Det är landslagsboll för hela slanten på tisdagens Topptips. Kalaset inleds med sex stycken vänskapslandskamper där flera länder laddar inför det kommande Europamästerskapet. Vi avslutar sedan det hela med två kvalmatcher mot damernas EM som ska gå av stapeln nästa sommar. Här är vägen mot full pott!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Italien – Turkiet | Speltips: 1X2

Italien kliver in i en minst sagt tuff grupp i detta mästerskap där de ska brottas mot Spanien och Kroatien. Nu börjar uppladdningen och vi kommer få klara oss utan Scamacca som spelade en betydelselös seriematch mot Fiorentina i söndags. Då saknas det faktiskt lite spets i Gli Azzurri. Det finns ingen annan riktigt skicklig nia i truppen. Turkiet vann sin kvalgrupp före Kroatien och har ett starkt landslag där Calhanoglu, Kahveci och Yazici sticker ut. Jag räknar inte ut turkarna i Bologna och plockar med alla tecken från start.

Match 2: Portugal – Finland | Speltips: 1

Underdogen kan dock med gott mod räknas bort i nästa match. Finland räckte inte till i sin kvalgrupp och blev krossade av Wales i playoff-semin mot mästerskapet. Teemu Pukki ska fortfarande leda linjen och han har inte riktigt farten längre. Pohjanpalo är landets bästa fotbollsspelare nuförtiden men han finns inte med då anfallaren var med och sköt Venezia till Serie A i söndags. Portugal är samtidigt en av EM-favoriterna och truppen ser extremt vass ut. De har vunnit elva av sina tolv senaste landskamper och det spelar mindre roll vilken elva som värdnationen ställer ut i Lissabon. Det blir slakt oavsett. Ettan är tyvärr bara att spika.

Match 3: Österrike – Serbien | Speltips: 1

Österrike har övertygat stort på mig det senaste året. De körde över Sverige i kvalet mot EM och i den senaste träningslandskampen från mars månad hittas en 6-1-seger mot Turkiet. Sabitzer står över denna matchen efter Champions League-finalen, men mittfältet är ändå urstarkt med alternativ som Grillitsch, Laimer, Kainz, Seiwald och Baumgartner. Längst fram finns spets i Arnautovic och Gregoritsch. Serbien vann bara hälften av sina kvalmatcher och bör få en jobbig kväll i vackra Wien. Stannar ettan under 50 procent är det en vettig spik.

Match 4: Irland – Ungern | Speltips: 1X2

Ungern kliver in i Europamästerskapet med hög svansföring efter att ha vunnit sin kvalgrupp före Serbien och spelat jämnt med ett knippe världsnationer i senaste Nations League. Szoboslai är en av hela turneringens häftigaste spelare och han kommer ligga bakom allt som Ungern presterar. Här tycker jag ändå att gästerna övervärderas en aning. Szoboszlai spelar knappast 90 minuter. Irland gjorde ett svagt kval, men på hemmaplan har de förmågan att stå upp helt okej mot bättre motstånd. O’Shea och de andra kan mycket väl hålla ungrarna stången och med värdet till vänster är 1X en vettig öppning. Tvåan följer på större system.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Schweiz – Estland| Speltips: 1X2

Murat Yakin har en del att fundera på inför Schweiz EM-äventyr. De nio senaste landskamperna har endast gett två segrar och alpnationen hamnade bakom Rumänien i EM-kvalet. Belarus, Kosovo och Israel hörde till de nationer som tog poäng av de rödklädda i kvalet. Jag är inte helt övertygad om att Schweiz bara spelar ut nu heller. Estland är sannerligen inget extra och de tog bara en poäng i Sveriges kvalgrupp. Jag ser ändå balterna som en troligare knall än Finland och en av dessa nationer bör finnas med för att värdet på systemet ska kännas okej. Jag plockar med alla tecken och håller tummar och tår för en rejäl skräll.

Match 6: Rumänien – Bulgarien | Speltips: 1X

Rumänien gjorde ett riktigt fint kval och tog sig till EM genom att vinna sin grupp före favoriten Schweiz. Dragusin är en ung och spännande försvarare som är redo att styra sitt försvar. Stanciu, Marin, Hagi och Man är fina mittfältare och Mihaila presterar alltid bra i landslaget. Längst fram är det främst Puscas och Alibec som ska göra det men där finns landets svaghet. Bulgarien hämtar större delen av truppen från den inhemska ligan. Backen Antov är ett undantag men då han spelade playoff mot Serie A i söndags så lär han knappast finnas med. Gruev, Despodov och Minchev är hyfsade spelare men bulgarerna får helt klart slå ur underläge i Bukarest. Strecka från vänster.

Match 7: Frankrike – England| Speltips: 1X

EM-platsen är nära nu för Frankrike efter att ha besegrat både Sverige och England på bortaplan. Seger även här och saken är biff inför de två avslutande gruppspelsmatcherna. På St. James’ Park vände Renards manskap 0-1 till 2-1 för några dagar sedan och Katoto stod för ett av målen då. En anfallare av högt snitt som fick god hjälp av Dali, Diani och Cascarino. England tvingades byta ut sin målvakt Mary Earps efter bara några minuter i det mötet och hon finns inte med nu. Ett stort avbräck för de vitklädda som bör få ännu större trubbel i Saint-Étienne. 1X ska vara tillräckligt.

Match 8:  Island – Österrike | Speltips: X2

Tyskland är på väg att springa hem med sin kvalgrupp, men där bakom slåss framför allt Island och Österrike om andraplatsen. Dessa två nationer lirade oavgjort i Ried för några dagar sedan och vi lär få se en jämn batalj igen. Zinsberger är en riktigt fin målvakt i Österrike och alpnationen övertygade i senaste Nations League där de hamnade före Portugal och Norge i gruppen. Island har två kanonspelare i Jónsdóttir och Viggósdóttir men som kollektiv betraktat håller jag gästerna snäppet högre. X2 är en vettig lösning.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:14

Kupongens säkra: Portugal

Portugal är en av favoriterna i sommarens Europamästerskap och truppen är både bred och spetsig. Oavsett vilka spelare som får chansen här så är Finland chanslösa. Ettan är bara att spika av.

Chansningen: Turkiet

Turkiet har revansch att utkräva efter den svaga insatsen mot Italien i senaste EM-slutspelet. Turkarna kommer från ett starkt kval och har de nycklar som krävs för att störa ett trubbigt Italien.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se