bilbao vann med 1-0 efter Berenguers straffmål. Värdarna brukar alltid göra bra resultat i den spanska cupen och på San Mamés kommer det bli svårt för Atlético att vända på detta. Framförallt då Griezmann har skadeproblem. Ettan tornar upp som en lämplig utgång, men med tanke på att Bilbao inte nödvändigtvis behöver vinna returen välkomnas ändå garderingar tidigt.

Match 2: Sporting – Benfica | Speltips: 1

I semifinalen av Taca de Liga strålar Lissabons två bjässar samman. Notera att detta spelas som ett dubbelmöte. Kungen av Lissabon heter onekligen Gyökeres. Svensken har öst in mål för sitt Sporting hela säsongen. Efter helgens poängtapp mot Rio Ave tog dock Benfica över serieledningen i Liga Portugal. Gästerna visar också grym form för tillfället med Rafa Silva och Di María i fronten. Men i kraft av hemmaplansfördel ska Gyökeres och company gälla som favoriter. Upp till 50-strecket är ettan en gångbar singel.

Match 3: Royal Antwerp – Oostende | Speltips: 1X2

Nästa semifinal hämtas från den belgiska cupen. Royal Antwerp dominerade under stora delar av matchen bortamötet mot Oostende men det slutade likväl 1-1 på Diaz Arena. Ett tydligt spelövertag är även att vänta från Antwerp i returen på Bosuilstadion. Med det sagt känns närmare 80 procent överdrivet. De regerande belgiska mästarna är trots allt långt ifrån lika stabila som i fjol och skadan på Balikwisha är ett tungt avbräck. I jakten på rejält kupongrens åker hela spannet med i Antwerpen.

Match 4: Feyenoord – Groningen | Speltips: 1

Kupongens bank hittas i den nederländska cupsemin. Feyenoord åkte nyligen på ett nytt bakslag mot omöjliga Roma i Europaspelet, men mot inhemskt motstånd har inte Arne Slots gubbar torskat sedan början av december. Truppen är komplett och skadeläget ser ljust ut. Svensklaget Groningen huserar numera i andradivisionen och mot ett fullt motiverat Feyenoord på De Kuip ska de inte ha en sportmössa. Given etta.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Gimnasia La Plata – Instituto de Córdoba | Speltips: 1X2

Instituto fick en flygande start på Copa de la Liga Profesional med fem raka matcher utan förlust. Därefter har dock de rödvita åkt på två raka torskmackor hemma i Córdoba. Nu väntar en tuff bortamatch mot ett erkänt svårspelat Gimnasia i La Plata (Buenos Aires). På bortaplan har inte Instituto besegrat värdarna under 2000-talet. Inledningen från Gimnasia har varit medioker men på hemmaplan ska de ändå gälla som knappa favoriter. Utgå från ettan och gardera efter systemstorleken.

Match 6: Independiente Rivadavia – Barracas Central | Speltips: 1X

Nykomlingen Independiente Rivadavia har åkt på fyra förluster i följd. Tre av dessa har varit på bortagräs. Francisco Petrasso blev utvisad i den senaste omgången och mittbacken är således avstängd här. Hemma mot en klubb som Barracas Central ska det emellertid finnas goda poängmöjligheter. Barracas är en annan mindre klubb som har haft det väldigt kämpigt på resande fot det senaste halvåret. I de elva senaste bortamatcherna har Barracas endast noterats för två gjorda mål och en seger. 1X öppnar således i Mendoza.

Match 7: Huracán – Rosario | Speltips: 1X

Rosario har överpresterat under inledningen. Derbysegern i den förra omgången mot Newell’s Old Boys var ett rån sett till matchbilden. Att det blir en motreaktion mot Huracán är verkligen inget långskott. Den så kallade “luftballongen” från Parque Patricios har förvisso gått på sparlåga under inledningen. Men på hemmaplan har Huracán tagit poäng i två raka matcher och nu när värdföreringen erbjuder gott spelvärde är det läge att börja med ettan.

Match 8: Fluminense – LDU Quito | Speltips: 1X

Sist ut är Recopa Sudamericana. Här ställs de regerande mästarna från Copa Libertadores mot diton från Copa Sudamericana. LDU Quito vann det första mötet på hög höjd i Ecuador efter att nyförvärvet Alex Adrian Arce Barrios avgjort på stopptid. En 1-0-ledning kommer dock troligtvis inte räcka för LDU på Maracana i Rio de Janeiro. Fluminense har en betydligt mer erfaren och stjärnspäckad trupp och på brasilianskt gräs kommer sambadansarna att dominera från start till mål. Trolig etta.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Feyenoord

Det skiljer som bekant en hel del mellan toppen och botten i Eredivisie. När ett starkt Feyenoord får besök av ett lag från andradivisionen ska det inte vara något snack om saken i Rotterdam.

CHANSNINGEN: Oostende

Oostende försvarade sig väl och höll 1-1 i hemmamötet. I Antwerpen slår de utan tvekan från ett stort underläge, men när ettan skjuter i höjden är det skrälljobb som gäller i Belgien!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se