Allsvenskans näst sista omgång fortsätter under måndagen där Norrköping – Djurgården och Elfsborg – Helsingborg är figherna som ska synas. Därefter fortsätter kupongen med La Liga, Serie A, Primeira Liga, Superligaen, League One och Segunda División. Häng med!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: IFK Norrköping – Djurgården | Speltips: 2

Äventyret inleds på Platinumcars Arena där Norrköping och Djurgården ska mäta svärd. Glen Riddersholms gäng åkte på ett sent bakslag mot Värnamo där 1-1 innebar att Peking ännu inte säkrat kontraktet. Det tror vi inte att de gör denna afton heller. Djurgården har vänt underlägen mot både Malmö FF och Molde den senaste tiden och den moraliska boosten som dessa givit ska inte underskattas. Stockholmarna har ett gynnsamt truppläge och spinner vidare på inslagen väg i Östergötland. Spikad tvåa till fin procent.

Match 2: Elfsborg – Helsingborg | Speltips: 1X

Helsingborg är redan klara för Superettan efter en minst sagt tuff säsong i finrummet. Truppbygget spretar åt alla möjliga håll och det kommer att krävas en rejäl spegeltitt när nya tag ska tas i andradivisionen. Under måndagen väntar en jobbig resa till Borås där ett för dagen formstarkt Elfsborg står på andra sidan. Värdföreningen har inte fått säsongen de på förhand önskat men under hösten har Thelins gäng visat att de är bördiga toppstrid när de har sin dag. Ettan är trolig men benhård streckning gör att krysset välkomnas som säkerhetsbälte.

Match 3: Elche – Getafe | Speltips: 1X2

Bottenmöte från La Liga där två aktörer med offensiva svårigheter drabbar samman. Getafe ståtar med tre raka utan förlust efter den hemska inledningen, men Quique Sánchez Flores och company har fortfarande svårt att hitta vägar till tre poäng. Elche är en opponent som gästerna ska kunna slå men de hemmahörande kommer samtidigt att tänka likadant om måndagens kombattanter. Oerhört svårsiat möte från Estadio Martínez Valero där man inte ska skämmas för att göra det enkelt för sig. Alla tecken tar plats om plånboken tillåter.

Match 4: Monza – Bologna | Speltips: 1

Monza tog god tid på sig men under hösten har nykomlingarna blivit varma i Serie A-kavajen. Tre segrar på de fem senaste vittnar om detta och är det någonstans Berlusconis projekt ska kunna spinna vidare på inslagen väg är det hemma i Formel 1-meckat. Bologna står på tur denna måndag och även om Arnautovic fortfarande är stekhet i gästernas offensiv tror vi att österrikaren och övriga får svårt på Stadio Brianteo. Bonifazi och Schouten är två potentiella avbräck för Mottas gäng som ännu inte vunnit på resande tass. Ettan är fin spik till vettig procent.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Guimarães – Famalicão | Speltips: X2

Guimaraes hade i början av säsongen väldiga problem med att kombinera Europaspelet och det inhemska ligaspelet. Under hösten har värdarna sluppit den förstnämnda spelformen och då har också resultaten gått deras väg. Det medför samtidigt att tipparna stirrar sig blinda på tabellen inför dusten med Famalicao. Gästerna kan mer än vad tidningen visar och efter tre segrar på de fyra senaste tävlingsmatcherna är formen gryende hos de tillresta. Rodrigues är en möjlig gubben i lådan för “Fama” och vi går all in på den värdemässigt fina högersidan. X2 spelas!

Match 6: Midtjylland – Odense | Speltips: 1X2

Trots att Midtjylland tog ledningen med 1-0 lyckades de inte få med sig några poäng hem från Stadio Olimpico. Lazio vände på steken och ska “Vargarna” lyckas ta sig vidare i Europa League krävs tre poäng i torsdagens kommande omgång mot Sturm Graz. Det är en vettig uppgift som samtidigt innebär att söndagens akt mot Odense kommer i kläm. Gästerna har haft problem med Midtjylland i modern nutid men bättre skrälläge än måndagens får knappast Andreas Alms mannar. Jebali kan sänka värdarna på egen hand och här föredras hela spannet och skrälljobb.

Match 7: Plymouth – Exeter | Speltips: 1X2

Plymouth har gått fram som en ångvält i League One där Steven Schumachers gäng toppar tabellen med sina 38 inspelade poäng. Även om det är imponerande ska det raskt påpekas att skörden varit alldeles för bra sett till vad Bojan Djordjic gamla lag presterat på det gröna schackbrädet. En formdipp är förr snarare än senare att vänta och Exeter kan mycket väl lägga fälleben för de grönsvarta på Home Park. Firma Nombe/Brown är en oerhört skicklig duo hos gästerna som Plymouth får svårt att hantera. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.

Match 8: Levante – Sporting Gijón | Speltips: 1X

Två gäng med både kapacitet och målsättning att ta sig upp i La Liga får äran att ta kupongen i mål. Levante trillade som bekant ur finrummet i fjol men med tre raka triumfer i ryggsäcken har “Grodorna” börjat repa mod efter degraderingen. Jonathan Montiel hör till andraligans bättre spelare och han kan på egen hand låsa upp ett förmodat lågt sittande Sporting Gijón. Gästerna kan oerhört mycket i sina bästa stunder men trivs med det sagt bäst på eget gräs. 13 av totalt 19 inspelade poäng har kommit på egen matta och här får de tillresta nöja sig om de löser en pinne. 1X är ett lås.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Djurgården

Djurgården har boostats rejält av flera starka vändningar den senaste tiden. Med ett bra truppläge ska stockholmarna kunna avfärda ett svagt Norrköping. Stark tvåa.

CHANSNINGEN: Odense

Midtjylland matchas tufft just nu och mot ett inte oävet Odense får “Vargarna” det tufft emot. Högersidan räknas tidigt på MCH Arena.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se