En fight vardera från Ettan Södra och Eliteserien ger onsdagens Topptips en skandinavisk touch. Bulken hämtas från brasilianska Série A, som bjuder på sex heta strider. Däribland tungviktarmötet mellan Hulks Atlético Mineiro och serieledande Flamengo. Spänn fast säkerhetsbältet. Nu bär det av!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Eskilsminne – Olympic | Speltips: 1X2

Fyra avstängningar på ordinarie gubbar blev på tok för mycket för Olympic att hantera. Paul Olausson gjorde sitt bästa för att fylla håligheterna i truppen i lördagens kamp mot Oskarshamn, men laget som han ställde på banan hade ingenting att sätta emot. Laci, Miftari, Nuh och Robért står samtliga redo att återvända här, medan Albin Sundgren går i motsatt riktning. Med fyra injektioner väntas de hämndlystna gästerna bjuda upp till dans mot ett formstarkt Eskilsminne. Martin Pringles mannar räddades emellertid av en Ängelholms-utvisning i den senaste kampen, där Helsingborgsherrskapet annars gjorde en slät figur. Det hisnande favoritskapet är svårt att motivera och hela brädet är att föredra.

Match 2: Sandefjord – Tromsö | Speltips: 1

Vi inleder kalaset med att bege oss till Jotun Arena, där Sandefjord har sin hemvist. Trots att Simon Amin återigen visade gott slag genom att äga mittfältet och assistera Filip Ottossons kvitteringskasse, så gick värdarna på pumpen mot omställningsskickliga och direkta Ham-Kam (1-2). Med Stian Kristiansen tillbaka från avstängning ska mittlåset bli klart stabilare. Tromsö är ett annat gäng som slåss i tabellens botten. Jörgen Viks gäng trivs klart bättre uppe i Nordnorge, även om de inte kunde hantera Molde häromsistens (0-2). Med resväskan i hand har det blivit en futtig pinne och ett enda mål framåt. Det gör spikettan högintressant!

Match 3: Cuiabá – Botafogo | Speltips: 1X

Ett tappert kämpande Cuiabá lyckades efter mycket om och men hålla 1-1 hela vägen in i kaklet mot Bragantino. Starkt av Petits pojkar, som har gått från en slagpåse utan förmåga att näta till att bli synnerligen svårslagna. En förlust på de åtta senaste är starka papper. Botafogo ska inte känna sig säkra på att kunna åka till Mato Grosso och kvittera ut poäng. “Fogos” försvarsspel är erkänt ramstarkt, men längre fram i planen finns större frågetecken. Produktionen har varit i överkant och med 1+2 har en lirare som Luiz Henrique knappast levt upp till förväntningarna. Vaska den överstreckade tvåan!

Match 4: Criciúma – Cruzeiro | Speltips: X2

Högerbacken Claudinho såg till att Criciúma löste en pinne hemma mot Internacional (1-1). I den täta tabellen kan det visa sig vara mycket värt för nykomlingarna, som lär få förlika sig med att slåss på den undre halvan även i fortsättningen. Fembackslinjen som coach Tencati ställer ut går inte av för hackor, men det är inget snack om att Cruzeiro är det bättre laget som beträder Estádio Heriberto Hülses matta. Gästerna gick på en hedersam mina borta mot Flamengo (1-2) och kan känna sig stolta över insatsen. Hemmafördelen kompenserar inte för kvalitetsskillnaden och högerlutning anammas.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Vasco da Gama – Fortaleza| Speltips: 1X2

Vasco da Gama är i obalans. Interimlösningen Rafael Paiva fick bara fyra matchers uppehåll innan han tillträdde på nytt. Portugisen Álvaro Pacheco floppade fullständigt och blev sannerligen inte långlivad vid rodret. Pablo Vegetti räddade 1-1 mot Botafogo häromsistens. Där var för övrigt Dimitri Payet tillbaka efter nästan en månad på sidlinjen. Han byttes in i den 14:e minuten på grund av skada, men höll inte för spel i mer än 45. Räkna med fler minuter för den excentriske fransosen här. I Fortaleza fortsätter argentinaren Juan Martín Lucero att hitta nätet på löpande band. Mot Juventude (2-1) kom kassen från straffpunkten, i en match som “Tricolor” upplevdes kontrollera trots relativt lågt bollinnehav. Med hänsyn till spelvärde och hemmafördel sker streckning från vänster. Snåla inte med tecken!

Match 6: Atlético Mineiro – Flamengo | Speltips: 1X

Hårdskjutande Hulk är förvisso fortsatt spektakulär, men har passerat sitt bäst före för länge sedan. En klart spetsigare herre i Atlético Mineiros främre led är Paulinho, som blev ensam målskytt i 1-1-matchen mot Goianiense, där “Tuppen” skapade tillräckligt mycket för att ta mer än en pinne. En tuff uppgift väntar när serieledande Flamengo intar Arena MRV. Liksom för alla andra lag handlar bortamatcherna mycket om riskminimering för Tites gubbar. Ett målsnålt möte ligger nära till hands och på mindre system är krysset en högaktuell singel. På större slår den spelvärda ettan följe.

Match 7: Bragantino – Goianiense | Speltips: 1X2

Trots ett tydligt spelmässigt övertag fick Bragantino nöja sig med en pinne senast mot Cuiabá. “Braga boys” har i största allmänhet varit en bit ifrån fjolårets höga nivå. Skadeproblem har varit en av anledningarna och här ser vare sig Eduardo Sasha eller Matheus Fernandes ut att komma till spel. Då upplevs favoritskapet i väst oproportionerligt stort. Goianiense kommer från tre raka kryss och kommer definitivt inte att ge sig utan en strid på Estádio Nabi Abi Chedid, eller Nabizão om man så vill. Förr eller senare kommer det att lossna för den unge uruguayanen Emiliano Rodríguez. Kanske redan här. Alla tecken behövs från start!

Match 8: Paranaense – São Paulo | Speltips: 1

São Paulo tog två snabba steg mot att tillhöra en toppstrid med hjälp av dubbla hemmasegrar. Luciano har varit en centralfigur med mål i bägge möten, men återfinns nu på läktaren efter att ha ådragit sig sin sjätte varning för säsongen. Kombinerat med att “Tricolor Paulista” tvingas att ge sig ut på resande tass skapar det tuffa förutsättningar för gästerna att ta sin tredje raka. Paranaense är ett annat gäng som i allra högsta grad är involverade i kampen på den övre halvan. Ytterspringaren Julimar frälste “Furacão” med matchens enda mål borta mot Vitória. Imponerande i en serie där fördel av hemmabana gör enorm skillnad. I trakterna av 45 procent framstår ettan som en vettig spik.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA:

Paranaense

I avsaknad av en vettig bank blir det inte säkrare än Paranaense. “Furacão” hoppas på att kunna dra nytta av den massiva hemmafördelen och ska ha goda chanser mot São Paulo, som saknar sin offensiva talisman Luciano. Ettan gillas!

CHANSNINGEN:

Olympic

Med fyra spelsugna gubbar tillbaka från avstängning ska Olympic absolut inte skrivas av borta mot Eskilsminne. Värdarnas uppsving har varit i största laget och den massiva kärleken från tipparna är svår att ställa sig bakom. Heltäckt!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se