Det är Champions League och The Championship som fyller upp tisdagens Topptips. I München ska Harry Kane och company försöka vända på steken mot Lazio och i San Sebastián gäller detsamma för Real Sociedad mot PSG. Ettan på Allianz känns gjuten så skrällarna jobbar vi in på de brittiska öarna!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Bayern München – Lazio | Speltips: 1

Lazio fick med sig 1-0 från hemmamötet i Rom, men Bayern bör vara ganska glada att det stannade vid 1-0 med tanke på Upamecanos utvisning. Formen hos tyskarna är prekär och det uppges vara slitningar i truppen. Tuchel har dessutom en del skador att handskas. Med det sagt bör ändå ett dokumenterat svagt Lazio väga lätt på Allianz. Sarris romare har en rad usla insatser bakom sig och de ljusblå presterar inte bättre än ett mittengäng i Serie A. Bayern är en maktfaktor när det kommer till CL-spel på Allianz och här är det läge att spika av storfavoriten.

Match 2: Real Sociedad – PSG | Speltips: 1X2

Real Sociedad gjorde en ganska bra bortamatch i Paris, trots att det blev förlust med 0-2. Trots att utgångsläget är besvärligt finns ändå kunnandet i truppen för att göra match av detta. Kreatören Oyarzabal är nu tillbaka från skada och i helgen passade coach Imanol Alguacil på att vila sina största stjärnor. PSG kommer med största sannolikhet att sjunka rätt lågt mot ett bollskickligt Sociedad på Anoeta. Med Mbappé i omställningarna känns det dock sunt att få med garderingar tidigt i Baskien. Utgångsettan garderas efter storleken på lädret.

Match 3: Hull – Birmingham | Speltips: 1

I The Championship ser Hull på allvar ut att kunna hota om topp 6-platserna. Liam Rosenior har fått tillbaka ett par bärande spelare från skador på slutet och statusen i truppen ser nu snudd på optimal ut. Sett till de åtta senaste matcherna har The Tigers resultatraden 5-2-1. Birmingham har också gått okej på slutet, men The Blues återfinns i de nedre regionerna och kommer närmast från ett tungt nederlag mot Southampton. Bielik (skadad) och Sanderson (avstängd) är två startgubbar som är out här. Ettan tornar upp som en fin spik.

Match 4: Blackburn – Millwall | Speltips: 1X

Den nya svenska förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson lämnade Blackburn för ett par veckor sedan. Spelet har sett något bättre ut på slutet men resultaten fortsätter att gå emot Rovers. Szmodics gör dock alltjämt mål på löpande band och nu när ett svagt Millwall gästar Ewood Park luktar det trendbrott för hemmagänget. Gästerna från London har förvisso vunnit två raka matcher, men prestationerna som sådana har varit föga övertygande. Spännande etta.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Sunderland – Leicester | Speltips: 12

Det har stormat en hel del kring Sunderland den senaste tiden. The Black Cats står på fyra raka förluster och för två veckor sedan fick Michael Beale sparken. Som om det inte vore nog med det är stjärnan Clarke out i ett par veckor till vilket är ett enormt avbräck. Nivån finns emellertid för att störa Leicester hemma på Stadium of Light, framförallt då serieledarna tappat konceptet. Hemmatorsken mot bottengänget QPR i helgen var Leicesters tredje raka ligaförlust. Känslan är att det här mycket väl kan gå åt endera håll. Ett-två.

Match 6: Sheffield Wednesday – Plymouth | Speltips: 1X2

Sheffield Wednesday har varit mentalt starka på slutet och vunnit tre raka matcher. The Owls har nu endast tre pinnar upp till säker mark. Försvaret känns förhållandevis stabilt samtidigt som nyförvärvet Ugbo öst in mål sedan ankomsten från Cardiff. Fem poäng upp hittas ojämna Plymouth. Gästerna från sydkusten har svårt att prestera på en konsekvent nivå vilket gör laget väldigt svåranalyserat. Whittaker är en av ligans bästa målgörare och det skulle inte förvåna nämnvärt ifall han löser biffen på Hillsborough. Här lämnas inget åt slumpen.

Match 7: Coventry – Rotherham | Speltips: 1X

Den hopplösa jumbon Rotherham har tagit två poäng det här året – kryssen mot Middlesbrough och Blackburn på bortaplan. Viktor Johansson får sällan speciellt mycket hjälp från sina försvarare och i offensiven saknas det kvalitet. Coventry är i grund och botten ett klart bättre fotbollslag som givetvis ska ses med toppchans på hemmaplan. Den japanska stjärnan Sakamoto är dock skadad och formen är ett frågetecken efter förlusterna mot Preston (0-3) och West Brom (1-2). Krysset känns därmed som ett kul tecken att kombinera den troliga ettan med.

Match 8: Ipswich – Bristol City | Speltips: 1X2

Ipswich har tagit sig ur vinterdvalan. Fem raka vinster har gjort att “Traktorpojkarna” tagit sig upp på andra plats igen. Det var dock ett decimerat Ipswich som grejade tre poäng mot Plymouth i helgen – varken Hirst, Burns eller Broadhead (11 mål) kom till spel på grund av skador. Trion uppges även missa tisdagens tillställning. Formen är desto sämre hos Bristol City, men i den här typen av matcher trivs de bra i. Bristol har besegrat lag som Middlesbrough, Southampton och West Ham det här året och med låg nuffra på gästerna utesluts ingenting på Portman Road.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Bayern München

Trots Bayerns mindre lyckade säsong ska ändå ett mediekort Serie A-gäng väga väldigt lätt på Allianz. Kane löser biffen!

CHANSNINGEN: Bristol City

Bristol City trivs som underdogs när de får ligga på rulle och kontra. Ipswich har i sin tur ett par jobbiga avbräck i truppen. Skrällbud på Portman Road!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se