Topptipset fredag är en förlängning av Europatipset som startade under torsdagen. Fem EU-fajter dyker därmed upp även på tacokvällens TT-bong som därutöver också kryddats med viktiga matcher i Spanien och Frankrike samt ett häftigt derby i Dublin. Analysen är klar. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Luton – Everton | Speltips: 1X

Everton har inte bara fajtats mot motståndare på planen utan även mot poängavdrag vid sidan. De blåvita har i slutändan visat moral och klass. Med tre raka vinster så är nu kontraktet säkrat. Luton har däremot ingen rast eller ro. The Hatters behöver börja vinna matcher igen för att ge sig själva chansen att traska över det där hemska nedflyttningsstrecket. Formen är tveksam och skadeläget fortsatt ansatt. Med motivation till tusen mot ett möjligen något mätt bortalag ger vi ändå hemmalaget störst förtroende på Kenilworth Road. 1X.

Match 2: Barnsley – Bolton | Speltips: 2

Det är kvaltider i League One och fyra playoff-lag ska i slutändan kokas ner till en vinnare på Wembley med ett The Championship-kontrakt i näven. Trenden mellan dessa båda herrskap är ganska tydlig. Barnsley har inte visat någon större geist alls på slutet och möter också ett bättre Bolton med en formkurva pekandes uppåt. Även om Elmanders gamla gäng får en ny chans hemma lite senare så tror vi ändå att besökarna inte lämnar något åt slumpen utan trycker in några baljor redan på Oakwell. Bra tvåa.

Match 3: Torino – Bologna | Speltips: 1X2

Det har inte varit tal om några klang- och jubelföreställningar för Torino den senaste tiden. “Tjurarna” har lämnat sina tre senaste ligamatcher mållösa varpå det ska till något alldeles extra för att lösa en Europaplats. Juric mannar kommer med det sagt att försöka så länge chansen finns och hemma mot Bologna förtjänar inte värdarna att målas ner som ett bottenlag. Mottas kompani har gått från klarhet till klarhet under säsongen, men bara en seger på de fyra senaste skvallrar möjligen om lite soppatorsk hos de tillresta. 1X först men på större system skickar vi in hela baletten.

Match 4: Getafe – Athletic Bilbao | Speltips: 12

Athletic Bilbao kan kröna en redan oförglömlig säsong med en Champions League-plats om baskerna lägger på ett kol under avslutningen. Sex poäng skiljer upp till Atlético Madrids fjärdeplats, en placering som Valveredes manskap gärna har i sina händer när det är dags för bokslut. Vägen dit går dock bland annat via en tuff bortamatch mot Getafe som i sin tur har siktet inställt på sjätteplatsen. Sex pinnar ska ätas in på Real Betis för att det ska gå vägen och även om Mayoral saknas ska Getafe inte skojas bort hur som helst på sin hemmabana. Den lågt streckade ettan bör finnas med i ekvationen. Tvåan också.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Hoffenheim – Leipzig | Speltips: 2

Bara tre omgångar återstår av Bundesliga där det fortfarande finns mycket att spela om i toppstriden. Via en stark slutspurt hoppas Hoffenheim kunna vara med och bråka om topp 6 – även sjundeplatsen kan ge Europaspel om Leverkusen vinner DFB Pokal – medan RB Leipzig har en Champions League-plats att försvara. Presterar “Tjurarna” som i 4-1-segern senast mot Dortmund finns det ingen anledning till oro. Hoffenheim blandar däremot högt med lågt och värdarna vantrivs dessutom mot fredagens kombattanter. Fem raka segrar mot Hoffenheim i alla tävlingar är mäktig statistik för RB Leipzig som vinner även denna tillställning. Tvåan spikas trots överstreckning.

Match 6: Lens – Lorient | Speltips: 1X2

Det är ett stadigt ras som pågår i den orangea dammen. Kummelfiskarna från Lorient faller fenlöst nedåt mot bottenslammet i och med fem raka förluster. Lyckligtvis för Le Bris och hans mannar har övriga herrskap precis ovanför inte heller gått speciellt bra och chansen att rädda kontraktet lever i allra högsta grad. Lens blev i ett vändande möte nollade målmässigt i höstas (0-0) och formen hos värdklubben är inte heller något att hänga i granen. När värdet till vänster ser ut att bli semikallt är X2 tecken vi ska kasta in i leken.

Match 7: Villarreal B – Levante | Speltips: 1X2

Bara Espanyol och Leganés har förlorat färre matcher i ligaspelet jämfört med Levante men trots detta så är Grodorna från Valencia ett lag för mittens rike. Gästerna har nämligen kryssat sig fram vid inte mindre än 16 av 37 matcher och formen är dessutom sisådär. Villarreal B är trea från slutet i Segundans tabell och risken att flyttas ner finns där. Det som ändå måste påtalas är hur enormt jämn den spanska andradivisionens bottenstrid är. Nio lag befinner sig inom åtta poängs marginal och värdklubbens nio av tolv möjliga poäng på slutet har satt de gulklädda i en ganska bra sits trots allt. Här ska vi inte spara på krutet. Måla brett.

Match 8: Bohemians – Shamrock | Speltips: X2

Det hela avrundas med en tillställning från Irland. Det vankas derby i Dublin och Shamrock är i denna konstellation också rättmätiga favoriter. Bortalaget har en topp 2-plats under sina fötter och offensiven med bland annat Greene i fronten går inte av för hackor. Bohemians är inte riktigt på samma nivå och hemmalaget gjorde ingen bra insats borta mot Dundalk nyligen utan föll med 0-2 på Oriel Park. James Akintunde har varit bra men är aningen ensam. X2 ska sätta oss i en vinnande sits.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Leipzig

Hoffenheim håller inte måttet här och ett bättre Leipzig trycker plattan i mattan från start. Tvåan är inte mycket att snacka om.

CHANSNINGEN: Lorient

Lens överskattas i denna franska batalj hemma mot ett i grunden inte alls tokigt Lorient. I kampen för överlevnad så hittar gästerna kraft och pressar in en pinne eller tre på Stade Bollaert-Delelis. Kul drag!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se