Två Premier League-matcher toppar torsdagens Topptips. På Stamford Bridge går lite av ett krismöte av stapeln och på Anfield väntas det bli one way traffic då sopiga Sheffield United kommer på besök. Liverpool-ettan är glasklar och skrällarna jobbas in i Spanien, Nederländerna och Schweiz!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – Manchester United | Speltips: 12

Det stormar kring både Chelsea och Man United, inte minst kring de förstnämnda som inte lyckades bryta ner Burnley i lördags, trots en man mer på banan under halva matchen. Utöver Palmer är det få som övertygar hos de kungsblå och ytterligare en säsong är nu på väg att rinna ut i sanden. Med det sagt är The Blues rättmätiga favoriter på torsdag. Man United var utspelade av Brentford i helgen och rent spelmässigt ser The Red Devils rent ut sagt usla ut. Lägg därtill att Chelsea bara torskat en PL-match i hemmaborgen sedan oktober. Ettan går först.

Match 2: Liverpool – Sheffield United | Speltips: 1

På Anfield kommer det att bli kattens lek med råttan då toppen ställs mot botten. Klasskillnaden mellan Liverpool och Sheffield United är som bekant enorm. Strykgänget Sheffield snittar omkring 0,5 poäng per match i snitt och känslan är att klubben bara vill att säsongen ska vara över. Senaste gången The Blades ställdes mot ett topplag var för ett par veckor sedan mot Arsenal, och då blev det torsk med 0-6 på Bramall Lane. Liverpool vinner detta utan darr på ribban. Odiskutabel etta.

Match 3: Granada – Valencia | Speltips: 1X2

Valencia levde inte upp till förväntningarna i helgen då de blev nollade av Mallorca hemma på Mestalla. Överlag har de vitsvarta varit skickliga i hemmaborgen, men på resande tass har “Fladdermössen” haft det tuffare. På bortagräs har gästerna resultatraden 3-3-8 i La Liga. Att Yaremchuk och kaptenen Gayà dras med skador är dessutom ett aber. Nästjumbon Granada befinner sig i ett hopplöst tabelläge, men på hemmagräset har andalusierna tagit poäng i över hälften av matcherna och här ska de absolut kunna mäta sig med Valencia. Alla tecken.

Match 4: Waalwijk – Almere City | Speltips: 1X2

I Eredivisie kämpar RKC Waalwijk för ett nytt kontrakt. De gulblå har tagit poäng i tre matcher i följd vilket lett till att värdarna klättrat upp på säker mark. Skadeläget ser ljust ut, däremot är den rutinerade vänsterbacken Aaron Meijers avstängd. Samma typ av desperation finns det inte hos Almere City, som befinner sig i något som får betraktas som ett ingenmansland i tabellen. Adi Nalic nätade i 1-1-matchen senast mot Volendam som var Almeres fjärde raka kryss. Mycket talar för att Almere kommer att vara involverade i en ny jämn kamp på torsdag. Måla brett.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Ajax – Go Ahead Eagles| Speltips: 12

Ajax är ljusår från fornstora dar. Amsterdam-klubben har inte ens vunnit hälften av ligamatcherna och det är hela 31 poäng upp till ettan PSV. Henderson kom in med härlig energi i januarifönstret, men nu saknas engelsmannen på grund av hälsoskäl. Skador på Berghuis och Brobbey stör även. Ett oberäkneligt Go Ahead Eagles, med två Edvardsens i spetsen, ska inte stå utan chans i Amsterdam. Den troliga ettan får tidigt sällskap av skrälltvåan!

Match 6: Young Boys – Grasshoppers | Speltips: 1X2

I Schweiz är Young Boys långt ifrån lika överlägsna som de brukar vara. Blott en poäng är det ner till tvåan Servette när blott fyra omgångar återstår. Efter skadan på kreatören Filip Ugrinic har de unga grabbarna haft problem med målskyttet och faktum är att huvudstadslaget blivit nollade i fyra av de fem senaste ligamatcherna. YB har dessutom överpresterat rejält sett till expected points. Anrika Grasshoppers känns således givet att strecka till låg nuffra, trots att Zürich-gänget gör en svag säsong. Hela spannet och skrälljobb!

Match 7: Luzern – Yverdon | Speltips: 1

På tal om expected points. Yverdon är sämst i klassen i Super League. Den lilla Vaud-klubben skapar generellt sett väldigt lite målchanser och när inte spanjoren Kevin levererar framåt blir det sällan poäng för de grönklädda. FC Luzern, som tränas av Liechtensteins stolthet Mario Frick, är i grund och botten ett klart bättre lag. Jesper Löfgren har varit ett friskt tillskott i försvaret och hemma på Swissporarena ska det finnas goda chanser att stänga ner ett ordinärt Yverdon. Spikad etta.

Match 8: Lausanne – St. Gallen | Speltips: 1X

Lausanne har varit en liten besvikelse som totalt sett har underpresterat. De blåvita har dock fått retroaktiv utdelning och besegrat både Basel och Young Boys i närtid. Blir det tre poäng på torsdag finns det en liten chans att nå topp 6-platserna. Sexan St. Gallen har varit en maskin på Kybunpark. På resande fot då? Not so much. Besökarna har bara vunnit två bortamatcher denna säsong och med tanke på tabelläget lär de vara tillfreds med ett kryss i Lausanne. 1X ska räcka långt.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Liverpool

I skrivande stund står Liverpool under 1,10 på oddset och det är sannerligen inget mysterium. Klappusla Sheffield ska vara glada ifall de håller sig ifrån tennissiffror!

CHANSNINGEN: Grasshoppers 

Young Boys har blivit nollade i fyra av de fem senaste ligamatcherna och nu riskerar huvudstadslaget på allvar att slarva bort ligatiteln. Ett mer avslappnat Grasshoppers räknas inte bort till låg procent!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se