250 000 i extrapengar och fyra matcher från Allsvenskan borgar för ett magiskt Topptips. Hammarby – Västerås och Elfsborg – Sirius är bara några av godbitarna som ska synas i sömmarna. La Liga, Serie A och The Championship tar oss i mål. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – Västerås  | Speltips: 1X2

Repris på mötet i Svenska Cupen-gruppspelet där Västerås slog Hammarby på Tele2 Arena. Känslan är inte att nykomlingarna är sämre sedan dess. Snarare tvärtom. Kalle Karlsson gör ett strålande jobb med gästerna som tog sin första seger senast mot Mjällby. Med stärkt självförtroende ska VSK inte räknas bort här heller. Hammarby blandar och ger och förlusten senast mot Halmstad gjorde knappast underverk för moralen. Erabi saknas och när ettan övervärderas är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb.

Match 2: Brommapojkarna – IFK Göteborg | Speltips: 1

IFK Göteborg föll tungt i derbyt mot Häcken men ska inte skämmas över insatsen. En annan dag hade Blåvitt fått med sig minst en poäng, men nämnas bör att Mucolli drog på sig en varning som håller honom borta från spel mot Brommapojkarna. Det är ett monumentalt tapp för Änglarna. BP har i sin tur frågetecken för Irandust och Jakobsen, men i kraft av hemmaplan och väldigt stabila prestationer lutar vi ändå mest åt vänster. Mellbergs gäng kan kontrollera en matchbild och till sund procent spikas ettan.

Match 3: Elfsborg – Sirius | Speltips: 1

Jimmy Thelin och dennes Elfsborg har inte fått det att stämma så här långt. Högt blandas för jämna med lågt och efter tappet från 2-0 till 2-4 mot Norrköping behöver boråsarna studsa tillbaka illa kvickt. Baidoo är ett frågetecken, men i kraft av hemmaplan och förmodat stor revanschlusta gillas ändå förutsättningarna mot Sirius. Gästerna har tagit prestationsmässiga kliv i fel riktning sedan inledningen och här slår Mattiassons gäng ur underläge. Ettan ser ut att streckas sunt och är en högaktuell spik. Elfsborg vinner.

Match 4: Mjällby – Kalmar | Speltips: 1X

Efter den starka segern mot Elfsborg föll Kalmar tillbaka i gamla hjulspår mot GAIS. Smålänningarna dras fortfarande med mentala spöken som bjuder motståndarna på alldeles för billiga målchanser och det är ett problem som Jensen med adepter behöver jobba bort. Innan det är löst kan även Mjällby skapa problem för gästerna. Sölvesborgarna dras med frågetecken i de bakre leden, men med sin starka organisation ska Torstenssons mannar kunna utnyttja Kalmars svagheter. Etta eller 1X.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Trelleborg – Degerfors  | Speltips: 1X2

Innan vi drar vidare ut på kontinenten ska vi även hinna med ett stopp i Superettan. Trelleborg har inlett skakigt och lyckas inte Stefan Jacobsson ordna upp balansen kan det återigen bli en intetsägande säsong för TFF. Bohman kan åstadkomma mycket på egen hand men Degerfors blir ingen enkel nöt att knäcka. Firma Lundin/Lindström har skapat en cynisk enhet av Degen som är ett lag för den absoluta toppstriden. Tvåan ligger närmast till hands men streckas därefter. Garderingar övervägs med hänsyn till värdet. Gärna hela spannet.

Match 6: Barcelona – Valencia | Speltips: 1X

Förlusten i El Clásico var blytung för Barcelona som är borta från kampen om ligatiteln. Andraplatsen är dock vigd åt katalanerna som trots sina problem har ligans bästa siffror sett till mängder av olika former av underliggande statistik. Med det sagt är över 85 procent på ettan för mycket. Valencia kämpar för en Europaplats och det går att stänga ner Barcelona om Barajas gäng bara ligger rätt i sina positioner. Med hänsyn till rådande streckning åker krysset med som rensar friskt.

Match 7: Genoa – Cagliari | Speltips: 1X

Nykomlingsmöte från Marassi där Genoa tar sig an Cagliari i Serie A. De förstnämnda har gjort en strålande säsong under Gilardinos ledning och fortsätter de på samma väg är det ingen fara nytt kontrakt. Samma visa gäller för Cagliari. Efter en svag start har Ranieris manskap spottat upp sig ordentligt under våren, men är det någonstans sardinerna har problem är det på främmande mark. Genoa är stabila på sin hemmabana och här får Cagliari nöja sig om de löser en poäng. 1X räcker gott och väl.

Match 8: Preston – Leicester | Speltips: 1X2

Leicester blev i helgen klara för Premier League och har således inte mycket att spela för under avslutningen i The Championship. Trots det blir The Foxes väldigt hårt betrodda borta mot Preston. Då är det dags att dra öronen åt sig. Inte heller The Lilywhites har något nämnvärt att spela för, men i kraft av hemmaplan och digniteten på motståndet tror vi ändå att Ryan Lowes mannar bjuder upp till dans. Tvåan streckas alldeles för hårt för att spikas. Helgardera och jobba in spelvärda 1X.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Elfsborg

Elfsborg föll tungt mot Norrköping men ska kunna studsa tillbaka mot ett Sirius som inte rosar marknaden just nu. Ettan är en fin spik på Borås Arena.

CHANSNINGEN: Preston

Leicester har redan säkrat avancemang till Premier League och är knappast en favorit att hålla i handen mot Preston. 1X synas tidigt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se