Höstmys med Europa- och Conference League i fokus under torsdagen. Malmös sista strid i det kontinentala spelet går av stapeln i portugisiska Braga. Kan “Di Blåe” slutligen lyckas få med sig en pinne eller ska Hareides mannar bli nollade genom gruppen är frågan. Åtta grundliga genomgångar är klara, ta rygg och häng på!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Braga – Malmö FF | Speltips: 1X

Efter fem raka tävlingsförluster fick till slut MFF stopp på raset. Toivonen hade stor show i Varberg och veteranen löste tre mål för de himmelsblå. 5-2 slutade matchen i Halland och lite ny energi petades in i gruppen. Inför Braga borta finns dock en frånvarolista modell större. Nielsen, Berget, Olsson, Lewicki och Moisander är bara ett axplock av alla lirare som inte finns tillgängliga. Illa. Braga har inför avslutningen satt sig själva i en plågsam sits. Ärkebiskoparna visar en av nio möjliga poäng på slutet vilket gör att en seger här är ett måste om chansen till fortsatt spel i tävlingen ska finnas. Värdarna är klara favoriter denna afton men dyker rapporter upp om Union Berlin-ledning mot Royale så finns risken att hemmaspelarna slår av en aning på takten. Krysset får därför åka med som stöd på större byggen.

Match 2: Royale Union SG – Union Berlin | Speltips: 2

Belgarna från södra delarna av Bryssel har gjort ett magnifikt Europaspel. Inför sista matchen i gruppspelet kan Karel Geraerts och hans manskap lira avslappnat med vetskapen om att förstaplatsen kommer finnas under klubbens fötter även efter matchen mot Union Berlin. För tyskarna är läget något mer utsatt. Segrar de inte här blir de omsprungna av Braga om portugiserna slår tillbaka Malmö. Gästerna tar sig till Leuven (neutral matta) med finfin form via sju segrar av åtta möjliga i alla tävlingar och en hunger efter mer. Med tanke på förutsättningarna ger vi fullt förtroende till trevlig procent.

Match 3: Bodö/Glimt – PSV Eindhoven | Speltips: 1X2

Bodö/Glimt har spelat bort sig från vidare spel i Europa League efter att ha torskat med 1-2 borta mot Zürich i förra omgången. Baggarna förtjänade inte poäng på schweizisk mark sett till spelet och nu hänger även tredjeplatsen på en skör tråd. Lyckligtvis finns en helt annan typ av bestämdhet när det vankas spel på Aspmyra. Pellegrino, Vetlesen, Espejord och övriga i den gula tröjan ska givetvis ha goda möjligheter att rucka på ett PSV som redan är klara för knockout-rundorna i turneringen. PSV Eindhoven är något vassare spelare för spelare men hade ändå bekymmer hemma mot norrmännen (1-1) och kommer få slita rejält för poängen. Helgardera!

Match 4: Roma – Ludogorets | Speltips: 12

Tvekamp i Rom. Två herrskap som inför sista omgången står på sju inspelade poäng vardera ställs mot varandra men det är Mourinhos sida som i och med förlusten i Bulgarien måste vinna denna batalj för att säkra andraplatsen. Med dessa förutsättningar kan vi räkna med ett offensivt lagt hemmalag samtidigt som Ante Simundza och hans manskap kommer ligga tajt och försöka styra bort värdklubbens attacker. Hemmalaget kommer bland annat sakna Mancini, Zaniolo (avstängda) och Dybala (skadad). En trio frånvarande spelare som givetvis försämrar romarnas slagstyrka totalt sett. Risken med att ligga på och pressa för ledningsmål är att det öppnar upp sig bakåt. Kunde Örnarna lösa två baljor hemma finns absolut chansen att göra detsamma på Olympiastadion i Rom. Fram med gubben, etta-tvåa, och jobba bulgarisk megaknall!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Dynamo Kiev – Fenerbahce | Speltips: X2

Marshal Józef Piłsudski Stadium i Kraków står som värd för Dynamo Kievs sista kontinentala tävlingsmatch för den här säsongen. Ukrainarna har inte riktigt kunnat mäta sig med övriga sällskap i grupp B och ställs i omgång 6 mot gruppettan Fenerbahce. Istanbul-klubben stod för möjligen hela tävlingens mäktigaste upphämtning då 0-3 hemma mot Rennes mynnade ut i en 3-3-match efter att Emre Mor pressat in kvitteringen med två minuter kvar att spela inför en fullkomligt galen publik. Den gästande sidan har därmed tolv raka matcher i alla tävlingar utan nederlag och det är en trend som blir än bättre efter mötet med Kiev. X2 är ett lås.

Match 6: Silkeborg – Anderlecht | Speltips: 1X2