Fredagens Topptips ser lite speciellt ut. Flera stora favoriter identifieras och risken för låg utdelning är överhängande. Jag har ändå hittat ett par ställen där det skulle kunna smälla och här följer en rad där vi går för lite pengar. Först ut är Sveriges damer som försöker kvala mot nästa EM.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Irland – Sverige | Speltips: X2

Sverige såg uddlösa ut mot Frankrike och passningskvalitén var under all kritik. Det blev förlust med 0-1 och därmed måste Gerhardssons gäng vinna över Irland, både hemma och borta. Utan Blackstenius saknas det genombrottskraft längst fram, men vi tjänar i teknik. Ett departement där Arsenal-strikern inte har det speciellt väl ställt. I övrigt ser truppen ganska spännande ut med en bra blandning av ungt och gammalt. Irland står på två förluster och noll gjorda mål hittills. De är fysiskt starka och spelar på gränsen till fult, men kan Sverige bara hålla huvudet kallt så ska de blågula vara bättre. X2 räcker gott och väl.

Match 2: England – Frankrike | Speltips: 1X2

England får spela denna match på St. James’ Park i Newcastle då Wembley är upptagen med annat denna helg. Räkna med lapp på luckan ändå och ett mäktigt hemmastöd för de vita hjältarna. De regerande Europamästarna har haft svårt att komma upp i samma skyhöga nivå som under senaste EM mot slutet, men truppen är sprängfylld av kvalité. Frankrike är dock ett lurigt landslag. Hervé Renard är en tränare med en hel rävfarm bakom öronen och Wendie Renard släpper ingen jävel över bron i försvaret. Svårtippat helt klart och även fast jag lutar mest åt vänster så är alla tecken att föredra på större system.

Match 3: Danmark – Spanien | Speltips: 2

Danmark har fått en relativt tacksam kvalgrupp, åtminstone om man jämför med Sverige, och de rödvita står på sex poäng efter mötena med Belgien och Tjeckien. Pernille Harder kan avgöra matcher på egen hand, men nu lär hon främst få fokusera på försvarsspel. För motståndet står nämligen Spanien som har gjort rent hus de senaste åren och vunnit både VM och Nations League. Bonmati, Putellas och de andra är på en egen nivå i damfotbollen och kommer dominera fullständigt trots bortaplan. Tvåan är lika given som odds och streck indikerar.

Match 4: Nederländerna – Finland | Speltips: 1

Finland stod för en rejäl knall när de besegrade Italien med 2-1 på hemmaplan och därmed står samtliga fyra nationer i Grupp A på tre poäng vardera. I mina ögon är det ändå tydligt att Finland är det sämsta laget och det kommer vi få se prov på nu. Nederländerna har gjort flera fina resultat de senaste åren och bland annat besegrat England på hemmaplan i Nations League. Rutinerade Spitse lär ta plats i försvaret vilket öppnar för Egurrola och Pelova på mittfältet. Beerensteyn och Brugts är samtidigt tänkbara matchvinnare. Given etta som spikas trots hög streckning.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: IF Karlstad – FBK Karlstad | Speltips: 1X

FBK Karlstad har stora bekymmer i Ettan Norra. Förlusterna står som spön i backen och nykomlingarna ser inte ut att vara redo för motstånd av den här kalibern. Det lär bli en fajt i botten hela säsongen lång och trots att det infinner sig en derbykänsla nu så räcker knappast det. IF Karlstad har inte övertygat spelmässigt men de har ett betydligt bättre spelarmaterial och med Johan Bertilsson fit for fight finns det en joker som kan vinna matcher på egen hand. IFK ska gälla som tydliga favoriter och jag inleder med ettan. Med ett kryss på större system är vi helt i hamn.

Match 6: Piteå – Umeå | Speltips: X2

Umeå siktar mot Superettan och det kommer bli spännande att följa deras kamp med Nordic United om förstaplatsen i Ettan Norra. Båda lagen är obesegrade efter tio omgångar och det kommer Umeå vara även efter den elfte. Vissa problem kan ändå orsakas av att två bortaspelare sitter på botbänken. Det är en viss derbykänsla här även fast det skiljer ungefär 20 mil mellan städerna på den norrländska västkusten. Piteå har inte alls sett bra ut under våren, men är det någon gång de tänder till så är det i just detta möte. Den givna utgångstvåan garderas med ett kryss.

Match 7: Ljungskile – Falkenberg | Speltips: 1X2

Ljungskile har haft en jobbig start på säsongen i Ettan Södra, men nu börjar LSK röra på sig. 2-0 borta mot Tvååker var riktigt bra jobbat och då var det Samuel Ohlsson som satte tonen, kapten som han är. En spelare med högre höjd än botten av Ettan i sig. Nuha Jatta stod för assisten och är en annan spelare med mycket att ge. De gamla IFK Göteborg-produkterna Ambroz och Amos har däremot ännu en växel i sig. Speciellt den sistnämnda keepern som stundtals sett darrig ut. Falkenberg är tveklöst seriens bästa lag, men att de bara ska rulla över Ljungskile på bortaplan köper jag inte. När tvåan sticker iväg ordentligt behövs alla tecken. Kan värdarna stå för en knall gör det underverk för utdelningen.

Match 8: FC Köpenhamn – Randers | Speltips: 1X2

FC Köpenhamn hade en värdelös avslutning på den danska ligan och slutade trea i tabellen. Därmed behöver de spela ett playoff mot Randers där vinnaren får kvala mot Europa Conference League. Matchen spelas på Parken och det talar för FCK, men frågan är hur det står till med självförtroendet hos Elyounoussi, Óskarsson och de andra. Randers är inget dåligt lag alls. Björkengren och Carlgren är två viktiga pjäser i gästernas trupp och på topp har det ghananska lånet Fuseini varit svårstoppad. Gästerna slår ur underläge men helt uträknade ska de inte vara. På större system vill jag få med alla tecken.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Spanien

Spanien är världens bästa nation på damsidan och har vunnit 14 av sina 15 senaste tävlingsmatcher. Danmark är inte i närheten av den klassen och får finna sig i att spela andrafiolen. Given tvåa.

CHANSNINGEN: Ljungskile

Falkenberg hade stora problem med mediokra Oskarshamn trots hemmaplan i senaste omgången. Det blir knappast enklare nu. Ljungskile har de nycklar som krävs för att kunna skrälla.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se